Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2014 - Anul XIX, nr. 193 (5702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu cerul este limita, ci mintea fiecăruia

În perioada 1-11 august 2014, la Suceava și Gura Humorului, a avut loc cea de-a opta ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică.

Timp de 10 zile, 44 de echipaje din 37 de țări din toată lumea au format un organism eucariot, ale cărui mitocondrii au fost reprezentate de pasiunea și munca depusă, în molecula de ATP fiind înmagazinată reușita.

Atunci a fost ora la care ei au ajuns la stele, când au definit împreună moartea nopții, mereu căutând și întrebând: de ce?

Se spune că este bine să te împrietenești cu oameni care nu sunt de aceeași vârstă cu tine, să stai cu cei care nu vorbesc aceeași limbă ca și tine, căci doar așa vei crește, doar așa vei vedea lumea.

Munca mea de voluntar la acest eveniment a contribuit la șlefuirea percepției mele despre viață. Nu cerul este limita, ci mintea fiecăruia. Am întâlnit oameni pasionați, care nu se temeau de ziua de mâine, care știau ce pot și cum pot. Am întâlnit oameni frumoși.

“Am arătat că se poate și în România, că suntem o țară care nu duce lipsă de oameni capabili, de aceea sunt convins că organizarea Olimpiadei a fost un succes pentru toată lumea” (Tudor Crețu, România)

Activitățile desfășurate la sfârșitul fiecărei zile, serile de film, respectul pe care l-au avut unul pentru celălalt, respectul organizatorilor pentru fiecare participant, toate acestea au condus inevitabil la formarea unor legături strânse, care vor supraviețui timpului și distanței.

“Diferențele culturale dintre noi nu au contat atât de mult. Faptul că eram adunați, faptul că eram toți pasionați de astronomie și astrofizică, entuziasmul oferit de voluntari și ghizi, toate acestea au reușit să formeze o atmosferă foarte degajată și foarte prietenoasă, una propice pentru buna desfășurare a competiției”. (Tudor Crețu, România)

Niciodată nu știi ce cauți până când nu găsești ceva, aceasta este frumusețea cercetării. Ideea este să faci ceva care să dureze. “Nu am eșuat. Am găsit doar 10.000 de metode prin care nu funcționează.” (Nikola Tesla)

“Nu am considerat că luptăm unul împotriva celuilalt, ci luptăm toți împotriva frontierelor științelor de astăzi.” (Tudor Crețu, România)

Sper ca fiecare dintre noi să reușească în viitor. Poate că într-o zi “soarta ne va aduce din nou împreună” (Ulan Kyzyrov,Kazakhstan), niciodată nu știm ce vom face peste un an, peste doi. Ce este sigur, este faptul că mereu ne vom afla sub același cer, privind aceleași stele.

 

Ioana MACIUC

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu cerul este limita, ci mintea fiecăruia.
 Vizualizări articol: 11765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nu cerul este limita, ci mintea fiecăruia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei