Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2014 - Anul XIX, nr. 173 (5682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În acest an

Patru eleve din judeţ vor fi răsplătite cu burse de merit olimpic internaţional din partea Ministerului Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale îi răsplăteşte şi în acest an pe elevii care fac performanţă în învăţământ, la nivel mondial, premianţii competiţiilor internaţionale urmând să primească burse de merit olimpic internaţional.

Pe lista beneficiarilor se regăsesc şi patru elevi suceveni. Mihaela Rotaru, de la Colegiul Național de Informatică ,,Spiru Haret” Suceava, a obţinut locul I la Olimpiada Internațională de Limba Rusă 2014, competiţie ce a avut loc la Moscova, motiv pentru care va fi bursieră a Ministerului Educaţiei.

Vor mai fi recompensate: Cristina Negrub, de la Colegiul Național de Informatică ,,Spiru Haret” Suceava, locul II la Olimpiada Internațională de Limba Rusă, Maria Lăcătuşu, de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, locul al II-lea la Olimpiada internațională de limbă rromani, Braşov, şi Alecsandra Macsim, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, locul al III-lea la Olimpiada Internațională de Limba Rusă.

Cuantumul lunar al burselor este diferenţiat, în funcţie de nivelul performanţei realizate, astfel: medalia de aur sau premiul I – 900 lei, medalia de argint sau premiul al II-lea – 675 lei, medalia de bronz sau premiul al III-lea – 450 lei.

Bursele de merit olimpic internaţional se acordă pe o perioadă de 12 luni.

Pentru profesorii care au pregătit elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul prevăzut pentru elevul premiat. De asemenea, pentru şcoala pe care elevii o frecventează se acordă un premiu, în cuantumul prevăzut pentru elevul premiant.

 

Doi beneficiari în 2013

În 2013, doi elevi din judeţ au beneficiat de burse din partea ministerului de resort.

Este vorba despre Iasmina Răceanu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, şi Gonçalo Araujo Regado, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Gonçalo a fost unul dintre cei şase elevi ce au reprezentat România la Olimpiada Internaţională de „Ştiinţe pentru juniori” India, concurs unde a fost testat la fizică, biologie şi chimie, ştefanistul obţinând medalie de bronz. De cealaltă parte, Iasmina Răceanu a obţinut locul al III-lea la Olimpiada Internaţională de limbă, Spiritualitate şi Literatură Românească.

Potrivit Metodologiei, „bursele de merit olimpic internaţional sunt atribuite elevilor care la olimpiadele şcolare internaţionale se situează pe unul din primele trei locuri”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru eleve din judeţ vor fi răsplătite cu burse de merit olimpic internaţional din partea Ministerului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 2367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Patru eleve din judeţ vor fi răsplătite cu burse de merit olimpic internaţional din partea Ministerului Educaţiei4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei