Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2011 - Anul XVI, nr. 237 (4835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestări

”Drumul Lemnului” va include ”Târgul Lăptarilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În acest an vor avea loc la Câmpulung Moldovenesc, concomitent, pe 8 și 9 octombrie, două manifestări ample, una tradițională și o noutate absolută. Este vorba despre ”Târgul Lăptarilor”, eveniment dedicat crescătorilor de animale și procesatorilor, care avea loc în fiecare an în prima duminică din octombrie în municipiu și care în acest an, din rațiuni de utilizare economică a fondurilor, va fi inclus în noul festival câmpulungean aflat la prima ediție, ”Drumul Lemnului”.

Potrivit afirmațiilor lui Vasile Petruți, consilier personal al primarului câmpulungean, Gabriel Şerban, cele două manifestări se unesc în mod fericit, pentru că ambele reflectă specificul local și sunt îmbinate în mare măsură și în activitatea obișnuită a oamenilor locului.

 

Mocănița, atracţie la festival

Primăria și Consiliul Local au pregătit de această dată stadionul municipiului ca loc de derulare a evenimentului. Pe stadion, zona comercianților, obișnuită la orice festival, va fi strict delimitată de restul festivalului. Pe pista de atletism va „alerga” pentru două zile mocănița, instalată special pentru această sărbătoare, iar alte atracții vor fi expoziții și concursuri de frumusețe pentru câini ciobănești, vaci și cai de tracțiune. Vizitatorii vor mai putea vedea alcătuirea unei stâne, dar și demonstrații ale meșterilor populari, expoziții gastronomice și vor asista la spectacole și concursuri pentru copii și adulți. Vedetele nu lipsesc de la festival, fiind anunțați deja în concerte Paula Seling, Marius Bratu, Fără Zahăr, Direcția 5 și mulți alții, mai mult sau mai puțin cunoscuți publicului câmpulungean. Intrarea pe stadion este gratuită, dar accesul la unele dintre posibilitățile de agrement și procurarea produselor de la standuri se vor putea face contra cost, la prețuri modice.

 

”Drumul Lemnului”, un proiect amplu

Evenimentul debutează mâine la ora 10, și este programat să dureze până duminică, 9 octombrie, după miezul nopții. La inaugurare și-a anunțat prezența președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Festivalul câmpulungean face parte din proiectul amplu ”Drumul Lemnului”, inițiat în parteneriat de CJ Suceava și Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc și finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”. Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea turismului şi mărirea vizibilităţii judeţului ca destinaţie turistică, prin promovarea civilizaţiei lemnului în Bucovina.

Proiectul include mai multe localităţi, turiştii care vor parcurge „Drumul Lemnului” urmând a fi familiarizaţi cu importanţa şi rolul pădurii. Potrivit precizărilor făcute anterior de Gheorghe Flutur, contribuţia Primăriei Câmpulung Moldovenesc este de 16.200 de lei, Consiliul Judeţean urmând să participe cu suma de 8.100 de lei, respectiv 50 la sută din cota de cofinanţare a proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Drumul Lemnului” va include ”Târgul Lăptarilor”.
 Vizualizări articol: 1706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
”Drumul Lemnului” va include ”Târgul Lăptarilor”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DEBUT PROMITATOR trimis de
( 7 oct 2011, 14:45:34
IN JURUL OREI 13,PE STADIONUL MUNICIPAL,A SOSIT DIN NOU UN ELICOPTER,CARE A LUAT UN BOLNAV.LA ATERIZARE DUPA CE A STARNIT UN NOR CONSISTENT DE PRAF,SPRE BUCURIA CELOR CE AU EXPUS DEJA UNELE PRODUSE,A MAI VANTURAT SI O PARTE DIN ACOPERISURILE IMPROVIZATE,COMERCIANTII FIIND NEVOITI SA ALERGE DUPA ELE PE STADION.S-AU AMUZAT,CHIAR SI CEI DIN PRIMARIE,CARE COORDONEAZA LUCRARILE DE ASTUPARE A VAGAUNILOR DIN FOSTUL ASFALT,CU PIATRA DE CARIERA,IN CIUDA FAPTULUI CA PRIMARIA A PRIMIT 5,3 MILIOANE LEI,PTR REFACEREA STRAZILOR LATERALE.ASTEPTAM,MAINE SI O LAPOVITA MAI CONSISTENTA,DOAR ASA,IMPOTRIVA SECETEI.
2.   COMPLETARE trimis de
( 7 oct 2011, 14:52:34
DRUMUL LEMNULUI ESTE CUNOSCUT SI DE COPII:
CARLIBABA-BUCURESTI SI CONSTANTA.
IZV.SUCEVEI-BUC.-CONSTANTA.
ULMA-BUC.-CONSTANTA
FD.MOLD.-BUC.,CONSTANTA SI GALATI
SADOVA-BUC.,GALATI,CONSTANTA,T
SI LISTA POATE CONTINUA.
3.   Daca-i festival, festival sa fie trimis de
( 7 oct 2011, 17:19:54
Inca o distractie ii asteapta pe campulungeni.E bine ca se mai organizeaza ceva in orasul nostru care este mort de-a binelea.
4.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 7 oct 2011, 19:04:21
APA CALDA, DE LA NOUA CENTRALA [CU CEVA VECHIME],AI IDEE,CAND VOM AVEA?
O ASTEPTAM DE PESTE 15 ANI!CAND TE GANDESTI CU CE MANIE PROLETARA A FOST DISTRUSA BAIA PUBLICA.CAND POMENESTI NUMAI DE ACEASTA,UNII FUNCTIONARI AI PRIMARIEI TE ,,TAIE'' CU PRIVIREA.DE CE ATATA URA IMPOTRIVA APEI CALDE???
5.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
( 7 oct 2011, 19:13:36
A MAI RAMAS CEVA DIN CEI 10 MILIARDE LEI, PRIMITI PRIN H.G.409/2007 PTR RETELELE DE TERMOFICARE,PE CASA SCARILOR LA BLOCURI???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei