Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2014 - Anul XIX, nr. 116 (5625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solicitare

Şova somează constructorul şoselei de centură a Sucevei să finalizeze lucrarea în iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările la ruta ocolitoare a Sucevei au fost inspectate, ieri, de ministrul Transporturilor, Dan Şova, după ce reprezentanţii administraţiei judeţene s-au plâns în mai multe rânduri că finalizarea acestei investiţii a întârziat mai bine de trei ani.

Ministru Şova a fost însoţit de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi de senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu.

Dan Şova a fost aşteptat de inginerul Anton Mihalache, reprezentantul firmei de construcţii SC CF Iaşi şi de ing. Radu Iordachi, reprezentantul firmei de consultanţă Luca Way, cu circa 300 de metri de asfalt proaspăt turnat pentru a demonstra că lucrările au fost reluate.

Întrebat de ministru dacă şoseaua de centură va fi finalizată în iulie pentru a evita penalităţile de întârziere, ing. Mihalache a răspuns că nu, şi că a solicitat consultantului aprobarea prelungirii termenului. Şova a cerut explicaţii suplimentare, iar ing. Iordachi a arătat că prelungirea nu a fost aprobată, dar a precizat şi că SC CF nu are capacitatea de a încheia lucrarea până în iulie deoarece îi lipsesc atât personalul, cât şi utilajele. La această oră are doar 25 de oameni şi ar avea nevoie de cel puţin 80.

Inspectând lucrările, ministrul Transporturilor a constatat că pe o lungime de circa 600 de metri de o parte şi de alta a rutei ocolitoare, în apropierea podului peste râul Suceava, terenul argilos este predispus la alunecări de teren şi că în maximum 4-5 ani pământul de pe mal ar ajunge exact pe şosea. De asemenea, stâlpul de beton plasat în mijlocul DN 17, supranumit de şoferi „Zidul morţii”, necesită semnalizări şi protecţie suplimentare faţă de ce este acum.

 

Consolidarea malurilor împotriva alunecărilor va face obiectul unui alt proiect

Ministrul Şova a declarat că săptămâna viitoare îi va convoca pe reprezentanţii SC CF la sediul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi îi va soma să încheie lucrarea până în luna iulie, în caz contrar CNADNR va aplica penalităţi de întârziere, conform prevederilor contractuale. În opinia ministrului, pentru SC CF ar trebui să fie mai convenabil să angajeze personal suplimentar pentru a încheia lucrarea în iulie decât să plătească penalităţile de întârziere.

„Podurile şi viaductele sunt o realizare frumoasă, dar sunt probleme cu mobilizarea personalului, cu stâlpul de beton din mijlocul şoselei, unde au murit oameni, şi cu un aliniament de 600 de metri de o parte şi de alta a şoselei unde pentru consolidare, din păcate, în proiect sunt prevăzute doar tasare şi înierbare”, a declarat Şova. Dacă primele două aspecte trebuie rezolvate de SC CF, consolidarea, a spus ministrul, va face obiectul unui proiect separat, care să propună o soluţie eficientă şi de lungă durată. „Cu lucrările care sunt acum nu cred că dealul ăsta rezistă 4-5 ani. Am văzut cu ochii mei cum arată, este clar că trebuie făcută o consolidare temeinică. După ce recepţionăm centura trebuie să ne apucăm să stabilizăm dealurile, înainte să vină iarna”, a afirmat Dan Şova.

Întrebaţi dacă există risc de alunecare şi în altă zonă, Mihalache şi Iordachi au răspuns că „ar mai fi” pe o lungime de aproximativ 1 km pe tronsonul 1 al şoselei de centură. Despre cât de bine a fost elaborat proiectul rutei ocolitoare a Sucevei, Şova a spus doar că „unii l-au făcut, noi îl plătim”. La răspundere nu poate fi tras nimeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şova somează constructorul şoselei de centură a Sucevei să finalizeze lucrarea în iulie.
 Vizualizări articol: 2215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Şova somează constructorul şoselei de centură a Sucevei să finalizeze lucrarea în iulie3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei