Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 42 (5249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înfăţişare

Pronunţarea sentinţei în procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânată pentru săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procesul dintre Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi Ministerul Educaţiei, prin care USV cere ministerului daune de peste 4 milioane de lei, a fost amânat pentru a patra oară, următorul termen fiind stabilit pentru data de 27 februarie.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, „peste o săptămână se va pronunţa sentinţa în cazul acestui proces. La înfăţişarea de ieri ne-am exprimat dorinţa ca acest proces să se încheie, nu mai sunt motive de amânare. La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au cerut răgaz de o săptămână pentru a putea depune concluziile la dosar. Nu au mai fost prezentate alte acte sau documente justificative în ceea ce priveşte criteriile în baza cărora s-a realizat clasificarea universităţilor”.

Suma de 4 milioane de lei cerută de USV reprezintă banii pe care instituţia ar fi trebuit să-i primească dacă nu ar fi fost clasificată pe o poziţie inferioară în rândul universităţilor de stat.

USV nu este la primul proces cu Ministerul Educaţiei. Imediat după clasificare, USV a cerut în instanţă suspendarea ordinului de clasificare, însă pentru că acest ordin deja produsese efectul, a renunţat la proces.

Potrivit conducerii USV, clasificarea universităţii ca instituţie de învăţământ superior de categoria a treia, centrată doar pe educaţie, a dus la pierderea a aproape 20% din bugetul pe care instituţia ar fi trebuit să-l primească. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, universităţile româneşti au fost clasificate în trei categorii, şi anume universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pronunţarea sentinţei în procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânată pentru săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Pronunţarea sentinţei în procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânată pentru săptămâna viitoare3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei