Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Studenţii universităţii sucevene vor beneficia, în circa doi ani, de o platformă educaţională electronică unică în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele didactice şi studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vor putea beneficia, în aproximativ doi ani de zile, de o platforma educaţională electronică de tip eLearning, prin intermediul căreia întreaga comunitate academică va avea acces la cursuri online şi offline, la cel mai înalt nivel tehnologic. Implementarea acestui tip de portal este obiectivul proiectului“Dezvoltarea unei platforme informatice de tip e-Educație care va susține electronic procesul educațional desfășurat de Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava”, iniţiat de USV la finele anului 2011.

În urma implementării acestui proiect, universitatea din Suceava va beneficia de o infrastructură de date modernă, bazată pe o nouă generaţie de servere, echipamente de stocare și de rețea care oferă niveluri superioare de performanţă, eficienţă și flexibilitate.

Potrivit managerului de proiect, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, „proiectul îşi propune să dezvolte un portal eLearning care să asigure, pe de o parte,flexibilitatea procesului educațional și, pe de altă parte, să conducă la eficientizarea procesului de învățare. Totodată, un alt obiectiv al proiectului este sprijinirea procesului de învățământ din cadrul USV pentru ciclurile de licență, masterat și doctorat prin facilitarea accesului la cunoștințe și la tehnologii de învățare și comunicare între profesori și studenți”.

Aplicația va oferi o interfață intuitivă, plăcută și ușor de folosit, ceea ce determină o receptivitate crescută din partea cursanților și o asimilare mai eficientă a materialelor de învățare.

„Cât priveşte stadiul implementării proiectului, până în prezent au fost finalizate procedurile de achiziție publică prevăzute, fiind astfel posibilă contractarea achiziției platformei informatice de instruire care face obiectul proiectului”, a mai menţionat Graur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii universităţii sucevene vor beneficia, în circa doi ani, de o platformă educaţională electronică unică în România.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Studenţii universităţii sucevene vor beneficia, în circa doi ani, de o platformă educaţională electronică unică în România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei