Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2014 - Anul XIX, nr. 199 (5708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Republică autonomă

Lucrările din centrul municipiului Rădăuţi continuă, deşi Prefectura Suceava a constatat că sunt ilegale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Republica Autonomă Rădăuţi nu se dezminte. După ce marţi Corpul de Control al Prefecturii Suceava a constatat că lucrările din centrul municipiului Rădăuţi se derulează cu încălcarea legislaţiei, fiind luată şi măsura amendării cu 5.000 de lei a directorului tehnic al Primăriei, Igo Kofler, ieri, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, activitatea a continuat.

Imaginile surprinse de reporterii cotidianului „Monitorul de Suceava” sunt înainte de prânz, când pe strada Unirii se afla un excavator şi mai mulţi muncitori, care lucrau de zor.

Gheorghe Caloianu, directorul Condacia Botoşani, firmă care a câştigat dreptul de a executa lucrările din centrul municipiului Rădăuţi, a declarat ieri că reprezentanţii primăriei, beneficiarul proiectului, i-au transmis că nu există nici un impediment pentru continuarea activităţii.

„Dacă se doreşte oprirea lucrărilor le vom opri. Este revoltător ce se întâmplă la Rădăuţi şi în atâţia ani de activitate nu mi-a fost dat să văd aşa ceva”, a precizat Gheorghe Caloianu.

Informat despre continuarea lucrărilor din centrul municipiului Rădăuţi, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, i-a convocat ieri la discuţii pe reprezentanţii administraţiei locale rădăuţene.

„Le-am comunicat că dacă vor continua lucrările în actualele condiţii sunt pasibili de plângeri penale. Ei trebuie să sisteze momentan lucrările şi să vină cu alte hotărâri de Consiliu Local prin care să intre în legalitate. În caz contrar, lucrările nu pot continua. În această după-amiază (n.r. ieri) poliţia i-a transmis şi constructorului că lucrările sunt sistate, iar pentru a reîncepe activitatea este nevoie de puţină înţelepciune din partea consilierilor locali şi a conducerii Primăriei Rădăuţi”, a menţionat prefectul Florin Sinescu.

Conducerea Primăriei din Rădăuţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a unei zone pietonale pe str. Piaţa Unirii în data de 12 august 2014, în condiţiile în care autorizaţia de construire era expirată din luna aprilie a acestui an. Până la remedierea tuturor problemelor de legalitate pe care comisia de control le-a constatat în Rădăuţi, locuitorii acestui municipiu vor trebui să suporte şi să treacă zilnic prin centrul oraşului printr-un adevărat şantier, de care momentan nu se ştie când vor scăpa.

 

Ultima oră

Aseară, în jurul orei 21, în centrul municipiului Rădăuţi, pe strada Unirii se lucra intens, în pofida acordului de sistare a lucrărilor anunţat de prefectul Florin Sinescu. Siderat de faptul că încă se lucrează, prefectul de Suceava a dispus aseară un control în centrul municipiului Rădăuţi, rezultatele urmând să fie cunoscute în cursul zilei de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările din centrul municipiului Rădăuţi continuă, deşi Prefectura Suceava a constatat că sunt ilegale.
 Vizualizări articol: 1889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările din centrul municipiului Rădăuţi continuă, deşi Prefectura Suceava a constatat că sunt ilegale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei