Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mai 2014 - Anul XIX, nr. 105 (5614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Emoţionant

Mai mulţi copii cu dizabilităţi au dansat pe scena suceveană, într-un spectacol caritabil de excepţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spectacolul folcloric de caritate „Cântăm cu drag pentru îngeraşi”, ediţia a II-a, desfăşurat joi seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, s-a dovedit a fi un real succes, o adevărată lecţie de viaţă oferită cu generozitate de mai mulţi copii cu dizabilităţi de la Complexul Terapeutic Blijdorp – O Nouă Viaţă.

Dansul cărucioarelor sau „caruselul inocenţei” şi dansul american (o însăilare coregrafică, care a demonstrat că muzica, la fel ca şi nevoile speciale, nu cunoaşte bariere), ambele prezentate de copii şi tineri de la Blijdorp, au emoţionat publicul până la lacrimi. Aşa cum spunea, în deschiderea spectacolului, Manuela Pohoaţă, şefa unui departament din cadrul Complexului de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp - O Nouă Viaţă, aceşti copii, „în neputinţa lor, ne-au învăţat cât de importantă este răbdarea, cât valorează o strângere de mână sau ce putere are un zâmbet sau poate o şoptire numai de ei ştiută”.

 

Lumea lor de vis, de râs, lumea cu plâns şi suspine

Cu ochi de mărgăritar, deschişi miraţi spre lume, spre public, cu paşi şovăielnici, copiii de la Blijdorp au prezentat publicului lumea lor de vis, de râs, lumea cu plâns şi suspine, uneori, lumea din care au reuşit să iasă şi să dăruiască zâmbete, ajutaţi în permanenţă de educatori, specialişti, părinţi.

„Timpul, şi numai timpul, m-a învăţat că aceşti minunaţi copii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerul. Timpul, şi numai timpul, m-a învăţat cât de preţioasă este fiecare zi alături de ei. Şi tot timpul m-a făcut să înţeleg că în ochii lor sunt atâtea întrebări ce rătăcesc neştiute, întrebări ce încă aşteaptă răspunsuri”, a mărturisit Manuela Pohoaţă, pe scena suceveană. 

 

Au cântat gratis pentru „îngeraşi”

Au fost oameni care au înţeles sensul adevărat al spectacolului de caritate organizat de Asociaţia Blijdorp România, artişti amatori, dar şi consacraţi, care şi-au rupt din timpul lor şi au evoluat în spectacol, fără să aştepte nici o plată, pentru a le oferi o fărâmă de bucurie copiilor de la Blijdorp şi publicului prezent la eveniment.

Pe scena suceveană au evoluat, în deschiderea spectacolului de caritate, artiştii Ansamblului „Arcanul USV” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, urmaţi de tinerii Radu Andone şi Nicoleta Afrăsinei, Adriana Bucevschi, Gheorghiţă Rotaru, Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuţi, ansamblu calificat şi în finala show-ului de televiziune „România Dansează”,Mihaela Cajvan, Dănuţ Onoiu, Alexandru Sahlean, care a obţinut recent locul I la Festivalul Naţional-Concurs de Muzică Populară de la Câmpulung Muscel, Sânziana Lencu, fraţii Andrei şi Darius Popovici, Roxana Lupu Moroşanu, Călin Brăteanu, Sorin Filip, Gabriela Crăciunescu Muraru.

 

Cei care au contribuit la realizarea spectacolului

Preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Ionel Ivan, ne-a spus că spectacolul s-a dorit a fi un mesaj de solidaritate pentru cei aflaţi în nevoi speciale, pentru copiii cu dizabilităţi, pentru „îngeraşii” de la Complexul Terapeutic Blijdorp – O Nouă Viaţă. „Nici un artist care a evoluat pe scenă nu a pretins bani pentru a cânta sau a dansa în spectacol. Au făcut-o benevol. Pe lângă Asociaţia Blijdorp România, principalul organizator, ne-au fost alături Clubul Rotary – Filiala Suceava, SC Matelo SRL, AXXA Computers, Tipografia Muşatinii, Colegiul Naţional <Mihai Eminescu> Suceava, Colegiul Naţional <Petru Rareş> Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Colegiul de Artă <Ciprian Porumbescu> Suceava, Şcoala Gimnazială Brăieşti, Universitatea <Ştefan cel Mare> Suceava, Daniel Tănase şi, nu în ultimul rând, senatorul Ovidiu Donţu, care, în nume personal, a achiziţionat un număr de bilete la acest spectacol caritabil”, ne-a spus Ionel Ivan.

El a completat că prin toate acţiunile pe care le organizează Asociaţia Blijdorp România se încearcă promovarea imaginii persoanelor cu dizabilităţi. „Vrem să înţeleagă şi comunitatea mesajul nostru, care este simplu, acela de a-i înţelege pe copiii şi tinerii cu dizabilităţi, de a-i respecta şi de a-i accepta în rândurile lor. Nimic altceva”, a completat preşedintele Asociaţiei Blijdorp România.

 

Aproape 10.000 de lei, adunaţi pentru copiii de la Blijdorp

Cu banii adunaţi la evenimentul caritabil de joi, 9.880 de lei, copiilor şi tinerilor de la Blijdorp li se vor organiza excursii, tabere, acţiuni de socializare.

„Încercăm să le oferim copiilor un strop de fericire, să le înseninăm zilele şi prin intermediul unor acţiuni culturale, artistice, de socializare: excursii, tabere, spectacole. Nu am cuvine să vă explic bucuria pe care au simţit-o copiii noştri când au intrat în Casa de Cultură şi şi-au dat seama că ceea ce le-am promis se întâmplă şi vor dansa pe scenă, în faţa publicului generos în aplauze. Sperau să repete figura frumoasă de anul trecut şi erau cu lacrimi în ochi, foarte fericiţi. S-au implicat cu tot sufletul, poate mai mult decât ne implicăm, uneori, noi, artiştii”, a completat Manuela Pohoaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi copii cu dizabilităţi au dansat pe scena suceveană, într-un spectacol caritabil de excepţie.
 Vizualizări articol: 2916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mai mulţi copii cu dizabilităţi au dansat pe scena suceveană, într-un spectacol caritabil de excepţie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei