Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2012 - Anul XVII, nr. 148 (5053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Agenţii de poliţie reclamă ignorarea turelor libere şi lipsa acută de fonduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) au avut săptămâna trecută o întâlnire cu noul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, comisarul-şef Marcian Colman, ei reclamând că agenţilor nu li se respectă turele libere, iar din cauza lipsei acute de fonduri lucrătorii sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru consumabile.

Sindicaliştii, reprezentaţi de Ioan Cănărău, vicepreşedinte la nivel naţional al sindicatului, şi Mihaela Alis Ciobanu, preşedinta Biroului Teritorial Suceava al SNAP, au arătat că în ultima perioadă de timp, din cauza lipsei fondurilor, nu sunt suficienţi bani pentru combustibil, pentru piesele de schimb ale maşinilor şi pentru alte genuri de consumabile.

Ioan Cănărău a declarat că „poliţiştii sunt nevoiţi să cumpere din bani proprii hârtie de scris sau tuş pentru imprimantă şi s-au cam săturat să mai întreţină financiar angajatorul”.

O a doua problemă luată în discuţie este legată de acordul de muncă semnat de minister şi sindicate şi de Ordinul MAI 577 din 2008 privind programul de lucru al poliţiştilor. Reprezentanţii SNAP i-au adus la cunoştinţă inspectorului-şef al IPJ Suceava că există lacune în respectarea legislaţiei, în sensul că nu toţi poliţiştii au două sâmbete şi duminici libere într-o lună de zile, fiind chemaţi din timpul lor liber la serviciu şi nu le sunt compensate orele suplimentare.

Reprezentanţii sindicatului susţin că fosta conducere a IPJ Suceava a ignorat aceste nereguli deşi ele au fost semnalate şi speră ca noul comandant să aibă o altă atitudine.

De altfel, într-o conferinţă de presă organizată săptămâna trecută, imediat după întâlnirea cu sindicaliştii, comisarul-şef Marcian Colman a admis că multe din doleanţele agenţilor de poliţie sunt justificate şi a garantat că are deschidere pentru rezolvarea problemelor acestora.

 

Atac la adjuncţii IPJ Suceava

Reprezentanţii SNAP au lansat un atac asupra adjuncţilor de la IPJ Suceava, comisarii-şefi Ioan Crap şi Viorel Onea, acuzaţi că au refuzat să verifice sesizările legate de nerespectarea unor drepturi ale agenţilor de poliţie. 

Ioan Cănărău a declarat: „Domnii locţiitori ai şefului inspectoratului nu au înţeles nici acum că au printre atribuţiile de serviciu identificarea acelor cazuri de nerespectare a drepturilor poliţiştilor şi din cauza comportamentului avut faţă de noi i-am cerut domnului comisar-şef Colman ca la discuţii să participe numai dânsul”.

 

Agenţii de la posturile comunale, rămaşi singuri, vor cel puţin un coleg

Pe lângă problemele legate de lipsa fondurilor şi programul de lucru, agenţii de poliţie care mai lucrează la posturile comunale se plâng şi de faptul că au ajuns să lucreze singuri. După înfiinţarea secţiilor rurale, majoritatea posturilor comunale au rămas doar cu câte un singur poliţist, agenţii plângându-se că această reorganizare înseamnă mult mai multă muncă şi nu este nici eficientă. În privinţa acestei probleme, un alt sindicat, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a depus un proiect la Inspectoratul General al Poliţiei, existând promisiunea că situaţia va fi analizată în detaliu şi se vor face schimbări.

Dacă propunerile sindicaliştilor vor fi acceptate, şefii de post vor avea între unul şi trei oameni în subordine, în funcţie de necesităţile şi întinderea fiecărei localităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţii de poliţie reclamă ignorarea turelor libere şi lipsa acută de fonduri.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Agenţii de poliţie reclamă ignorarea turelor libere şi lipsa acută de fonduri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Saracii trimis de
(28 iun 2012, 21:17:32
Avem o propunere pt domnii agenti,sa ia banii pentru consumabile din fondul de SPAGA deoarece masinile in scopul asta le folosesc sa te prinda la cotitura la limitaRE de viteza 30km /h
2.   Mare sindicalista trimis de
(28 iun 2012, 23:03:29
Alice,mediocro,sindicalista lui Peste,da tu cand mai ai timp sa muncesti?
A, munca e pe locul 2 sau 3,pe prim plan sunt ifosele tale si convingerea ca esti cea mai cea.....
Ei, nu e chiar asa !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei