Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2012 - Anul XVII, nr. 264 (5169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii acuză Camera de Conturi Suceava că impută sporurile ilegal profesorilor

Sindicatele din învăţământul sucevean s-au plâns, ieri, prefectului de Suceava că profesorilor care au beneficiat de sporuri le sunt imputate de Camera de Conturi şi au mai reclamat că nu se plătesc primele de vacanţă pentru care există hotărâri judecătoreşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La cererea reprezentanţilor Sindicatului FSLI "Spiru Haret" Suceava şi ai Sindicatului Judeţean Preuniversitar, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a convocat, ieri, Comisia de Dialog Social Suceava, care a discutat situaţia privind aplicarea unitară a Legii nr. 84/2012 privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice şi aplicarea prevederilor sentinţelor judecătoreşti referitoare la plata primelor de vacanţă cadrelor didactice care au hotărâri judecătoreşti în acest sens.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au reclamat că după verificările efectuate de Camera de Conturi Suceava la primăriile din judeţ s-a constatat că trebuie imputate sume de bani de la cadrele didactice pentru sporurile ce le-au fost acordate înainte de aplicarea Legii nr. 84/2012, deşi legea stipulează în mod clar exonerarea de la plată a drepturilor salariale stabilite conform Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului bugetar.
Sindicaliştii susţin că aceste sporuri cuprinse între 15% şi 30% (spor de ecran) au fost acordate în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă stabilit de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava ce a fost semnat şi de sindicatele din învăţământ.
Directorul Trezoreriei Suceava, Mihai Terteş, a arătat că după întocmirea proceselor-verbale de către Camera de Conturi, contabilii primăriilor urmau să se prezinte la Direcţia Generală a Finanţelor Publice pentru a fi analizate situaţiile de fapt şi pentru a fi luate măsurile legale de soluţionare a acestor situaţii.
În cadrul şedinţei s-a stabilit să fie trimisă Camerei de Conturi o solicitare prin care să anunţe şcolile la care s-au constatat deficienţe, care să se prezinte împreună cu contabilii primăriilor la DGFP pentru rectificarea bugetelor locale.
În ceea ce priveşte plata primelor de vacanţă, sindicaliştii au arătat că există hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile obţinute de cadrele didactice referitoare la acordarea primelor de vacanţă din anii 2005, 2007 şi 2009 şi care nu au fost puse în aplicare de către unităţile şcolare.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că aceste sume de bani ar fi trebuit evidenţiate în bugetele primăriilor şi a anunţat că în scurt timp va analiza cu conducerea Camerei de Conturi Suceava modul de aplicare a acestor prevederi legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii acuză Camera de Conturi Suceava că impută sporurile ilegal profesorilor.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Sindicaliştii acuză Camera de Conturi Suceava că impută sporurile ilegal profesorilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei