Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 nov 2011 - Anul XVI, nr. 262 (4860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Aproape 1.400 de tineri absolvenţi din 2011 au devenit şomeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 1.400 de absolvenţi de unităţi de învăţământ din acest an au devenit şomeri cu acte în regulă, depunând dosare pentru încasarea indemnizaţiei de şomaj. Conform datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, dintr-un total de 1.920 de absolvenţi care au terminat în acest an o şcoală şi au intrat în baza de date a agenţiei, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 1.393 au întocmit dosare pentru încasarea indemnizaţiei de şomaj. Conform legii, absolvenţii au un termen legal de 60 de zile în care îşi caută un loc de muncă, iar dacă nu îl găsesc, pot depune dosarul de şomaj.

Conform legilor în vigoare, aceştia vor primi şomaj timp de şase luni de zile, indemnizaţia lunară fiind de 250 de lei, adică jumătate din indicatorul social, stabilit momentan la 500 de lei.

Aceste cifre nu fac decât să confirme faptul că tinerii absolvenţi îşi găsesc cu greutate un loc de muncă, cu atât mai mult în această perioadă de timp.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată recent de AJOFM Suceava mai toţi angajatorii prezenţi se plângeau de faptul că tinerii nu au pregătire şi experienţă pe posturile disponibile şi foarte puţini erau dispuşi să încadreze în muncă începători.

 

Subvenţii pentru patronii care angajează absolvenţi, doar până la finele lunii

În încercarea de a-i încuraja pe angajatori să recruteze tineri absolvenţi, AJOFM Suceava oferă şi în acest an subvenţii pentru încadrarea în muncă a acestora.

Perioada pentru care se acordă acest suport financiar este de un an, iar cuantumul subvenţiei este diferenţiat, în funcţie de nivelul studiilor finalizate de absolvenţi, de la 500 la 750 de lei lunar, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul absolvenţilor din categoria persoanelor cu handicap, durata de acordare a subvenţiei este de un an şi jumătate. 

Mai pot încasa subvenţii şi angajaţii care încadrează în muncă persoane peste 45 de ani, părinţi unici întreţinători şi persoanele adulte cu handicap, în aceste cazuri cuantumul acestora fiind de 500 de lei lunar, timp de un an de zile.

„Angajatorii interesaţi de subvenţiile pentru încadrarea în muncă a acestor categorii de persoane trebuie să se grăbească, fondurile pentru acest tip de sprijin financiar mai putând fi acordate doar până la finele lunii noiembrie. Astfel de subvenţii vor mai fi disponibile apoi doar după aprobarea bugetului pe 2012”, a declarat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.400 de tineri absolvenţi din 2011 au devenit şomeri.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Aproape 1.400 de tineri absolvenţi din 2011 au devenit şomeri3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei