Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 sep 2012 - Anul XVII, nr. 219 (5124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un fault care a fost sau n-a fost

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Etapa cu surprize a mai dat una gogonată şi duminică. Roma, cotată ca mare favorită în meciul cu Bologna de pe Olimpico, a pierdut după ce a condus cu 2-0 la pauză! Nu degeaba i se spune lui Zdenek Zeman antrenorul boem, numai unei echipe pregătite de el i se putea întâmpla aşa ceva. Au mai fost asemenea inversiuni pauză/final în fotbalul italian, dar mai mereu în favoarea echipei favorite, nicidecum invers. Iar cota iniţială pentru victoria Romei era aşa ridicolă încât nu mi-aş fi riscat nici banii de covrigi pe ea. În schimb, ziua de luni a dezamorsat o bombă care ar fi lăsat un antrenor pe drumuri. Antrenorul era Şumudică, iar echipa care era s-o feştelească era, bineînţeles, Vasluiul. Meritul lui Şumudică la această victorie contra Severinului este mic spre deloc, dar nici măcar Porumboiu nu-şi poate da afară antrenorul la victorie. Ceva îmi spune, însă, că prea multe nu i se vor mai tolera, în ciuda anunţului său că i-a fost prelungit contractul. Asta poate fi o cale pentru a lua o compensaţie mai mare la demitere, deci separarea să nu producă mari valuri. Revenind la meci, m-a uimit faptul că arbitrul nu a fluierat la faza golului reuşit de N’Doye, era faza clasică în care jucătorul presat cade în careu. Puţini arbitri îşi permit să înoate împotriva curentului la astfel de faze. Fluieră fault şi nu se leagă la cap. Spun toate acestea pentru tocmai pentru că şi eu sunt de părere că nu trebuia să se fluiere. E adevărat, N’Doye a pus o mână pe adversar, dar s-a văzut că n-a fost una de intensitate, nu-l putea face să lufteze şi să se prăbuşească. Asta a fost alegerea fundaşului după ce a dat pe lângă minge, pentru că ştia că probabilitatea de a primi fault era aproape 100%. Dacă nu cădea, tot el avea prim-planul, chiar dacă dăduse pe lângă minge. Totuşi, două curiozităţi aş avea. Una, fluieraşul ar fi avut sânge să facă acelaşi lucru şi în celălalt careu? Şi a doua, care decurge din prima, în acest caz ar mai fi fost Porumboiu atât de calm şi logic în analiza fazei? L-aş vedea preluând dilema fiului său din filmul cu revoluţia, cu a fost sau n-a fost.

În fine, a mai fost o chestiune care ne-a condimentat post-etapa: reintrarea lui nea Vio Hizo în pâine. Sper ca nea Vio să stea cinci ani la Braşov, spunea senin patronul Neculaie la conferinţa de presă comună. Hizo clătina sugestiv din cap, fiind conştient că n-ar putea lua credit cu buletinul, la ce vârstă e trecută acolo, darmite să-l mai apuce cincinalul în antrenorat. Şi iată că la câteva ora distanţă aflăm că Viorel Hizo nu mai preia Braşovul. Vorba aia, ce mai e cincinalul în ziua de azi?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fault care a fost sau n-a fost.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un fault care a fost sau n-a fost0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei