Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2014 - Anul XIX, nr. 116 (5625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Contractul de modernizare a drumului spre Maramureş, reziliat astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat, ieri, la Suceava, că dacă nu se întâmplă vreo minune, astăzi va fi reziliat contractul cu firma Shapir Structures, care ar fi trebuit să reabiliteze drumul care leagă Suceava de Maramureş, DN 18. Şova a declarat, într-o conferinţă de presă, că deşi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a propus firmei israeliene de construcţii Shapir Structures un Memorandum în baza căruia ar fi putut obţine finanţare de la orice bancă pentru lucrări, aceasta a refuzat, astfel încât soluţia firească este rezilierea contractului şi reluarea licitaţiei.

„Din păcate, la DN 18 nu s-a lucrat. Astăzi Shapir se va prezenta la CNADNR pentru o ultimă negociere. Noi am propus un Memorandum, în baza căruia pot obţine finanţare de la orice bancă. Nu vor. Dacă nu se întâmplă o minune, mâine (n.r. astăzi), contractul va fi reziliat. Încă un constructor care dezamăgește foarte tare”, a afirmat ministrul Transporturilor, care a mai precizat că CNADR va analiza în perioada următoare posibilitatea de a aloca fonduri pentru întreţinerea drumului pe anumite zone, foarte degradate.

 

Lucrările la Aeroportul „Ştefan cel Mare” au fost apreciate

Dacă de constructorul care ar fi trebuit să reabiliteze DN 18 Şova a fost dezamăgit, pentru firma care lucrează la modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” a avut numai cuvinte de laudă. Şova a apreciat acest proiect în valoare de 22 milioane de euro, gestionat de Consiliul Judeţean Suceava, ca fiind unul de calitate.

„Situaţia este încurajatoare, graficul lucrărilor a fost respectat. Bani sunt, nu are ce să intervină pentru ca proiectul să nu se încheie la termenul prognozat”, a afirmat Dan Şova, după ce a vizitat şantierul de extindere a pistei de la aeroport şi aerogara, aceasta din urmă modernizată de CJ din fonduri proprii.

Totodată, Şova a anunţat că săptămâna viitoare va fi adoptată de Guvern o ordonanţă de urgenţă care va simplifica procedura de decontare şi va permite constructorului să-şi primească mult mai repede banii pentru lucrările executate. Ministrul a mai precizat că tema rivalităţii dintre aeroporturile din Suceava şi Iaşi este una falsă deoarece sunt de ranguri diferite: cel din Iaşi este regional, iar cel din Suceava este judeţean şi „în nici un caz nu sunt concurente”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul de modernizare a drumului spre Maramureş, reziliat astăzi.
 Vizualizări articol: 2916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Contractul de modernizare a drumului spre Maramureş, reziliat astăzi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Modernizare trimis de
(23 mai 2014, 12:45:49
Pai s-a modernizat de citeva ori drumul spre Izvoarele Sucevei unde la Benia are Nichifor casa de vacanta. Nu e destul? Ce ne mai trebuie legatura cu Maramuresul?
2.   Conducatori care promit si nu fac! trimis de
(23 mai 2014, 14:09:52
S- a promis că se da un credit prin care să continue lucrările. Primarii de pe traseu sunt afectaţi serios de părăsirea lucrărilor.
Guvernul a creat o situatie dezastroasa, oamneii îşi distrug zilnic maşinile pe acest drum. Au ameninţat saracii, nu o dată cu blocarea drumului judeţean. Problema e că nu se poate circula si va afecta grav turismul.
Maramuresul este o zona cu adevarat feerica. Pacat de asa conducatori care promit si nu fac nimic….alesi de noi cu buna stiinta.
3.   Comentariu trimis de
(23 mai 2014, 23:07:02
CRETINOIZI DE GUVERNANTI de ce a trebuit sa treaca 2 ani , ca sa reziliati acest contract?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei