Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2012 - Anul XVII, nr. 264 (5169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâri

Senatul USV a dispus o serie de măsuri pentru creşterea gradului de corectitudine a examenelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a dispus o serie de măsuri pentru creşterea gradului de corectitudine a examenelor care se susţin în cadrul instituţiei academice sucevene.

Astfel, Senatul USV a aprobat un document cu zece puncte, planuri de măsuri ce trebuie adoptate de facultăţi pentru creşterea corectitudinii de susţinere a examenelor.

Astfel, printre cele zece măsuri care se regăsesc în documentul adoptat de Senatul USV, una precizează faptul că din acest an orice student va fi examinat în prezenţa unui cadru didactic în asistenţă, pe lângă profesorul de curs, atât în sesiunile obişnuite, cât şi la restanţe sau reexaminări. Foile de examen vor fi semnate de ambii profesori, iar asistentul va asista şi la trecerea notelor în catalog. De asemenea, potrivit măsurilor adoptate recent la USV, orice subiect de examen se va stabili în sala de evaluare, prin tragere la sorţi. Pentru examenele scrise este obligatorie prezenţa a trei seturi de subiecte cu un grad de suprapunere de maxim 20% între fiecare două dintre ele. Pentru examenele orale este obligatorie prezenţa unui număr de subiecte de minim 50% din numărul de studenţi de pe lista de examen, iar gardul de suprapunere între oricare două dintre subiecte trebuie să fie de maxim 50%.

Toate telefoanele şi echipamentele electronice de transmisie – recepţie vor fi închise pe perioada examenelor.

Totodată, la fiecare facultate trebuie să se organizeze măcar o dată pe an o dezbatere în cadrul căreia să fie prezentate pericolele la care se expun profesorii şi studenţii în cazul în care nu respectă principiile integrităţii academice.

Măsurile luate şi impuse de Senatul USV sunt urmarea unui sondaj de opinie realizat în campusul USV şi ale cărui rezultate au indicat faptul că 28,5% dintre studenţii respondenţi au spus că au cunoştinţă de cadre didactice care primesc bani sau cadouri în vederea promovării studenţilor la examene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul USV a dispus o serie de măsuri pentru creşterea gradului de corectitudine a examenelor.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 9 voturi
Senatul USV a dispus o serie de măsuri pentru creşterea gradului de corectitudine a examenelor3.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO! trimis de
(10 nov 2012, 14:32:29
Bravo! DA! Cu siguranta acum va scadea frauda la examene.laughing Eu zic ca era mai bine sa inceapa cu profesorii si cadrele didactice care aranjeaza notele pentru studentii "speciali". Asta ar fi prima sursa de fraudare a examenelor. Copiatul a fost si va mai fi, in oricat de mic sau mare procent.
2.   Pamflet trimis de
(10 nov 2012, 15:04:56
Ar fi bine daca ar fi adevarat. Dar nu cred, deoarece toata lumea stie ce se intampla la usv. Cat timp va continua actuala stare de lucruri de la USV, calitatea absolventilor va fi cea care este. Ori cu totii cunoastem absolventi cu diploma de USV care nu merita nici diploma de doua clase.
2.1  RE: Pamflet trimis de
(10 nov 2012, 18:43:25
Sa mori tu? Am colegi de servici absolventi de Politehnica Iasi...si sunt prosti facuti gramada.Nivelul USV, la laboratoare e muuuuult peste nivelul Politehnicii din Iasi. Fiecare facultate are uscaturile ei; iar materia de studiu e aceasi.
Am obesrvat ca iti place sa-ti bati _ _ _ _ de UVS in mai multe comentarii. Ai facut acolo? Daca nu, ce puii mei vorbesti de rau, sau te-ai trezit vb. Tu unde ai facut, la Spiru Haret?
Indiferent de facultate ai facut prin simplul fapt ca te legi de niste studenti, nu inseamna ca si USV e imaginea acelor stundenti.
PS: cu diploma de USV sunt unde sunt si tu esti unde esti.
3.   Pamflet trimis de
(10 nov 2012, 22:06:25
GIGI_79
La nivelul la care sunt eu tu nu o sa ajungi niciodata. si fara pile si fara relatii si in Romania.Nivelul la care esti tu se vede din cum te exprimi si din modul cum gandesti.
Dar nu despre asta este vorba, e vorba despre faptul ca chiar daca exista si cativa studenti valorosi, ei sunt pasari rare la USV. La USV marea masa a studentilor nu ca nu au ce cauta intr-o universitate pentru ca nu stiu materie, dar ei nu au ce cauta in nici o societate, deoarece nu stiu sa se comporte in societate, nu stiu sa vorbeasca,nu stiu sa se imbrace, nu stiu sa manance....nu arata nici pe departe a intelectuali.....
3.1  RE: Pamflet trimis de
(10 nov 2012, 23:32:27
Nu exista o legatura de reciprocitate intre a avea o diploma si a fi intelectual. Un intelectual nu este cel care poseda o diploma, precum nici cel ce poseda o diploma nu este neaparat intelectual! Iar universitatea nu te invata cum sa mananci sau cum sa te imbraci, ci astea se invata acasa la mama!
3.2  RE: Pamflet trimis de
(11 nov 2012, 01:05:37
ALINPOP,am 2 intrebari pentru tine.
Unde ai terminat facultatea?Eu am terminat la USV si sunt mandru de asta.Care este nivelul la care esti tu in Romania la ora actuala?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei