Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2014 - Anul XIX, nr. 106 (5615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru aceleaşi acuzaţii

Lăsat în libertate de judecătorii suceveni, dar arestat câteva ore mai târziu la cererea autorităţilor din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La câteva ore după ce a răsuflat uşurat la aflarea veştii că a primit doar şase luni cu suspendare într-un dosar de trafic de persoane, un bărbat din comuna Marginea a fost arestat preventiv pentru aceleaşi acuzaţii, de data aceasta la cererea autorităţilor din Italia.

Numele respectivului este Ilie Pomohaci, în vârstă de 50 de ani, şi a fost unul dintre inculpaţii unui lot de 33 de persoane, acuzate că în a doua jumătate a anului 2007 au pus la cale transportul clandestin al mai multor migranţi din Republica Moldova în Italia.

În 2008, pe numele lui Pomohaci a ajuns la Suceava un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Padova, Italia, pentru aceleaşi acuzaţii.

Judecătorii de la Suceava au amânat atunci predarea mărgineanului către autorităţile din Italia, până la soluţionarea definitivă a unui dosarul penal instrumentat de DIICOT în care acelaşi Ilie Pomohaci era inculpat.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată vineri, iar autorităţile nu au uitat de mandatul european, astfel că bărbatul din Marginea a fost încătuşat şi dus în arestul poliţiei judeţene, cel mai probabil urmând să fie trimis în Italia, pentru a fi pus la dispoziţia anchetatorilor din Peninsulă.

În Italia, mărgineanul este acuzat de facilitarea intrării și șederii ilegale și falsificare de acte oficiale și uz de acte oficiale falsificate, fapte prevăzute cu închisoarea de la 4 la 15 ani, potrivit legislaţiei italiene.

Ilie Pomohaci, conform mandatului emis de italieni, este acuzat că, împreună cu mai multe persoane, a dus în Italia cetăţeni moldoveni care nu aveau permis legal de ședere pentru zona Schengen. Aceştia din urmă erau transportaţi la Padova cu o autoutilitară, traseul fiind asigurat de alte două maşini, una dintre acestea fiind folosită drept antemergător, pentru a observa eventualele filtre ale poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăsat în libertate de judecătorii suceveni, dar arestat câteva ore mai târziu la cererea autorităţilor din Italia.
 Vizualizări articol: 2827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Lăsat în libertate de judecătorii suceveni, dar arestat câteva ore mai târziu la cererea autorităţilor din Italia5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(12 mai 2014, 11:24:44
asta e diferenta dintre judecatorii second hand pe care ii avem noi si judecatorii profesionisti din tariile civilizate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei