Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2012 - Anul XVII, nr. 240 (5145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Ovidiu Donţu lansează proiectul „Descoperiţi Nordul Voievodal”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre iniţiatorii Târgului de Turism al Bucovinei, Ovidiu Donţu, a anunţat în cursul zilei de ieri că va promova un proiect turistic intitulat „Descoperiţi Nordul Voievodal”. Donţu a precizat că „Nordul Voievodal” este un concept turistic de promovare a mai multor atracţii turistice din zona Fălticeni. El a spus că acest proiect are menirea să atragă atenţia opiniei publice că la Baia a fost prima capitală a Moldovei, că la Mălini este Casa Memorială Nicolae Labiş, că Mănăstirile Probota, Râşca şi Slatina sunt repere istorice şi culturale şi că judeţul Suceava poate fi atractiv din perspectiva monumentelor, muzeelor, personalităţilor şi din zona Fălticeni.

„Acestea, împreună cu peisajele din fascinanta Bucovină, oferă o imagine completă asupra potenţialului turistic al acestei zone”, a declarat Ovidiu Donţu, care a mai adăugau că „într-un sens mai larg, referindu-ne la prima capitală a Moldovei de la Baia, la ctitoriile de mai târziu ale Muşatinilor, Baia, Probota, Râşca sau Slatina, acest spaţiu cu sacralitate interconfesională a continuat mai târziu să reprezinte o placă turnantă între ţinutul de la Nord, Bucovina, cel de la Est, Basarabia, şi Regatul României, nu întâmplător fiind supranumit <Verona Românească>”.

Ovidiu Donţu a amintit şi de personalităţile din această zonă a judeţului „care şi-au pus amprenta asupra acestor locuri”, respectiv Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Ion Creangă, Artur Gorovei, Matei Millor, Lovineştii, Găneştii, Cazabanii sau Aurel Băieşu, Nicolae Labiş, Grigore Vasiliu – Birlic, Eliot Sorel, acad. Mihai Băcescu, acad. Constantin Ciopraga, şi nu în ultimul rând, maestrul Ion Irimescu.

„Practic, într-un spaţiu nu foarte larg, vizitatorii pot fi copleşiţi de cultura acestei zone, de încărcătura istorică, de peisajele inedite, de obiceiuri, de valenţele ancestrale necontaminate, având în vedere că este una dintre puţinele zone din România unde se conservă sate compacte cum ar fi Râşca, Bogdăneşti sau Slătioara”, a sublinait Ovidiu Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu lansează proiectul „Descoperiţi Nordul Voievodal”.
 Vizualizări articol: 19216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 14 voturi
Ovidiu Donţu lansează proiectul „Descoperiţi Nordul Voievodal”2.4514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(13 oct 2012, 12:24:12
Iata ca la conducerea judetului au venit oameni pregatiti si dedicati care vin cu idei inovatoare pentru a promova turismul romanesc.Falticeni este o zona foarte atractiva care poate completa arealul turistic al judetului.
2.   * trimis de
(13 oct 2012, 17:15:37
în periculoasa şi invincibila prăpastie a plafonării
ne complacem ( mai ales unii ) de prea mulţi ani
doar prin proiecte (cred şi eu) putem da uitării
administraţiile administrate (pân'acum) de golani

aşteptam pe cineva să-mi spună :
din nimic nu poţi obţine decât NIMIC ( ce dreq ?! )
să dea Domnu' să nu fie doar o idee bună
căci prea NE-AM SĂTURAT DE PROMISIUNI " CU SACU' "

3.   Deșteptarea! trimis de
(13 oct 2012, 17:20:10
Să-l trezească cineva pe Donțu! Iar a adormit cu capul pe birou cu gândul la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, crezându-se V.I. Lenin.
Iar pentru radumamii, care este idee inovatoare? Că primul A fost Flutur cu Crăciun in Bucovina, târgul Produs in Bucovina, Bucovina Rock Castle, Festivalul Medieval, turismul ecumenic în Bucovina și exemplele ar putea continua.
3.1  RE: Deșteptarea! trimis de
(13 oct 2012, 17:27:04
ABURITULE , tu trebuieşti trezit
FLUTUR NU MAI E ! nu mai dormi pe tine !
iute (politic) pe Radu te-ai repezit
amintindu-ne c-am ratat : SĂ TRĂIŢI BINE !happy
4.   Mai are inventatorul Flutur trimis de
(13 oct 2012, 17:38:02
Felicitari pentru faptul ca stii pe de rost Marile realizari ale domnitorului Flutur.Dar fiind foarte multe ai mai omis cateva realizari si proiecte ale domniei sale:
drumul talienilor(Vitoria Lipan a cazut cu cal cu tot in gropile de pe acest drum)drumul telescoapelor indoite,drumul capetelor de bara nenorocite,drumul bucselor pocnite.
Totul culminand apoteotic cu drumul cu aeronava la ierusalim pentru a aduce cu lampa davy lumina sfanta.Jesus christ superstar .
4.1  RE: Mai are inventatorul Flutur trimis de
(13 oct 2012, 19:45:10
Multumesc pentru felicitari. Si eu si toti sucevenii am vazut si inca mai apreciem aceste realizari. Spre deosebire de realizarile maretului Marza, a Centrului Economic Bucovina de la Salcea, acolo unde nici macar caini vagabonzi nu ajung. Drumul talienilor a fost creat de guvernarile roșii postdecembriste. Iar modernizarea drumurilor, ai dreptate, a fost făcuta de către dl. Gh. Flutur.
Acum, cu ospătarul ajuns prim secretar, investițiile începute de la șoseaua de centura au fost intrerupte. Deși dupa alegerile din iunie Suceava a devenit un județ roșu, banii inca nu au apărut de la megaplagiator. Probabil pentru ca oricum ospătarul nu știe să-i investească.
5.   ... trimis de
(13 oct 2012, 17:59:50
Tocmai ce am scăpat de unii care tot au promovat turismul pe la noi, că au şi apărut alţii care fac acelaşi lucru, dar cu alte idei, mult mai creţe. Ceea ce se observă şi la unii şi la ceilalţi (ăia de au fost) este aceeaşi incompetenţă crasă de care dau dovadă. Parcă a tunat de i-a adunat şi i-a trimis să promoveze turismul pe plaiurile noastre moldave. Partea proastă e că după ce se termină ceea ce n-au început aştia de sunt acu' pe val vor veni din nou cei dintâi ca să ne spună acelaşi lucru pe care ni-l tot spun cei ce sunt acu' la putere: de vină sunt ceilalţi.
6.   Amestecate ...rau de tot trimis de
(13 oct 2012, 18:00:34
*Ministerul Finanţelor va avea de rambursat în 2013, în opt tranşe, peste 930 de milioane de euro Fondului Monetar Internaţional (FMI) în baza acrodului stand-by semnat în 2009, prin care statului i s-a pus la dispoziţie un pachet de sprijin financiar în valoare de 20 de miliarde de euro.(unde s-au evaporat banii astia frate?)
*Am vazut ca USL Suceava fuge ca dracu de tamaie de colegiul 2 unde candideaza Ioan Balan.E blat pe fata cu PDL?
*Coada mare la Sfanta Parascheva la Iasi.Bieţii oameni se îmbrâncesc, se scuipă, se-njură, se năpustesc către raclă ca spre un supermarket cu promoţii.
Fraţilor, Dumnezeu nu se împuţinează, nu expiră, nu iese din garanţie. Nu daţi năvală, ajunge la toată lumea…
*Dan Diaconescu a depus o ofertă de privatizare pentru moaștele Sfintei Parscheva.
*Ca Sfânta Parascheva să-și păstreze funcția de moaște sfinte și anul acesta, la pelerinajul de la Iași trebuie să se prezinte cel puțin 50%+1 din populația creștin ortodoxă a Moldovei.
*Felicitari nationalei Romaniei de fotbal
Cel mai bun jucător român al meciului va primi Trofeul "Gheata de Ghiaur".
7.   Amestecate ...rau de tot II trimis de
(13 oct 2012, 18:18:16
*Nobelul pentru literatură a fost acordat anul acesta chinezului Guan Moye, mai cunoscut sub pseudonimul Mo Yan .Cărtărescu,eternul candidat al tarii la premiu a declarat că pur şi simplu nu-l cunoaşte pe acest Mo Yan. Hm…Esti incult rau de tot tovarase scriitor.Se poate?
*Basescu in Turkmenistan.II cam place locatia.Ce nebuneli a facut fostul dictator Türkmenbaşy(noroc ca a crapat in 2006). În iulie 2001 se trezeşte cu faţa la pernă într-o zi toridă şi închide toate internet-cafeurile din ţară. Printre cele mai catastrofale şi demente decizii este închiderea tuturor spitalelor din afara capitalei...va motiva decretul prin faptul că bolnavii ar trebui să vină în capitală să se trateze .Jurământul lui Hipocrate a fost înlocuit de un jurământ adresat de către medici lui însuşi.A taiat o treime din pensii;A botezat zilele si lunile cu numele membrilor familiei sale.A inlocuit cuvantul paine cu numele mamei sale.Cam seamana profilul lui cu cineva de la noi,nu?
7.1  RE: Amestecate ...rau de tot II trimis de
(13 oct 2012, 19:50:00
Ai dreptate! Și fața și profilul seamănă cu Crin Antonescu.
8.   Banc cu crin antonescu trimis de
(13 oct 2012, 20:35:43
Se spune că atunci când repetentul a ajuns președinte interimar, s-a dus fuga la mama lui și i-a spus:
-Mami, mami, poporul român mă iubește și m-a ales să fiu președinte interimar. Îți mulțumesc mami că mi-ai dat viață și, chiar dacă în școală nu prea am strălucit, am ajuns președinte.
-Oooo puiul mamei, și eu îți mulțumesc pentru frumoasele tale cuvinte, dar nu trebuie să-mi mulțumești numai mie...
-Dar cui să mai mulțumesc, mami?
-Puiu' mamei, poate te-ai întrebat de mai multe ori de ce te cheamă Crin Laurențiu George.
-Chiar așa mami, de ce?
-Păi să vezi... Cu 9 luni înainte de a te naște am fost la o petrecere unde am băut cam mult după care m-am îndrăgostit la prima vedere de 3 bărbați... De la Crin ai moștenit ochii tăi albaștri și pasiunea pentru poker, de la Laurențiu ai moștenit rictusul din colțul gurii și obiceiul de a dormi mult, iar de la George ai părul acesta frumos și pasiunea nemăsurată pentru chiul.
-O, mami, ce emoționant! Dar talentul oratoric de unde l-am moștenit?
-Puiul mamei, era pe acolo și un dulău care lătra fără rost, dar cred că nu ți-ar fi plăcut să te numești și Azorel...
9.   Mda trimis de
(14 oct 2012, 00:24:12
Doamneloooooor si domnilooooor din ciclul ``oamenii mari spun lucruri trasnite`` va prezentam azi o noua baliverna a la tov dontu. Va rugam ....aplauzeeeeee. (dontu chiar nu realizeaza ca face umbra degeaba?)
10.   @Echipa de IT USL: Baieti mai usor cu floodul trimis de
(14 oct 2012, 12:10:32
Cam ce analist serios va pune botul ca articolul asta are 20.000 de vizite cand are numai comentarii de la cei 2 USListi platiti Radumamii si ABC?
Cand faceti la PSD combinatii de astea cu deschiderea paginii web dintr-un tool automat pentru a creste contorul de vizualizari de la ziare, macar faceti-le cu cap.
Mai mult de 20.000 de vizite pe pagina Monitorului a avut doar nunta lui Motan JR. Mi-e greu sa cred ca articolul asta plicticos atrage atatea vizite reale.
Un articol cu 20k vizite reale atrage o gramada de comentarii de la oameni diferiti. Articolul asta cateva comentarii de la USListii de serviciu + 2-3 alti oameni.
Sfatul meu, cand incercati sa manipulati macar ganditi-va inainte.
11.   Ponta: "Urăsc ceea ce reprezintă Băsescu"(si eu) trimis de
(14 oct 2012, 12:46:23
"Băsescu va folosi întotodeauna, cât va fi în viaţă - şi îi doresc o viaţă cât mai lungă - şantajul şi armele cele mai murdare în politică. Acel episod mi-a dovedit că preşedintele Băsescu va rămâne întotdeauna tributarul metodelor securiste: dosare, aranjamente, lucruri descoperite din trecutul meu...din fericire, nu prea am ce lucruri să îmi descopere ", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.Ponta acuză guvernarea PDL că a aprobat un buget din care lipseşte finanţarea aferentă pentru ultimele 45 de zile din acest an.PDL probabil foloseste calendarul mayas.
12.   Moartea rosie smurd trimis de
(15 oct 2012, 09:00:28
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei