Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2014 - Anul XIX, nr. 158 (5667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În luna iunie

Amenzi de aproape 300.000 de lei, date de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna iunie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a demarat 350 de acţiuni de control, soldate cu 150 de amenzi în valoare de 292.200 de lei.

Comisarii suceveni au verificat modul de respectare a prevederilor legale la comercializare pâinii şi a produselor de panificaţie, prestatorii de servicii de estetică şi igienă personală, târguri şi oboare şi unităţi de alimentaţie publică din mediul rural.

Cât priveşte controalele care au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, CJPC Suceava a efectuat 97 de acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat 40 de amenzi, în valoare de 34.100 de lei.

Potrivit lui Vasile Latiş, comisar-şef adjunct al instituţiei, „ca deficienţe s-au reţinut: neafişarea preţului pe kilogram în cazul pâinii vrac, neafişarea atenţionării privind alergenii, lista ingredientelor era incompletă sau incorectă, iar gramajul nu era trecut pe ambalaje”.

Referitor la verificările privind respectarea prevederilor legale la prestatorii de servicii de estetică şi igienă personala (frizerii, saloane de manichiură, pedichiură, cosmetică şi tatuaje), comisarii judeţeni au efectuat 67 de acţiuni de control, aplicându-se 31 de amenzi, în valoare de 15.850 de lei.

Vasile Latiş a menţionat că „în aceste saloane nu erau afişate preţurile serviciilor afişate, iar în cabinetele de cosmetică lipseau atenţionările cu privire la unele riscuri ce pot să apară la persoanele alergice”.

De asemenea, în unităţile de alimentaţie publică din mediul rural, CJPC Suceava a efectuat 68 de acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate 54 de amenzi, în valoare de 35.700 de lei, unele produse fiind depozitate şi etichetate necorespunzător. Totodată, au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 1.265 de lei.

Cât priveşte controalele din târguri şi oboare, în urma celor 30 de acţiuni de control efectuate de comisarii CJPC Suceava au fost aplicate 30 de amenzi în valoare de 22.000 de lei.

„Principala deficienţă constatată a fost lipsa afişării denumirii agentului economic şi a codului unic de înregistrare”, a conchis Vasile Latiş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de aproape 300.000 de lei, date de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Suceava.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi de aproape 300.000 de lei, date de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei