Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2014 - Anul XIX, nr. 193 (5702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluarea mandatelor

Directorii școlilor din judeţ îşi aşteaptă „notele” pentru activitatea din anul şcolar trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de directori şi directori adjuncţi ai unităților educaționale din județul Suceava sunt în focul evaluărilor. Acestora le expiră detaşarea în data de 30 august, iar dacă nu vor obţine rezultate bune la evaluarea activităţii aferente anului şcolar 2013-2014, vor pierde fotoliul de director.

 

Evaluare pe ultima sută de metri

Evaluarea directorilor unităţilor şcolare din judeţ este pe ultima sută de metri.

După ce s-au autoevaluat şi şi-au acordat singuri calificative pentru modul în care au administrat şcoala în anul şcolar trecut, directorii şcolilor din judeţ şi directorii adjuncţi aşteaptă „note” şi din partea superiorilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

Potrivit insp. Eleonora Bulboacă, responsabil de comunicarea cu presa din cadrul instituţiei, astăzi este ultima zi în care inspectorii teritoriali din judeţ vor transmite punctajele şi calificativele propuse pentru activitatea directorilor,  pentru discutarea lor în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În intervalul 21-29 august, punctajele şi calificativele vor fi discutate în CA-ul instituţiei, urmând ca în perioada 1-5 septembrie să fie stabilite calificativele finale.

De calificativul obținut pentru activitatea desfășurată în precedentul an școlar depinde prelungirea detașării pe funcțiile de conducere, în interesul învățământului.

 

Ultimul cuvânt îl are Consiliul de Administrație al IŞJ

În fiecare an, directorii îşi depun la IŞJ fișele de autoevaluare şi raportul asupra activității desfăşurate în anul şcolar precedent, acestea urmând a fi analizate de către inspectorii şcolari de specialitate pentru implementarea descentralizării şi mai apoi în CA-ul Inspectoratului Şcolar.

Fişa de evaluare a directorilor conţine o serie de indicatori de performanţă, managerii fiind notaţi pentru rezultatele din domeniile: Curriculum, Resurse umane, Resurse financiare şi materiale, Dezvoltare şi relaţii comunitare

În urma evaluării, punctajul obţinut va determina acordarea calificativului, astfel: pentru 86-100 de puncte va fi acordat calificativul “Foarte bine”, pentru 71-85 de puncte – calificativul “Bine”, pentru 61-70 de puncte – “Satisfăcător” şi pentru 0-60 de puncte – “Nesatisfăcător”. În funcţie de punctajul pe care îl primesc şi de calificativele acordate, directorii mai pot spera sau nu la rămânerea în funcţie. Directorii care vor obţine calificativul “Nesatisfăcător” vor trebui să părăsească funcţia de conducere, însă nici calificativele “Bine” şi “Foarte bine” nu reprezintă neapărat o garanţie pentru păstrarea funcţiilor dobândite în urmă cu un an.

 

Calificativ maxim pentru directorii din judeţ, în 2013

La nivelul județului își desfășoară activitatea circa 280 de directori plini şi directori adjuncţi. Nici unul nu ocupă funcţia pe baza rezultatelor unui concurs, ci sunt numiţi   prin detaşare în interesul învăţământului.

În 2013, toţi cei de la cârma şcolilor sucevene au fost notaţi cu „Foarte bine”. 

În mod paradoxal, şi directorii liceelor şi colegiilor care în ultimii ani au obţinut rezultate slabe şi foarte slabe la bacalaureat au fost notaţi cu „Foarte bine” pe linie.

Şefii din învăţământul sucevean explicau, la acel moment, că evaluarea activităţii desfăşurate de directori într-un an şcolar are în vedere mai multe criterii, iar promovabilitatea de la examenul de bacalaureat nu este un indicator care să cântărească mult sau să influenţeze rezultatul evaluării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii școlilor din judeţ îşi aşteaptă „notele” pentru activitatea din anul şcolar trecut.
 Vizualizări articol: 2300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Directorii școlilor din judeţ îşi aşteaptă „notele” pentru activitatea din anul şcolar trecut3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Evident trimis de
(21 aug 2014, 18:37:18
Este evident pt orice persoana de bun simt ca nu are nicio legatura calificativul ISJ pt directori cu rezultatele scolare, ca daca ar fi avut, multi tonti ar fi trebuit dati afara din invatamant. Pupatul partii dorsale, aia care-si schimba numele, apucatura liber consfintita ca si pupinkurism, spaguirea celor de la ISJ dar si modul cum se raspunde la ordine, sunt singurele argumente care vor conta si de acum inainte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei