Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2014 - Anul XIX, nr. 218 (5727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


AbracadAstra?!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se ştie că băieţii ăia care fac ştirile sportive şi promo-urile pe la ProTV şi Sport.ro sunt dependenţi de jocurile stupide de cuvinte. Sau, dacă vreţi, jocurile de cuvinte stupide. Ultima găselniţă este acest “abracadAstra”! De ce nu “Astra-cadabra”, că doar e vorba de acelaşi grup de litere dezlocuit?! Bref, că tot nu pot cuprinde rezultatele meciurilor de joi seară, al Astrei şi al Stelei, mi-am propus să-i ajut pe aceşti băieţi, propunându-le nişte formulări pe gustul lor. „Astra la vista!” am văzut că s-a dat ca titlu prin presa giurgiuveană şi oricum suna prea bine ca să le placă împricinaţilor. Aşadar, ce ziceţi de “Dinamo Zagreb, situaţia va fi albAstra”? Sau… “Croaţi, vine peste voi năpAstra”! Într-adevăr, poate că sunt cam ofensive ca mesaj, dar ingenuozitatea (nu ingeniozitatea!) le recomandă. Ba iată una şi mai ofensivă, bărbătească de-a dreptul, a unui cititor (Sebastian Munteanu): “Giurgiuveni, cASTRAţi croaţii”! Acum nu ştiu dacă nu cumva o fi fost invers, că Dinamo Zagreb i-a cam lăsat fără boaşe pe foştii concetăţeni ai Astrei, ba chiar la scurt timp Petrolul şi-a pierdut şi capul, prin demiterea antrenorului Răzvan Lucescu.

În aşteptarea altor idei, să ne abatem puţin şi pe la Liga Campionilor, a cărei primă etapă din faza grupelor tocmai ce s-a încheiat. Neaşteptat de pragmatic s-a jucat la debut, dacă luăm ca reper acea graniţă de 2,5 goluri, folosită de casele de pariuri, nu mai puţin de 11 partide din 16 s-au încadrat la SUB, adică goluri puţine. Realul şi-a refăcut moralul pe spezele celor de la Basel, în timp ce Barcelona a mers pe burtă, doar 1-0 cu ciprioţii de la Apoel. Şi Bayern a învins la fel de meschin, chiar dacă adversarul era mai de la oraş, City. Dacă lui Guardiola i-a ieşit meschinăria în minutul 90, Mourinho n-a fost la fel de norocos, Schalke egalând o Chelsea focusată pe campionat. Nicio grijă, cele două echipe vor merge la braţ în optimi. Moţi şi bulgarii săi au generat iarăşi o brambureală, rezultatul cu Liverpool schimbându-se de două ori după minutul 90! Singurul 0-0 a fost opera lui Lucescu sr., la Bilbao, un rezultat solid în cel mai ciudat sezon al Şahtarului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AbracadAstra?!.
 Vizualizări articol: 1146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
AbracadAstra?!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pană la urmă... trimis de
(19 sep 2014, 11:51:18
..a ieşit dez-Astra !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei