Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 sep 2012 - Anul XVII, nr. 219 (5124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de siguranţă

Limitatoare de înălţime la intrarea în parcările subterane din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcările subterane din centrul Sucevei vor fi disponibile doar maşinilor mici şi cel mult jeepurilor şi SUV-urilor, accesul autovehiculelor cu gabarit mai mare urmând să fie oprit prin montarea unor limitatoare de înălţime, chiar din zona de încadrare pentru a intra în parcare.

Reprezentanţii constructorului au solicitat aprobarea conducerii Primăriei Suceava pentru a monta limitatoare de înălţime la intrarea în parcările subterane, locaţia exactă a acestora urmând să fie stabilită în perioada următoare, într-o zonă vizibilă, astfel încât şoferii să îşi dea seama de la bun început că nu pot parca acolo dacă sunt la volanul unor maşini mai înalte, precum microbuzele.

“Microbuzele nu pot intra, ar lua toate instalaţiile după ele şi s-ar agăţa în grinzi”, a explicat Doru Gheaţă, directorul tehnic al firmei General Construct, care realizează lucrarea.

Primarul Ion Lungu a aprobat amplasarea unor limitatoare de înălţime, spunând că, de la bun început, parcarea a fost gândită pentru a răspunde nevoilor celor care trebuie să parcheze temporar în zona centrală, pentru a-şi rezolva anumite probleme, nu pentru a fi transformată într-o parcare pentru microbuzele unor transportatori.

 

Măsuri speciale pentru descurajarea actelor de vandalism

Teama că primele parcări subterane din municipiul Suceava ar putea deveni ţinta vandalilor determină conducerea municipalităţii sucevene să se gândească la măsuri speciale de descurajare a unor astfel de acte, care să fie puse în aplicare chiar din prima zi de funcţionare.

Mai exact, primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea ca, pe lângă montarea camerelor de supraveghere video în cele două parcări subterane, să găsească soluţii pentru ca acestea să fie păzite 24 de ore din 24.

Problema securităţii în interiorul parcărilor subterane a fost ridicată de către constructor, în comandamentul de gestionare a investiţiilor municipalităţii sucevene, acesta solicitând aprobare pentru a monta obiecte sanitare antivandali în toaletele publice, în locul celor clasice, prevăzute în proiect.

Şeful municipalităţii sucevene a spus că o asemenea măsură de siguranţă ar fi utilă, dar că nu poate fi luată decât după o evaluare a diferenţelor de cost.

“Sigur, dacă s-ar putea, am pune obiecte sanitare antivandal, dar trebuie să ştim cât costă, care e diferenţa de preţ, şi să vedem ce economii sunt făcute la proiect şi dacă ni le permitem”, a răspuns primarul Ion Lungu.

Pe de altă parte, edilul sucevean s-a arătat sceptic în privinţa integrităţii bunurilor montate la parcările subterane, în lipsa unor paznici:

“Orice am pune acolo tot ar putea fi distrus, dacă nu punem pază permanentă. În măsura în care dăm drumul acestor parcări, ne trebuie în interior pază 24 de ore din 24, pe lângă camerele video de supraveghere. În absenţa acestor măsuri vandalii ar putea să producă distrugeri nu doar la băi, ci şi la alte instalaţii interioare ori la lifturi, pentru că se ştie că ne confruntăm cu multe probleme de mentalitate la acest capitol”.

Cele două parcări subterane din centrul Sucevei, care vor asigura 155 de locuri de parcare, ar putea fi date în folosinţă la 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limitatoare de înălţime la intrarea în parcările subterane din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 8 voturi
Limitatoare de înălţime la intrarea în parcările subterane din centrul Sucevei3.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DA DA DA trimis de
(19 sep 2012, 13:58:26
Corect, iarna nu e ca vara, apa e uda, muzica suna frumos si tot asa...... Corect la intrarea intr-o parcare subterana sunt limitatoare de inaltime....... Articol ca in filmele cu prosti. Mai da mare ziar mai sunteti voi ....... asta da stire......... Nota : in proportie de 99% parcarile subterane au limitatoare de inaltime.
Stimati ziaristi scrieti si voi despre niste probleme reale ale Sucevei, nu despre cai verzi pe pereti, preocupativa si faceti articole despre mizeria din oras, despre strazile neadaptate secolului 21, despre lipsa spatiilor de agrement, lipsa unui cinematograf s.a. Aveti ce scrie - nu prostii din astea. Prevad urmatorul articol : "Stalpii din parcarea subterana vor fi hasurati in galben si negru"
2.   Un pic de atentie nu strica! trimis de
(19 sep 2012, 15:19:12
Aveti grija ca femeile sa ocupe locurile din fata, pentru a nu mai fi agresate de mirlaneti!
3.   Toaleta publica trimis de
(19 sep 2012, 22:33:41
Pe cat pariu ca subterana o sa devina toaleta publica ?!
3.1  RE: Toaleta publica trimis de
(20 sep 2012, 08:01:41
Stai sa vezi ce spectacol da primarul cand o sa ploua taraneste. Pompieri, pregatitiva daca se inunda parcarea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei