Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Film de groază

Accidentul cu patru morţi de pe DN 17. Tatăl şi fiica, aflaţi într-un leagăn, în curte, zdrobiţi de tone de cherestea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene de un dramatism greu de exprimat în cuvinte s-au petrecut joi noapte la marginea DN 17, pe raza satului Prisaca Dornei, comuna Vama. Patru oameni au murit după un accident rutier desprins parcă din scenariul unui film de groază. Un autotren încărcat cu cherestea a fost scăpat de sub control de şofer într-o curbă deosebit de periculoasă. Colosul a ieşit în afara drumului, s-a zdrobit de un gard, iar tonele de cherestea s-au prăvălit în curtea unui localnic. Doi oameni, tată şi fiică, ce tocmai se aşezaseră pe banca unui leagăn, în curte, au fost pur şi simplu striviţi de lemne, fără a avea timp nici măcar să mai strige după ajutor. Nici cei doi bărbaţi din cabina autotrenului nu au scăpat, fiind striviţi în urma teribilului impact cu gardul din beton al gospodăriei.

 

Filmul unei tragedii

Vasile Visarion Scheuleac, în vârstă de 32 de ani, zis „Visu”, din Negrileasa - Stulpicani, a plecat joi din Vatra Dornei cu un autotren încărcat cu cherestea. Conform mai multor apropiaţi, el urma să ajungă la Constanţa. Alături de el în cabină se afla şoferul de schimb, Bogdan Andrei Sbârnău, în vârstă de 32 de ani, din Păltinoasa.

Cursa celor doi s-a încheiat tragic, puţin după ora 21.00, la câţiva kilometri de la ieşirea din Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului. 

Conform anchetei poliţiei, şoferul a intrat într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga cu viteză neadaptată, moment în care a pierdut controlul asupra maşinii, posibil şi din cauza încărcăturii. Vehiculul greu a ieşit în afara drumului, pe sensul său de mers. 

Ghinionul teribil a făcut ca Laurenţiu Călinescu, în vârstă de 45 de ani, şi fiica sa, Lavinia Călinescu, de 21 de ani, localnici, să se afle în calea morţii. Cei doi abia veniseră de câteva minute în vizită la Daniel Constantin Grigorean, nepotul de la frate al bărbatului în vârstă de 45 de ani. Au parcat maşina la marginea drumului, au intrat în curte şi s-au aşezat pe banca leagănului din gospodărie. Moartea a venit într-o fracţiune de secundă.

 

„Se dădeau în leagăn în curte şi a venit şoferul criminal, i-a omorât în curte, doi oameni nevinovaţi”

„Se dădeau în leagăn în curte şi a venit şoferul criminal, i-a omorât în curte, doi oameni nevinovaţi. Amândoi erau pe leagăn, tirul venea cu viteză foarte mare. Săracii nu au avut ce să facă, nu au avut timp nici măcar să strige după ajutor. Eu eram lângă ei, la câţiva metri şi am apucat să fug”, povestea, în stare de şoc, Daniel Constantin Grigorean, proprietarul gospodăriei în care s-a produs tragedia.

 

Toţi cei patru au avut leziuni incompatibile cu viaţa

Personalul medical care a ajuns la faţa locului nu a putut face nimic pentru nici una dintre victime. De altfel, medicii nici nu au putut ajunge prea repede la acestea. Bărbatul în vârstă de 45 de ani şi fiica sa au fost scoşi cu greutate de sub tonele de cherestea, fiind pur şi simplu zdrobiţi. Imaginile cu trupurile complet desfigurate ale acestora au şocat zecile de consăteni adunaţi la faţa locului.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi tineri din autotren, trupurile lor au fost scoase dintre fiarele contorsionate ale cabinei de echipajele de Descarcerare ale Pompierilor.

Liliana Helingher, asistent medical, a declarat: “La toţi patru leziunile au fost incompatibile cu viaţa. Având în vedere leziunile suferite, nici unul nu a avut nici o şansă de supravieţuire”.

 

Transportul lemnos să făcea la negru. Mortul, vinovatul care nu mai poate fi tras la răspundere 

După cum am amintit, din ancheta ofiţerilor de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a rezultat că accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la curba deosebit de periculoasă.

În paralel, inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Control al Transporturilor Rutiere (ISCTR) au demarat o anchetă privind legalitatea transportului de lemn. Surprinzător sau nu, transportul de lemn era ilegal.    

Conform constatării inspectorilor ISCTR Suceava, Vasile Visarion Scheuleac a deţinut o firmă de transport, însă aceasta nu mai avea licenţă. Practic, transportul se făcea la negru. Maşina figurează pe numele mamei decedatului, o femeie în vârstă de 76 de ani.

 

Transportul de cherestea se făcea în plină acţiune de control pe linie silvică a poliţiei

În condiţiile în care vinovatul de producerea accidentului şi cel care efectua transportul la negru este decedat, este puţin probabil ca cineva să poată fi tras la răspundere pentru această tragedie.

Se pune totuşi întrebarea cum putea să efectueze acesta o cursă la negru pe o distanţă atât de lungă, până la Constanţa. Mai trebuie spus că accidentul s-a petrecut în plină acţiune de amploare a poliţiei pe linia depistării neregulilor în domeniul silvic, în care s-a pus accent inclusiv pe verificarea transporturilor de lemn din trafic. 

„Şoferii de camioane cu lemne merg ca nebunii prin aceste curbe. Cred că trebuie să îmi fac casă în mijlocul pădurii ca să am linişte. Când trece câte unul supraîncărcat, zici că este cutremur. Nu se gândesc deloc la consecinţe, ci doar la bani. Poliţiştii zic că fac controale, dar camioanele supraîncărcate cu lemn trec în fiecare noapte”, şi-a spus nemulţumirea unul dintre localnicii care stau în zonă.

Vasile Visarion Scheuleac, şoferul care a provocat cumplita tragedie, urma să sărbătorească în această duminică tăierea moţului unicului său copil. Bărbatul investise de curând într-o afacere, o pensiune la Voroneţ.

 

Tânăra de 21 de ani lucra ca asistentă medicală şi urma să se căsătorească

Lavinia Călinescu, tânăra în vârstă de 21 de ani, era elevă la o unitate de învăţământ de studii sanitare şi lucra ca asistentă medicală practicantă la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. Avea o relaţie de lungă durată cu un tânăr din Câmpulung Moldovenesc, iar cei doi urmau să se căsătorească. Din păcate, destinul ei şi al tatălui său s-au frânt într-o fracţiune de secundă.

Ea mai are un frate, iar mama sa era plecată la muncă în Italia.

Prietenul fetei ne-a transmis câteva cuvinte scrise cu puţină vreme în urmă de tânăra de doar 21 de ani: „Ştim cu toţii că nu suntem nemuritori, însă iubirea o putem face să fie nemuritoare / Atâta timp cât trăim, o ţinem ascunsă în inimă, iar după ce murim o putem lua în suflet”.

 

Un alt autotren cu lemne a provocat o tragedie acum o lună şi jumătate 

Cu o lună şi jumătate în urmă, pe 16 aprilie, un alt autotren încărcat cu lemn a provocat o tragedie, tot pe DN 17, între Stroieşti şi Ilişeşti.

Atunci, un tânăr în vârstă de 24 de ani, care conducea o autoutilitară pentru transportul îngheţatei, a murit strivit în maşină de materialul lemnos căzut dintr-un autotren scăpat de sub control. La fel ca şi acum, şoferul autotrenului a scăpat colosul de sub control într-o curbă.

Firma care efectua transportul a fost amendată de ISCTR cu 12.000 de lei pentru deficienţe la fixarea încărcăturii din lemn. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidentul cu patru morţi de pe DN 17. Tatăl şi fiica, aflaţi într-un leagăn, în curte, zdrobiţi de tone de cherestea.
 Vizualizări articol: 10993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Accidentul cu patru morţi de pe DN 17. Tatăl şi fiica, aflaţi într-un leagăn, în curte, zdrobiţi de tone de cherestea5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Șangalinga danga mi se rupe ștanga bara de direcți trimis de
( 1 iun 2013, 14:26:11
„A venit șoferul criminal ! ” .Sigur avea în genă criminalitatea.Unde este prezumția de nevinovăție ? De ce împroșcați cu noroi ?Ați așteptat rezultatul anchetei stimați ziariști ?Cad avioane cu sute de pasageri la bord și apoi se dă verdictul.Puteți voi ști ce s-a întâmplat ?Știți voi ce înseamnă să fii șofer pe vechiturile din România ?Eu unul nu aș practica această meserie în România pentru că nu merită.Parcări nu sunt,nu se respectă tonajul,totul este zero.Doar banii știu să-i ia autoritățile abilitate.E mult de discutat dar nu are rost,Masaj la un picior de lemn ! Roger !
2.   Fatalism ! trimis de
( 1 iun 2013, 14:28:54
Sincere condoleanțe familiilor apropiate celor morți ! Dumnezeu să-i ierte că nu aveau nicio vină !
3.   Condoleante trimis de
( 1 iun 2013, 18:50:03
Sincere condoleante! Vinovatii sa plateasca! Piatra naturala
4.   JUSTITIA ASTA E DE VINA N TOT! trimis de
( 2 iun 2013, 11:49:07
Sincere condoleanțe familiilor apropiate celor morți ! Dumnezeu să-i ierte că nu aveau nicio vină !
JUSTITIA si institutiile statului daca si faceau treaba la timp!
Justitia sa nu i lase in libertate pe cei ce au nenorocit padurile Sucevei , atatea cazuri si toti in libertate, de ce mai exista JUSTITIE!! NU LE ESTE RUSINE DE CE SE INTAMPLA IN TARA ASTA?? TARA JEFUITA SI EI ISI IMPART BANII, UNII DINTRE JUSTITIARII ASTIA NENOROCITI DISTRUG TARA SI VIETI!
DACA EI ISI FACEAU TREABA ACESTI OAMENII NEVINOVATI ERAU IN VIATA!
POLITIA STA NUMAI LA SPAGA!
JUSTITIA IMPARTE DREPTATEA!
AI TARA ASTA MOARE!!
D-ZEU SA-I IERTE PE OAMENII NEVINOVATI!!!
OARE URMAM NOI???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei