Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2014 - Anul XIX, nr. 47 (5556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În cumpănă

Judecătoria Gura Humorului ori se va desfiinţa, ori i se vor aronda mai multe localităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Gura Humorului nu va mai exista în actuala formulă. Anunţul a fost făcut ieri de Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, prezent la Suceava pentru a participa la şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel. Proiectul legislativ privind desfiinţarea mai multor instanţe de judecată din ţară, printre care şi Judecătoria Gura Humorului, va intra în dezbaterea Parlamentului, iar dacă va fi avizat pozitiv judecătorii şi personalul auxiliar al acestei instanţe vor fi redistribuiţi către alte structuri similare apropiate teritorial.

Există şi varianta ca acest proiect să fie respins de parlamentari, situaţie în care la Judecătoria Gura Humorului se vor efectua o serie de ajustări. Mai exact, o serie de localităţi arondate momentan Judecătoriei Suceava şi Judecătoriei Rădăuţi vor trece în „parohia” Judecătoriei Gura Humorului.

Chiar dacă este cu sceptrul desfiinţării deasupra capului, la Judecătoria Gura Humorului s-au demarat lucrări pentru reparaţii la clădirile anexe şi la garaj, finalizarea acestora fiind posibilă doar dacă se va aloca o sumă suplimentară de 105.000 de lei.

O altă problemă este finalizarea sediului Judecătoriei Fălticeni. Lucrările au început încă din 2010, dar nu se vor finaliza nici anul acesta, pentru că suma alocată este mai mică cu 600.000 de lei faţă de necesar.

„În ceea ce priveşte Judecătoria Rădăuţi, deşi sediul acesteia se află în stare avansată de degradare, desfăşurarea activităţii făcându-se în condiţii total improprii, obiectivul nou de investiţii, pentru care a fost elaborat studiul de fezabilitate şi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici încă din luna ianuarie 2010, nu a fost inclus în programul de investiţii al Ministerului Justiţiei nici în acest an”, a arătat Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătoria Gura Humorului ori se va desfiinţa, ori i se vor aronda mai multe localităţi.
 Vizualizări articol: 1916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judecătoria Gura Humorului ori se va desfiinţa, ori i se vor aronda mai multe localităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei