Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2014 - Anul XIX, nr. 158 (5667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Medie excelentă în semifinale, 4 goluri pe meci!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca să-i răspund cu o întrebare colegului de rubrică, eu de ce trebuie să scriu despre cea mai ternă semifinală din istorie, Argentina-Olanda? Am s-o fac şi pe-asta, nu înainte de a lăsa neexplicată cealaltă semifinală, Golgota Braziliei. Fiindcă aşa ceva nu se poate cuprinde cu mintea. Nu e diferenţa de valoare, chiar dacă ea există. Păi mulţi dintre nemţii ăştia, plus Robben, plus Ribery, deci în tricoul lui Bayern, n-au înţeles nici ei ce li se întâmpla la acel 0-4 încasat de la Real Madrid chiar la Munchen! Iar mulţi dintre madrilenii ăia au încasat-o şi ei tot la 4 goluri, în tricoul Spaniei. Şi tot aşa, din vreme în vreme, fiecare se află, cum ar spune peluzării, de partea greşită a jetului.

Apoi ne-a lovit semifinala cealaltă. Diminuarea riscurilor până nu mai era nimic de diminuat. La cum s-au prezentat cele două echipe, până şi Piţurcă s-a simţit în tendinţe. Idealul suprem al celor două echipe a fost să anihileze vedeta echipei adverse, creând astfel cadrul ideal de a ieşi la rampă cine nu te aştepţi. Aşa cum Thuram a dat singurele sale două goluri la naţională, tot într-o semifinală mondială. Dar nu, nimeni n-a ieşit din formaţie. Robben a avut o singură ocazie, la o atingere măiastră a lui Sneijder, însă meteahna care îl defineşte şi care l-a împiedicat să-şi atingă limitele s-a manifestat iar. Pentru că n-a şutat când s-a ivit raza verde, Robben a fost blocat de Mascherano, magistral şi la alte intervenţii. Dincolo, Messi a fost dublat sau triplat, aproape claustrofobic. Totuşi, în 120 de minute a găsit trei pase pentru trei coechipieri, dar aceştia nu au răspuns cu execuţii pe măsură. Cea mai clară a fost deschiderea pentru Aguero pe dreapta, poziţie din care di Maria a înscris cu Elveţia, poziţionându-se pentru şutul cu stângul, din prima (dacă ar fi fost tenisman, s-ar fi spus că s-a mutat pentru forehand şi a luat mingea din urcare!). Aguero, în schimb, a lăsat mingea să-i curgă spre dreptul, micşorându-şi astfel unghiul, motiv pentru care a încercat o centrare, deturnată în corner. A mai fost acea minge săltată peste apărarea olandeză, finalizare modestă cu capul a lui Palacio. Iar apoi, după un sprint, a centrat înapoi, cu dreptul(!), pentru voleul semiratat al lui Maxi Rodriguez.

Închei prin a spune că mă găsesc într-o postură comodă la finală, pentru că am mizat pe Argentina sau pe orice echipă europeană. De-o fi una, de-o fi alta... cu cineva trebuie să ţin. Aleg Messi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medie excelentă în semifinale, 4 goluri pe meci!.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Medie excelentă în semifinale, 4 goluri pe meci!3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei