Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2012 - Anul XVII, nr. 148 (5053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PREMIERĂ PENTRU JUDEȚUL SUCEAVA!

C.A.R. a Salariaților Învățământ Fălticeni – ocupă locul 2 la nivel național, dintr-un total de 1966 de C.A.R.-uri

 

Uniunea Națională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România a organizat sâmbătă, 23 iunie, Conferința Națională a Caselor de Ajutor Reciproc. La evenimentul desfășurat la Constanța, în stațiunea Mamaia, au participat delegați și reprezentanți din toate județele țării. 
O veste bună și o premieră în același timp pentru județul Suceava este faptul că C.A.R. a Salariaților Învățământ Fălticeni a ocupat în acest an locul 2 la nivel național, într-un clasament al celor mai performante case de ajutor reciproc din România, clasament din care fac parte 1966 de C.A.R.-uri afiliate la Uniunea Națională. Singura casă de ajutor reciproc care a reușit să devanseze reprezentanta județului nostru în acest top, este C.A.R. RATB din București.
Poziționarea C.A.R. Învățământ Fălticeni pe locul 2 la nivel național este primită cu atât mai bine având în vedere că anul 2012 a fost declarat de către Organizația Națiunilor Unite ca fiind “Anul Internațional al C.A.R.-urilor”. Declarația ONU încurajează toate țările membre și organizațiile împuternicite să sprijine casele de ajutor reciproc prin conștientizarea publică a rolurilor pe care le au acestea în viața economică și socială a oamenilor.
În ceea ce privește activitatea C.A.R. Învățământ Fălticeni din ultimul an, se poate remarca o creștere semnificativă la toți indicatorii, din care amintim: numărul de membri a crescut cu 22% față de anul precedent, ajungând în prezent la 8535 de membri; numărul de agenții de lucru în întregul județ a crescut la 14; dobânda medie de bonificare a fondurilor sociale ale membrilor a fost de 7,28% iar prin aceasta nu numai că s-a reușit protejarea fondurilor împotriva inflației, dar a adus chiar beneficii membrilor C.A.R. Și nu în ultimul rând este de amintit faptul că cei peste 8500 de membri cotizanți au constituit la C.A.R. fonduri proprii totale de peste 18 milioane RON. 
Faptul că C.A.R. Învățământ Fălticeni reușește să se situeze doi ani la rând pe locul 3 iar acum pe locul 2 la nivel național, într-un an în care efectele crizei economice se fac încă foarte bine simțite la nivelul județului Suceava, este o dovadă că această instituție financiară nebancară a devenit în ultimii ani o alternativă din ce în ce mai căutată de sucevenii care au nevoie de un împrumut rapid și în condiții avantajoase.
Refuzați de multe ori de alte instituții financiare din cauza condițiilor de creditare din ce în ce mai restrictive, foarte mulți suceveni au găsit soluții pentru diverse probleme apelând la C.A.R. a Salariaților Învățământ Fălticeni, indiferent că sunt salariați în sistemul de învățământ, în orice alt domeniu de activitate sau chiar pensionari.
Suma maximă acordată este de 15.000 lei, pentru o perioadă de până la 3 ani, cu posibilitatea de a se depăși această sumă, cu garanții suplimentare și funcție de capacitatea de rambursare a împrumutului.
“Dacă în urmă cu câțiva ani se putea aștepta chiar și 3-4 luni pentru un împrumut, astăzi am ajuns la performanța de a putea onora orice cerere chiar și în 24 de ore de la depunerea completă a documentelor (cerere împrumut, adeverință venit titular și giranți)”, ne-a declarat directorul economic, d-na Antoneta Lionte.
Membrii CAR nu sunt nevoiți să justifice destinația sumelor de bani pe care le împrumută. Din practică se poate observa că oamenii apelează la un împrumut pentru diverse necesități, de la nevoi de a-și susține copiii în școli, diverse activități agricole, renovări de locuințe, probleme medicale, diverse evenimente fericite sau mai puțin fericite în familie și până la plata facturilor curente sau chiar a medicamentelor pentru pensionari.
 
 
Atuurile C.A.R. sunt și vor rămâne şi în viitor următoarele: 
- aspectul social, reprezentat prin: costuri reduse de creditare, accesul membrilor cu venituri mici la împrumuturi, acordarea unor ajutoare în caz de deces;
- transparența reprezentată prin absența unor comisioane ascunse și nu în ultimul rând 
- flexibilitatea de care se dă dovadă atunci când vorbim de cazuri sociale aflate în dificultate, pentru fiecare membru existând practic o soluție în rezolvarea problemelor sale.
 
Sediul central este în Fălticeni (0230-541.742) iar în prezent funcționează 14 agenții de lucru în jud. Suceava, în următoarele localități: Suceava (0330-803.474), Gura Humorului (0230-233.022), Câmpulung-Moldovenesc (0230-310.791), Rădăuți (0330-803.555), Siret (0230-237.485), Dolhasca (0230-571.456), Solca (0230-477.270), Liteni (0230-558.058), Baia (0230-548.722), Boroaia (0769-067.107), Rădășeni (0742-275.998), Slatina (0728-968.765), Cornu Luncii (0784-265.710), Mălini (0728-968.764).
Mai multe informații despre cum poate deveni cineva membru C.A.R. sau despre cum poate fi accesat un împrumut, pot fi obținute în oricare din punctele de lucru sau pe pagina de internet www.car-invatamant.ro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului C.A.R. a Salariaților Învățământ Fălticeni – ocupă locul 2 la nivel național, dintr-un total de 1966 de C.A.R.-uri.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
C.A.R. a Salariaților Învățământ Fălticeni – ocupă locul 2 la nivel național, dintr-un total de 1966 de C.A.R.-uri2.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei