Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2011 - Anul XVI, nr. 237 (4835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La expertiză

Fostul judecător Bidirel, acuzat că şi-a omorât mama, a fost găsit cu discernământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul judecător Marcel Bidirel (65 de ani), acuzat că şi-a ucis mama la sfârşitul lunii trecute, are discernământ. La această concluzie au ajuns membrii comisiei care l-a expertizat psihiatric la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În aceste condiţii, rămâne de văzut ce vor stabili anchetatorii: vor cere arestarea preventivă a fostului magistrat sau îi vor da drumul de la Psihiatrie şi îl vor lăsa să se întoarcă acasă.

În după-amiaza zilei de 27 septembrie, într-un apartament de la etajul al II-lea al blocului turn din cartierul Areni (n.r. - blocul “Lamă”), Ileana Bidirel, o bătrână în vârstă de 85 de ani, a fost găsită fără suflare, prezentând urme de agresiune la nivelul capului. Mai mulţi martori au povestit că fiul victimei, Marcel Bidirel, a ieşit în fugă din bloc, strigând că şi-a omorât mama. Înainte de a ieşi din bloc, a lovit pe casa scării o vecină de-a mamei sale.

A fost prins câteva minute mai târziu, pe aleea care duce de la Direcţia Silvică spre terenul de fotbal al Universităţii.

 

„Era o stafie, nu era mama... o stafie în corpul mamei”

Surse judiciare ne-au mărturisit că, la audieri, Marcel Bidirel a declarat că nu şi-a lovit mama, ci o stafie. „Era o stafie, nu era mama... o stafie în corpul mamei”, povestea senin Marcel Bidirel.

A doua zi, la necropsie, legiştii au stabilit că victima nu a murit din cauza leziunilor suferite, ci în urma unei afecţiuni cardiace.

Deşi legiştii au concluzionat că leziunile produse de fostul magistrat mamei sale nu necesită mai mult de zece zile de îngrijiri medicale, iar bătrâna a decedat ca urmare a unei miocardiofibroze, varianta omorului calificat a rămas în picioare, anchetatorii considerând că există o legătură indirectă între agresiune şi deces.

Scenariul conturat de anchetatori era următorul: Marcel Bidirel şi-a lovit mama, iar inima bătrânei, speriată de reacţia celui căruia i-a dat viaţă, a cedat.

Internat la Secţia de Psihiatrie din Burdujeni, Bidirel a fost expertizat psihiatric, iar raportul a ajuns ieri la anchetatori.

 

Cine este Marcel Bidirel

Marcel Bidirel împărţea prin anii ‘70 dreptatea în sălile Judecătoriei Suceava.

Totul până în 1976, când a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare, pentru luare de mită, după ce a fost prins că a măsluit mai multe dosare pe care le judeca.

Când a ieşit din puşcărie, s-a angajat ca jurist la Uniunea Judeţeană a CAP-urilor şi răspundea de zonele Zvoriştea, Zamostea, Adâncata şi Hânţeşti. Nu a rezistat prea mult. Vreo şase luni şi ceva, după care şi-a dat demisia.

A căzut apoi în patima alcoolului. A înlocuit sălile de judecată cu crâşmele.

„Singurul lucru de care-mi pare rău de la viaţa asta este că am jignit-o pe mama şi i-am îngreunat viaţa. În rest, nu regret nimic”, mărturisea fostul judecător în urmă cu aproximativ doi ani, într-un articol din Monitorul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul judecător Bidirel, acuzat că şi-a omorât mama, a fost găsit cu discernământ.
 Vizualizări articol: 1499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fostul judecător Bidirel, acuzat că şi-a omorât mama, a fost găsit cu discernământ3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine sunt judecatorii din ziua de azi? trimis de
( 7 oct 2011, 20:24:40
sunt cei ce iau mita,fac trafic de influenta,etc,etc,statul roman pierde miliarde de euro pe la cedo,oamenii de rand pierd bani,timp,isi fac viata un calvar din cauza''dregatorilor'' iar ei,nu sunt condamnati ca pe vremea amaratului astuia la ani buni de inchisoare.De ce oare?
Nu cumva din cauza noastra?a norodului?
Nu cumva au reusit sa ne implementeze in creier ca nu avem ce sa le facem?
(Pentru pesimisti) de cate ori ati incercat ?
Cand v-om invata ca NOI,norodul suntem Puterea,Dreptatea si Adevarul atunci om scapa si noi de taraturile astea.
Am zis !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei