Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2012 - Anul XVII, nr. 240 (5145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Amatorism, penibilitate şi incompetenţă, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul Guvern

Duminică, 14 Octombrie 2012 (17:19:41)

Fostul premier Emil Boc consideră că Guvernul condus de Victor Ponta dă dovadă de incompetenţă, amatorism şi incapacitate în gestionarea bugetului, în condiţiile în care nu ştie să asigure resursele financiare pentru ultimele 45 de din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, duminică, presei, că la plecarea din Executiv a lăsat o economie cu 2,5 la sută creştere economică şi o rezervă bugetară de cinci miliarde de euro, dar şi cea mai mică rată a inflaţiei din ultimii 20 de ani din România.

"Nu am văzut mai multă incompetenţă şi penibilitate decât în declaraţiile actuale ale primului-ministru legate de faptul că fosta administraţie nu a lăsat bani în buget pentru ultimele 45 de zile ale acestui an. Câtă incompetenţă poate să fie la un guvern când, după ce ai făcut o rectificare de buget şi ţi-ai asumat bugetul, să vii la câteva luni şi să spui că este de vină Guvernul din 2011 pentru bugetul tău din 2012? Este clar incompetenţă crasă, incapacitate managerială şi neştiinţă de carte cu privire la regulile unui buget. Cât de incompetent poţi să fii când, după ce am lăsat o economie cu 2,5 la sută creştere economică şi o rezervă bugetară de cinci miliarde de euro, şi cea mai mică rată a inflaţiei din ultimii 20 de ani din România, să vii să spui că tot guvernul din 2011 este vinovat pentru incapacitatea ta de a asigura resursele financiare pentru ultimele 45 de zile din 2012. Amatorism, penibilitate şi incompetenţă, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul guvern şi incapacitatea de a gestiona un guvern în interes public", a spus Boc.

Acesta a adăugat că nu poate să înţeleagă cum poate fi vinovat Guvernul din 2011 pentru faptul că nu este un buget la zi.

"Ai avut o rectificare, cunoşteai toate datele din buget, ţi-ai asumat bugetul ca atare, cum poţi să vii să spui că este cineva de vină din 2011? Când Victor Ponta va avea performanţele economice ale guvernului pe care l-am condus, atunci voi fi dispus să discut cu el. Până atunci să mai înveţe", a conchis Emil Boc.

Premierul Victor Ponta a afirmat că prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului.

"Prioritatea numărul unu în acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru că începând cu 15 noiembrie - aşa s-a prevăzut anul trecut în buget - nu există nicio resursă pentru funcţionarea spitalelor, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru o parte din pensii şi atunci, profitând de încasări mai bune la buget, un trend care s-a confirmat şi în trimestrul III, şi rearanjând cheltuielile, prioritatea numărul unu este să ştiu că până la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, funcţionarea instituţiilor publice şi încălzirea putem să le asigurăm, evident cu un buget pentru 2013", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.

Premierul a explicat astfel că a constatat că fosta administraţie a aprobat un buget din care lipseşte finanţarea aferentă ultimelor 45 de zile din acest an, în condiţiile în care cererile de alocări însumează 3,5 miliarde lei, reprezentând necesarul minim până la sfârşitul anului. Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primăriilor pentru indemnizaţiile destinate însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

Ulterior, Ponta a declarat duminică, la Iaşi, că sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, până la sfârşitul anului, fondurile necesare în acest sens urmând să fie realocate din alte părţi.

"Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, dar realocându-i din alte părţi", a afirmat, duminică, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, premierul.

Victor Ponta a reclamat că s-a ajuns în această situaţie pentru că fostul Guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Amatorism, penibilitate şi incompetenţă, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul Guvern.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Amatorism, penibilitate şi incompetenţă, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei