Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 42 (5249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Poliţista pictoriţă

O tânără de 24 de ani, de la infractori la pictat sfinţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

O tânără în vârstă de 24 de ani, agent de poliţie, are o pasiune mai puţin obişnuită pentru un om al legii. Pictează pe pânză, dar mai ales pe lemn, în special icoane, adunând deja numeroase lucrări. Preocuparea ei este o mândrie pentru colegi şi pentru şefi. Tânăra recunoaşte că marea ei pasiune rămâne pictura, însă a intrat în poliţie pentru un loc de muncă şi o stabilitate financiară.

 

Nu a renunţat la pictură, deşi are puţin timp liber

Agentul Elena Mihai este din Fălticeni şi lucrează la Postul de Poliţie Rădăşeni. Are deja aproape trei ani de muncă în poliţie şi recent a reuşit să se mute cu serviciul aproape de casă, la Rădăşeni, după ce o perioadă a lucrat la poliţia din Ruginoasa - Iaşi.

Tânăra pictează deja de câţiva ani, din perioada liceului, şi nu a renunţat la pasiune, deşi acum are mai puţin timp liber.

„Am considerat că nu poţi să duci un trai decent din pictură şi am căutat să fiu mai  independentă financiar. Am vrut să mă pot baza pe banii mei. Nu m-am îndepărtat de hobbyul meu, dar de când cu munca de poliţie a devenit ceva mai restrâns ca timp acordat”, ne spune cu sinceritate tânăra de 24 de ani.

 

Şeful Poliţiei Fălticeni: Nu am întâlnit poliţist care să aibă pasiune pentru pictură, şi mai ales pentru pictură religioasă

Pictura, explică tânăra, o relaxează, dar, cel mai important, o apropie de Dumnezeu.

Ea pictează cu prioritate icoane, însă lucrează şi peisaje sau natură statică.

„Colegii văd pasiunea mea ca un lucru bun, ca ceva deosebit faţă de munca de poliţie, faţă de problemele cu care ne întâlnim zi de zi şi chiar ca un mod de relaxare, cu toate că ei nu s-ar vedea făcând aşa ceva”, spune agentul Elena Mihai. Pictarea unei icoane pe lemn înseamnă o muncă de cel puţin cinci-şase ore, însă tânăra spune că atunci când lucrează în atelier măsura timpului nu are nici o relevanţă. 

Tânăra poliţistă pictează icoanele pe lemn de esenţă tare şi pe multe dintre ele le-a făcut cadou. Una dintre icoane i-a oferit-o comisarului-şef Ioan Nichitoi, şeful Poliţiei municipiului Fălticeni.

Ofiţerul a primit icoana de ziua sa, de Sf. Ioan, iar atunci a aflat cu surprindere de pasiunea subalternei sale.

„Mi-a zis că este un hobby al ei şi ea a pictat-o. Acest lucru m-a mişcat, nu neapărat cadoul în sine, ci m-a bucurat preocuparea ei. Mă bucur că pune suflet şi în viaţa particulară şi are un hobby aşa de frumos. A fost o surpriză şi pentru mine. În 25 de ani de poliţie nu am întâlnit poliţist care să aibă pasiune pentru pictură şi mai ales pentru pictură religioasă”, a declarat comisarul-şef.

Tânăra a avut parte până acum doar de expoziţii la nivel local, în Fălticeni. Mai nou, şi-a propus să organizeze o expoziţie în holul Poliţiei municipiului Fălticeni. 

 

Poliţistul care a umplut cu medalii panoul de onoare al instituţiei

Poliţia municipiului Fălticeni se mândreşte şi cu agentul-şef principal Nicolai Bujoreanu, care a umplut cu medalii panoul de onoare al instituţiei. Ajuns la vârsta de 53 de ani, poliţistul a participat la numeroase concursuri de maraton şi semi-maraton şi, în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a participat cu mare succes la competiţii de tenis de masă. La nivel regional, în competiţie cu poliţişti din opt judeţe, acesta a obţinut numeroase locuri I, iar la nivel naţional s-a clasat constant în primii cinci-şase.

Agentul-şef principal practică de 13 ani şi culturismul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără de 24 de ani, de la infractori la pictat sfinţi.
 Vizualizări articol: 4535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
O tânără de 24 de ani, de la infractori la pictat sfinţi5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cat profesionalism jurnalistic! trimis de
(21 feb 2013, 15:02:17
Dupla titlu credeam ca un infractor s-a apucat de pictat sfinti pe icoane, iar din articol ai facut o mare varza. Ai amestecat sfintii din icoane cu trofeile de la maraton! Pacat pentru ca subietele erau bune si putea iesi un articol bun despre pasiunile politiei falticenene. Redactorul Seful citeste ce scrii ininate de a-i da bt-ul ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei