Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2014 - Anul XIX, nr. 106 (5615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Diferite stadii de legendă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu superstiţia mă împiedică a vorbi laudativ despre Simona Halep înaintea unei finale al cărei rezultat dumneavoastră deja îl ştiţi. Nici faptul că o eventuală înfrângere ar schimba percepţia. Oricum, drumul Simonei este ascendent, chiar dacă deasupra treptele se împuţinează. Cu fiecare turneu, creşte în experienţă şi chiar în valoare. Îi permite vârsta, i-o impune mentalitatea. Să nu uităm nici rolul antrenorului, în lumea tenisului nu se mai poate reuşi de unul singur, oricât ar musti talentul. Adevărata ţintă e Slamul care-o va impune drept cea mai valoroasă jucătoare din istoria acestui sport pe meleagurile noastre. Că va veni mai curând, mai târziu sau deloc, asta depinde de multe lucruri, mai puţin de aşteptările proiectate de noi asupra ei. Am putea face, totuşi, ceva pentru ea: să nu mai pomenim de fiecare dată despre acel sacrificiu fizic. Nimănui nu cred că i-ar plăcea expresiile plastice folosite de CTP, de exemplu. Pledez pentru mai multă discreţie şi comprehensiune, nu pentru ostentaţie (apropo, ce părere aveţi despre concursul Eurovision?!).

Sâmbătă am fost martorii unei despărţiri emoţionante. După Ryan Giggs, a fost rândul unei alte legende să părăsească fotbalul jucat. Născut tot în 1973, ca şi Giggs, Javier Zanetti a trecut pragul celor 40 de ani ca jucător activ, dintre care 19 i-a dedicat lui Inter Milano. Că a câştigat titluri de toate felurile se ştie, că a mai trecut şi prin înfrângeri dureroase e inerent, dar de fiecare dată Il Capitano a ieşit de pe teren cu tricoul lipit şi de piept, şi de spinare. Din ce-or fi plămădiţi aceşti oameni? În îndepărtatul an 1995, când tânărul Zanetti ajungea la Inter, viaţa nu semăna deloc cu cea de acum. Aproape 20 de ani, o perioadă prea scurtă pentru a i se lipi eticheta de „o viaţă de om”, dar în mod obişnuit prea lungă pentru o carieră de fotbalist (la seniori!) în cadrul aceluiaşi club... Între timp, stăm ca pe jar dacă nu suntem conectaţi permanent la Facebook. Nici nu am curajul să-mi imaginez ce va fi peste alţi 20 de ani, iar în iureşul de azi poveşti tip Giggs sau Zanetti chiar par poveşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferite stadii de legendă.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diferite stadii de legendă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei