Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2014 - Anul XIX, nr. 116 (5625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Premiu

Distincţie obţinută de studenţi ai Universităţii din Suceava, la Olimpiada Naţională de Mecatronică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 15-17 mai, Universitatea Politehnică din Bucureşti a găzduit Olimpiada Naţională în domeniul mecatronicii, competiţie în cadrul căreia Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a fost reprezentată de şase studenţi ai Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management.

La proba de roboţi mobili, echipajul sucevean, format din Roman Pănuţă şi Gheorghe Prelipceanu, a fost distins cu menţiune.

Potrivit decanului facultăţii, prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu, “robotul echipei s-a plasat pe locul 4, surclasând echipaje din centre universitare puternice, cu tradiţie.  Robotul sucevenilor a fost apreciat ca fiind rapid, dar şi foarte ingenios”.

Totodată, acesta a mai menţionat că lucrările realizate de studenţii suceveni au fost apreciate de participanţi, printre proiectele evidenţiate numărându-se: “Dispozitiv de stabilizare pe două axe a unei camere video, aparat foto”, realizat de ing. Silviu Sprinceană, “Dronă radiocomandată cu șase motoare şi stabilizator de zbor prin GPS pentru fotografieri și filmări aeriene”, realizat de ing. Silviu Sprinceană, şi “Stand pentru evidenţierea fenomenelor aerodinamice”, aparţinând lui Fănică Constantin Colbea.

Datorită proiectelor prezentate de studenţii USV, organizatorii olimpiadei au acordat Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management Trofeul de excelenţă în educaţie mecatronică.

Lotul sucevean prezent la competiţia de la Bucureşti a fost alcătuit din Roman Pănuţă, Daniel Fedorcan, Liviu Firisievici, Fănică Colbea (anul IV, specializarea Mecatronică), Gheorghe Prelipceanu (anul III, Mecatronică) şi Silviu Sprinceană (doctorand, anul I). 

Cadrele didactice care au însoţit lotul sucevean au fost şef lucrări ing. Milan Crasi, îndrumătorul tehnic al echipei, şi prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu. 

În concursul naţional s-au mai înscris echipe de la Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Tehnică din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea “Transilvania” Braşov, Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distincţie obţinută de studenţi ai Universităţii din Suceava, la Olimpiada Naţională de Mecatronică.
 Vizualizări articol: 2905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Distincţie obţinută de studenţi ai Universităţii din Suceava, la Olimpiada Naţională de Mecatronică5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei