Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2014 - Anul XIX, nr. 47 (5556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propuneri de şcolarizare

Ofertele celor mai căutate licee din afara municipiului Suceava, pentru anul şcolar 2014-2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce Monitorul de Suceava a prezent, ieri, ofertele liceelor din municipiul Suceava pentru elevii care, în acest an, îşi termină socotelile cu ciclul gimnazial, ediţia de astăzi a cotidianului aduce în atenţie planurile de şcolarizare ale celor mai căutate licee din afara municipiului reşedinţă de judeţ, pentru anul şcolar 2014-2015.

Fie că este vorba despre licee din Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei, Siret sau Gura Humorului, reprezentanţii acestora spun că încearcă compatibilizarea opţiunilor elevilor cu cerinţele pieţei muncii prin planuri de şcolarizare generoase şi variate.

În vreme ce unele unităţi şi-au suplimentat oferta şi au propus specializări noi, atractive (de exemplu - Organizator banqueting, Design vestimentar), alte licee şi-au diminuat numărul de clase din cauza adresabilităţii tot mai scăzute din partea elevilor. 

 

Oferta Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Prin specializările propuse pentru anul şcolar 2014-2015, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului pregăteşte elevii în domenii precum turism, activităţi economice, construcţii, mecanică, design vestimentar, alimentaţie etc.

Astfel, proiectul planului de şcolarizare cuprinde câte o clasă pentru următoarele specializări: Tehnician în administraţie, Tehnician în turism (predare parţială în polonă), Tehnician în activităţi economice, Mecanică/Tehnician transporturi, Tehnician în hotelărie, Tehnician designer vestimentar, Electronică-automatizări.

Pentru filiera teoretică, conducerea şcolii propune câte două clase de Matematică-informatică, dintre care una intensiv engleză (ultima medie de admitere, din 2013, a fost 8,36), şi Ştiinţe ale naturii (ultima medie de admitere – 8,17 ) şi câte o clasă pentru Ştiinţe sociale (ultima medie de admitere – 7,61) şi Filologie (ultima medie de admitere – 7,33).

Pentru clasele de învăţământ profesional, colegiul humorean dispune de specializările Construcţii, Mecanică, Turism şi Alimentaţie.

 

Ofertele colegiilor din Rădăuţi

Oferta de şcolarizare, pentru anul şcolar 2014-2015, a Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi include şapte clase, dintre care câte două de Matematică-informatică (ultima medie de admitere, din 2013, a fost 8,86), Ştiinţe ale naturii (9,25) şi Ştiinţe sociale (9,00) şi una de Filologie (8,87).

Tot la Rădăuţi, Colegiul „Andronic Motrescu” propune trei noi clase de Ştiinţe sociale, Ştiinţe ale naturii şi Filologie, unitatea urmând să primească vizita ARACIP pentru autorizarea acestor specializări. Pe lângă acestea, colegiul mai scoate la bătaie câte două clase pentru specializările Industrie alimentară şi Economic şi câte o clasă pentru Agricultură (Tehnician veterinar), Protecţia mediului, Turism şi alimentaţie şi Organizator banqueting. Pentru învăţământul profesional, unitatea dispune de specializările Alimentaţie publică şi turism (o clasă) şi Inginerie alimentară (o clasă). La admiterea din 2013, la colegiul rădăuţean ultimele medii de admitere s-au situat în intervalul 4,28-6,24.

Multe locuri sunt puse la bătaie şi de Colegiul Tehnic Rădăuţi, unitate ce a adus o serie de modificări în planul de şcolarizare pentru anul ce va debuta în toamnă. Pentru viitorii boboci de clasa a IX-a, liceul dispune de trei clase de Matematică-informatică, câte două de Mecatronică, Mecanică transporturi şi Economic şi câte una de Ştiinţe ale naturii, Filologie, Ştiinţe Sociale, Construcţii, Electric şi Industrie Textilă şi pielărie.

 

Clasă cu predare în limba ucraineană la Siret

Pentru cei interesaţi să urmeze cursurile învăţământului liceal în cadrul Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, conducerea unităţii vine cu o ofertă ce cuprinde trei clase de Matematică-informatică (ultima medie de admitere, din 2013, a fost 8,80), câte două de Filologie (media de admitere - 8,44) şi Ştiinţe sociale (8,59) şi una de Ştiinţe ale naturii (9,10).

Cât priveşte Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, absolvenţii claselor a VIII-a se pot îndrepta către specializări precum Matematică-informatică (o clasă), Ştiinţe ale naturii (două clase), Filologie (două clase, din care una cu predare în limba ucraineană), Industrie textilă şi pielărie (o clasă) sau Mecanică (trei clase). Cea mai mică medie de admitere, din 2013, a fost de 3,79, calificativ al unui absolvent admis la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret, specializarea Mecanică.

 

Oferte neschimbate la unele licee

Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei păstrează în linii mari structura planului de şcolarizare din acest an şcolar, cu menţiunea că dispare o clasă de Filologie. Astfel, rămân în oferta liceului câte două clase de Matematică-informatică (ultima medie de admitere, în 2013, a fost 8,36), Ştiinţe ale naturii (6,02) şi Filologie (5,62) şi o clasă de Ştiinţe sociale (5,03).

Nici Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc nu a operat schimbări în oferta educaţională, liceul propunând trei clase cu specializarea Silvicultură, două clase cu specializarea Economic şi una pentru Protecţia mediului.

Tot la Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” dispune de câte două clase de Matematică-informatică şi Filologie şi câte o clasă de Ştiinţe ale naturii şi Ştiinţe sociale.

În 2013, ultimele medii de admitere la colegiul menţionat s-au situat în intervalul 8,01-8,99. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofertele celor mai căutate licee din afara municipiului Suceava, pentru anul şcolar 2014-2015.
 Vizualizări articol: 2479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ofertele celor mai căutate licee din afara municipiului Suceava, pentru anul şcolar 2014-20153.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei