Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mai 2014 - Anul XIX, nr. 105 (5614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Nechifor anunţă intenţia de a promova un proiect european pentru un elicopter SMURD la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PreşedinteleConsiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că unul dintre primele proiecte europene pe care intenţionează să le promoveze în viitorul exerciţiu bugetar european va fi pentru achiziţionarea unui elicopter SMURD pentru judeţul Suceava. Cătălin Nechifor a precizat că proiectul ar urma să fie promovat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, din care fac parte judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Neamţ. Nechifor a arătat că Suceava este un judeţ care are nevoie de un elicopter SMURD pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. „Aşa cum arată hărţile de intervenţii, Suceava este cel mai greu judeţ de acoperit în situaţii de urgenţă. Avem o zonă montană, cu localităţi aflate la distanţe mari una de alta, motiv pentru care este nevoie de un elicopter SMURD care să facă transporturi spre spitalele din Suceava sau Iaşi în situaţii de urgenţă”, a spus Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene a făcut aceste precizări într-o conferinţă de presă susţinută ieri, de Ziua Europei, în care a prezentat principalele proiecte europene aflate în derulare în judeţul Suceava şi fondurile europene atrase în 2013 şi în cursul acestui an.

Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că Ziua Europei începe să devină din ce în ce mai importantă pentru România, „iar încet-încet, parcursul european al ţării noastre începe să prindă contur”.

Nechifor a subliniat importanța fondurilor europene de care a beneficiat judeţul Suceava, arătând că numai în cursul anului trecut fermierii suceveni au primit 50,3 milioane de euro pentru subvenţiile pe hectar, la care s-au mai adăugat 11,2 milioane de euro reprezentând subvenţiile primite de crescătorii de animale.

 

22 de şcoli din judeţul Suceava ar putea primi fonduri europene pentru continuarea lucrărilor de modernizare

Pe de altă parte, el a arătat că anul acesta au fost depuse 22 de proiecte pentru continuarea lucrărilor de modernizare la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, pentru a fi finanţate din economiile făcute la Programul Operaţional Regional. Şeful administraţiei judeţene a arătat că proiectele au fost depuse pentru şcolile din Probota – Dolhasca, Siliştea – Liteni, Horodniceni, Volovăţ, Capu Câmpului, Bălăceana, Gălăneşti, Zamostea, Baineţ – Muşeniţa, Pleşeşti, Vultureşti, Straja, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” din Siret, Şcoala Nr. 2 Vatra Dornei, Şcoala Nr. 1 Horodnic de Sus, precum şi pentru două şcoli din comuna Dumbrăveni. Alte proiecte au fost depuse pentru continuarea lucrărilor la campusul şcolar de la Grupul Şcolar „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, la sala de sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi la centrul de documentare, informare şi laboratoare de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Cătălin Nechifor a amintit că în momentul de faţă în judeţul Suceava sunt în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană, amintind de investiţiile pentru sistemul integrat de management al deşeurilor (64 de milioane de euro), modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” (37 de milioane de euro), reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei (11,7 milioane de euro), precum şi achiziţionarea de maşini speciale de intervenții în situaţii de urgenţă în cadrul unui proiect promovat prin Asociaţia EURONEST. Nechifor a mai spus că la acestea se adaugă şi proiectul „e-Guvernare”, de trei milioane de euro, pentru informatizarea a 30 de localităţi sucevene, proiectele derulate la Spitalul Judeţean şi Muzeul Bucovinei, precum şi investițiile de 120 de milioane de euro în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în mai multe aglomerări urbane din judeţ.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a spus că pentru viitorul exerciţiu bugetar european  le va propune tuturor primarilor suceveni să stabilească proiecte prioritare pentru localităţile pe care le conduc, astfel încât în baza unei programări făcute din timp să se stabilească investițiile pentru care se va solicita finanţarea cu prioritate, în aşa fel încât administrațiile locale să nu ajungă să concureze între ele pentru aceleaşi fonduri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor anunţă intenţia de a promova un proiect european pentru un elicopter SMURD la Suceava.
 Vizualizări articol: 1880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor anunţă intenţia de a promova un proiect european pentru un elicopter SMURD la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei