Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2014 - Anul XIX, nr. 218 (5727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repriza a treia

Un comisar de poliţie şi un pădurar, trimişi în judecată după un meci de fotbal din liga judeţeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un meci de fotbal din liga judeţeană (Liga a IV-a), disputat în urmă cu mai bine de doi ani, între echipele Foresta Mălini şi Bucovina Frătăuţii Noi continuă în prezent cu „repriza a treia”, de data aceasta nu pe teren, ci în instanţele de judecată, după ce arbitrii acelei partide au fost bătuţi şi percheziționați abuziv.

Vinovaţi, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, sunt un pădurar de la Ocolul Silvic Mălini, Ionel Ghiţă Nistor, oficial în cadrul clubului din Mălini, acuzat că i-ar fi bătut pe arbitri, şi comisarul George Cătălin Focşineanu, trimis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu.     

 

Scandalul a început după ce oaspeții au marcat singurul gol al partidei

Partida de fotbal finalizată cu vânătăi s-a petrecut pe data de 16 aprilie 2012, între orele 13.00 şi 15.00, la Mălini, echipa gazdelor fiind învinsă de către cea a oaspeților (scor: 0-1).

Problemele au apărut în repriza a doua, după ce poliţiştii care trebuiau să asigure măsurile de ordine publică au dispărut de la stadion.

Spiritele s-au încins după ce arbitrul central, Marius Şuhan, a acordat în minutul 61 o lovitură liberă pentru echipa celor de la Frătăuţii Noi, lovitură din care ospeţii au marcat singurul gol al meciului.

Gazdele au ripostat, întrucât au considerat că arbitrul a acordat o lovitură indirectă, solicitând anularea golului. Au urmat mai multe minute de întrerupere în care mai multe persoane aflate pe banca tehnică a celor de la Mălini au intrat în teren, printre aceştia fiind şi pădurarul Nistor. Acesta din urmă s-a apropiat de unul dintre asistenți, Adrian Ghiuţă, şi l-a lovit în zona feţei. Centralul a eliminat trei dintre oficialii clubului gazdă, iar partida s-a desfăşurat fără incidente deosebite.

 

Arbitri „judecaţi” cu pumnul în vestiar

Scandalul însă a continuat după terminarea jocului, când în zona prin care arbitrii trebuiau să ajungă la cabinele lor s-au adunat mai multe persoane, oficiali de la Foresta Mălini şi spectatori.

În cele din urmă, arbitrii au reuşit să ajungă la vestiarul ce le era destinat, însă aici au intrat peste ei  preşedintele clubului din Mălini, Vasile Popescu, şi pădurarul Nistor. Acesta din urmă a început să le reproșeze arbitrilor că au primit bani de la echipa oaspete pentru a le facilita câştigarea partidei, după care a început să-i ia la bătaie, lovindu-i cu pumnii peste faţă şi peste corp.

Trebuie precizat că în urma loviturilor primite, centralul Marius Şuhan a suferit leziuni pentru care a necesitat între 14 şi 16 zile de îngrijiri medicale, iar unul dintre arbitrii asistenţi, Adrian Ghiuţă, leziuni pentru care legiştii au stabilit 4-5 zile de îngrijiri medicale.

 

Schimbare: iese pădurarul, intră comisarul

După ce pădurarul agresiv a plecat din vestiar, arbitrul Şuhan a sunat la 112, solicitând intrvenţia poliţiei.

A intrat în joc, arată procurorii, comisarul Focşineanu, care a venit însoţit de un subofiţer şi un tehnician criminalist.

Preşedintele Foresta Mălini i-a spus comisarului că la pauza dintre dintre cele două reprize a auzit o discuţie între nişte persoane din care reieşea că arbitrii au primit 1.500 de lei pentru a trânti meciul în favoarea oaspeţilor.

Fără să existe un denunţ în acest sens, comisarul George Cătălin Focşineanu le-a spus arbitrilor că există o sesizare împotriva lor pentru luare de mită şi a început să le controleze bagajele, după care zelosul ofiţer a început să-i controleze prin buzunare în căutarea celor 1.500 de lei. Nu s-a mulţumit cu atât şi s-a dus să le percheziționeze şi autoturismul cu care arbitrii veniseră la Mălini.

Deşi i-a percheziționat pe cei trei arbitri pentru luare de mită, comisarul Focşineanu nu a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, unitatea competentă să cerceteze astfel de fapte.

Mai mult, susțineau arbitrii, comisarul de poliție a încercat să-i determine să renunțe la plângerile lor pentru lovire, explicându-se că dacă vor depune acele plângeri, vor fi cercetați pentru luare de mită.

Repriza a treia a acelui meci se va juca în perioada următoare la Judecătoria Fălticeni.

Nu putem trece cu vederea faptul că și procurorii s-au „încălzit” mai greu pentru cea de-a treia repriză şi au trimis dosarul în instanță la mai bine de doi ani de la acel meci.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un comisar de poliţie şi un pădurar, trimişi în judecată după un meci de fotbal din liga judeţeană.
 Vizualizări articol: 3033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un comisar de poliţie şi un pădurar, trimişi în judecată după un meci de fotbal din liga judeţeană3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Icalzire trimis de
(22 sep 2014, 09:04:39
Procurorii s-au" incalzit,,numai dupa ce taticul lor, Dambu,nu-i mai poate proteja.Dambu este cumatru cu primarul Nistor din Malini,primarul este frate cu padurarul Nistor...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei