Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 94 (5301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În căutarea criminalului

Ancheta în cazul uciderii profesorului pensionar se învârte în jurul unei tinere care se mutase în casa bătrânului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Ancheta în cazul uciderii profesorului pensionar în apartamentul său din cartierul George Enescu se îndreaptă din ce în ce mai mult spre o tânără în vârstă de aproximativ 30 de ani, care îl vizita adesea pe bărbatul omorât acasă, iar de o perioadă de timp se mutase la acesta. După cum am relatat în exclusivitate din ediţia de ieri a ziarului nostru, tânăra, împreună cu un complice, sunt suspecţi principali în acest caz. 

 

Găsit mort în pat de ginerele său

Reamintim că sâmbătă dimineaţă, Cornel Dan, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit mort în apartamentul în care locuia singur, pe strada Aleea Lalelelor, descoperirea fiind făcută de către ginerele său, care îi aducea periodic mâncare. Bărbatul a fost găsit în patul din dormitor, cu un bandaj pe cap. Numeroasele urme de sânge aflate în casă le-au indicat imediat anchetatorilor că bărbatul a fost agresat şi apoi dus în pat şi bandajat la cap. Ulterior, la autopsie, s-au descoperit că acesta avea şi coloana cervicală fracturată. Cornel Dan era mort de cel puţin 24 de ore, cel mai probabil agresiunea având loc în noaptea de joi spre vineri a săptămânii trecute.

 

Cornel Dan încerca să scape de femeia pe care a primit-o în casă

Martorii din blocul unde s-a petrecut crima şi rudele bărbatului omorât în propria casă vorbesc unanim de o femeie de moravuri uşoare care se aciuase în ultimul an în locuinţa victimei. Aceasta l-ar fi putut ucide direct sau indirect, printr-un complice. 

Asta cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă proprietarul părea că vrea să scape de tânăra care nu se mai dădea dusă din casa sa.

O vecină a lui Cornel Dan a dat declaraţii importante.

„Din apartament la el, de o bucată de vreme, se auzea ceartă mai tot timpul. Pe la o bucată de noapte începea cearta, scandalul, gura ei (n.r. a tinereicare se mutase în casa victimei) se auzea cel mai tare. În casa lui veneau şi alte persoane, bărbaţi.... Într-o zi a venit un bărbat înalt cu fata. Au intrat în casă, eu urcam pe scări şi amauzit când a zis bărbatul să termine de făcut actele (n.r. nu ştie despre ce acte e vorba), că dacă nu îi face capătul”, a declarat femeia, sub protecţia anonimatului.

De altfel, ancheta este îngreunată de faptul că în apartamentul profesorului Cornel Dan se perindau mai multe persoane, care nu erau cunoscute familiei victimei. 

Nicolae Bujorean, patronul terasei „La Americanu” din cartierul George Enescu, unde Cornel Dan, care era pictor, a realizat o lucrare  parietală de mari dimensiuni, cu o lungime de 20 de metri, a declarat:

“Din ce am auzit, intrau mulţi la el în apartament. Avea o fată care venea pe la el. Fata respectivă a venit o dată şi pe la mine la bar, dar nu cu el, ci cu altcineva”, şi-a adus aminte Bujorean.

 

„El era un om liniştit, un om de cultură, nu îl caracteriza violenţa”

Faptul că profesorul era un om care primea des vizite la domiciliu este confirmat şi de către fiul său.  

Cătălin Dan a declarat: „El era un om liniştit, un om de cultură, nu îl caracteriza violenţa. Totdeauna au trecut pe la el foşti prieteni, noi treceam mai rar şi nu îi ştim exact pe toţi. Este adevărat că l-am avertizat de mai multe ori pe tata să fie atent la ce persoane primeşte în casă, pentru că e periculos. Este păcat că un om care nu a făcut rău la nimeni niciodată a sfârşit atât de rău”.

Cătălin Dan avea şi el cunoştiinţă de femeia care îi devenise un soi de parteneră tatălui său, fără însă a şti prea multe detalii despre identitatea sa.

 

Un artist cu multe preocupări şi o moarte care a şocat

Criminaliştii poliţiei au continuatieri ancheta de la faţa locului, în căutarea unor noi indiciicare să-i ducă la prinderea autorului sau autorilor.

Ancheta este efectuată de ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Până ieri după-amiază, anchetatorii nu reţinuseră nici un suspect. În aceste condiţii, ancheta a continuat discret, fără a fi comunicate informaţii oficiale presei.

Cornel Dan era originar din judeţul Satu Mare şi a fost profesor de artă plastică. El a fost operator proiecţionist la cinematografele din Rădăuţi şi Dorneşti, desenator tehnic la “Rulmentul” Suceava, iar după absolvirea Facultăţii de Arte Plastice din Iaşi a activat ca profesor de educaţie plastică şi desen la Clubul Elevilor Suceava, la Şcoala Populară de Arte din Suceava şi la şcoala din comuna Satu Mare.

El a participat la nenumărate concursuri şi expoziţii naţionale şi internaţionale, a realizat tapiserii, a făcut scenografie, a regizat şi a jucat teatru, a făcut grafică în presă şi ilustraţii de carte şi a realizat picturi murale de la Iaşi până la Babadag.

Cornel Dan era un artist destul de cunoscut în Suceava, vestea morţii sale violente şocând numeroase persoane care îl cunoşteau ca fiind foarte liniştit şi retras. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta în cazul uciderii profesorului pensionar se învârte în jurul unei tinere care se mutase în casa bătrânului.
 Vizualizări articol: 5467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ancheta în cazul uciderii profesorului pensionar se învârte în jurul unei tinere care se mutase în casa bătrânului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine mort... decit batut si batjocorit! trimis de
(23 apr 2013, 11:50:10
Singuratatea este insuportabila pentru barbati ...dar si ,,centura” la femei a devenit dezgaratioasa si plina de neprevazut!!
2.   Comentariu trimis de
(24 apr 2013, 08:48:55
Dumnezeu sa l ierte! ...condoleante familiei!.. nici cand un om pleaca din aceasta lume nu ne abtinem sa judecam... a fost un om deosebit...talentat si sensibil... cu o vasta activitate culturala... l a daramat si moartea sotiei lui cu ceva ani in urma... si n a mai vrut sa traiasca...(asta ptr cei care spun ca n a avut o viata ordonata...habar n ai ce spui ,dar trebuie sa arunci tu o rautate..) nu l ati cunoscut in trecut ...talentat , toti stiau in zona cine era Cornel Dan,muncitor si ...cel mai important un om bun...n a mai vrut sa lupte...Dumnezeu sa l ierte si sa l odihneasca in pace!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei