Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2014 - Anul XIX, nr. 158 (5667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din arestul Poliţiei Capitalei

Afaceristul Constantin Babiuc, adus la Rădăuţi, la o nouă percheziţie în vila sa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arestat preventiv de aproximativ două săptămâni şi jumătate într-un dosar al structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, omul de afaceri Constantin Babiuc a fost adus, ieri, din arestul Poliţiei Capitalei, la Rădăuţi, pentru o nouă percheziţie făcută la vila sa.

Deşi i-au percheziţionat casa şi pe 22 iunie a.c., când anchetatorii anticorupţie au descins la nu mai puţin de 14 locaţii, procurorii care investighează acest caz au considerat că se impune o nouă percheziţie la vila lui Babiuc, iar joi dimineaţă, în jurul orei 8.00, s-au prezentat la vila afaceristului.

La scurt timp, a fost adus şi patronul de la Nikodemus, iar în prezența acestuia a început percheziția.

Marius Rădăcină, avocatul omului de afaceri, a confirmat că a fost o percheziţie acasă la clientul său.

„Nu am înţeles exact ce căutau procurorii DNA. Au ridicat câteva înscrisuri care nu prezintă o importanţă deosebită pentru cauză”, ne-a declarat, ieri, avocatul Rădăcină.

Din informaţiile pe care le avem, anchetatorii ar fi luat cu ei copiile a două contracte, documente care se aflau şi la prima percheziţie care a fost făcută în vila lui Babiuc.

Constantin Babiuc a fost arestat preventiv pe 23 iunie a.c., alături de procurorul Dumitru Dîmbu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, şi judecătorul Bogdan Bărbuţă, de la Judecătoria Rădăuţi (Dîmbu şi Bărbuţă au fost suspendaţi între timp din funcţii de către Consiliul Superior al Magistraturii).

 

Acuzații DNA: Babiuc, îmbogățit prin hotărâri judecătorești ilegale şi protejat de procurorul-şef

Constantin Babiuc este, în scenariul procurorilor DNA, personajul principal al acestui dosar care a cutremurat justiţia suceveană.

Afaceristul este acuzat că a obţinut ilegal în instanţă aproape 42 de hectare de teren, cu ajutorul judecătorului Bărbuţă, suprafeţe de teren pe care le-a vândut ulterior cu aproape 1.000.000 de euro.

Apoi, în 2006, acelaşi judecător Bărbuţă îi mai face un „cadou” patronului de la Nikodemus, tot printr-o hotărâre judecătorească ilegală, o parte dintr-o clădire din Rădăuţi, clădire revendicată şi câștigată între timp, la Înalta Curte, de către un alt om de afaceri rădăuţean, Arcadie Plămadă.

Pentru că acțiunile lui Plămadă riscau să ducă la deconspirarea măgăriilor făcute de cuplul Bărbuță –Babiuc, acesta din urmă a pus la cale un şantaj asupra lui Plămadă, arată anchetatorii, sens în care ar fi apelat la primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

Edilul a avut misiunea, explică procurorii anticorupţie, să introducă în instanţă o cerere prin care să ceară radierea din Cartea funciară a dreptului de proprietate al lui Arcadie Plămadă asupra acelui imobil, angajând totodată un avocat în acel proces, cu un onorariu de 65.000 de euro. Dacă Plămadă pierdea procesul, era nevoit să plătească din propriul buzunar onorariul exorbitant al avocatului tocmit de Primăria Rădăuţi.

Dosarul i-a fost repartizat judecătoarei Daniela Prandea, concubina colegului ei de instanţă Bogdan Bărbuţă, iar aceasta, acuză anchetatorii, a tergiversat procesul din martie 2011 până în iunie 2014, tocmai pentru a pune presiune pe Plămadă şi a-l determina să renunţe la o parte din acel imobil câştigat în instanţă.

Pentru că Arcadie Plămadă nu voia să renunţe, Constantin Babiuc, se arată în documentele DNA prin care s-a cerut arestarea preventivă a patronului de la Nikodemus, ar fi apelat şi la procurorul Dumitru Dîmbu să-l sprijine în a-l convinge pe primul să semneze o convenţie prin care renunţa la o parte din clădirea respectivă. Mai mult, în virtutea relaţiilor de prietenie pe care le avea cu procurorul-şef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, Babiuc i-a cerut acestuia să-l scape de un dosar penal şi de asemenea să-i ajute în acest sens şi câţiva apropiaţi. În schimb, procurorul Dîmbu i-ar fi cerut lui Babiuc să-i dea unui prieten de-al magistratului suma de 92.000 de euro.

În faţa instanţei de judecată care a decis arestarea preventivă a lui Babiuc, Bărbuţă şi Dîmbu, nici unul dintre aceştia nu a recunoscut acuzaţiile ce li se aduc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul Constantin Babiuc, adus la Rădăuţi, la o nouă percheziţie în vila sa.
 Vizualizări articol: 5746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Afaceristul Constantin Babiuc, adus la Rădăuţi, la o nouă percheziţie în vila sa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei