Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosare penale

Patru afacerişti cu lemn din zona Câmpulung, urmăriţi penal pentru înşelăciune şi evaziune fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a început la finele săptămânii trecute urmărirea penală a mai multor administratori de societăţi care fac afaceri cu material lemnos, patru persoane fiind acuzate că au cauzat prejudicii ce depăşesc 1,1 milioane de lei. Într-unul din cazuri este vorba de o înşelăciune a unui partener de afaceri, în timp ce în celelalte păgubit este statul român.

 

Ţeapă cu bilete de ordin fără acoperire

Într-un prim caz, urmare a anchetei desfăşurate de poliţie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Cosmin B., în vârstă de 31 de ani, localnic din Câmpulung, şi faţă de Ilie G., de 44 de ani, domiciliat în municipiul Piteşti, cei doi fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Cei doi, arată anchetatorii, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi de debitare a lemnului, cu sediul în Câmpulung, au indus în eroare un partener de afaceri din Bistriţa (Vlad T.) în anul 2010, cu prilejul achiziţiei, respectiv livrării cantităţii de 1.466 mc cherestea răşinoase, pentru plata cărora au emis nouă bilete de ordin în valoarea de 404.230 de lei, fără a avea însă disponibilul necesar în cont.  

 

Comerţ la negru cu prejudiciu de peste 314.000 de lei

Referitor la un alt caz, tot vinerea trecută procurorii au început urmărirea penală a numitei Viorica R., în vârstă de 52 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. Din ancheta poliţiei rezultă că femeia, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Câmpulung, „a emis 63 de facturi fiscale pe care nu le-a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, a înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 21 de facturi fiscale şi trei avize de însoţire materiale lemnoase care conţin date false, operaţiunile fiind nereale, a aplicat măsuri de simplificare pentru şapte facturi fiscale, deşi clienţii consemnaţi nu sunt înregistraţi în scopuri de TVA, a dedus TVA cu patru avize care nu erau însoţite de facturi, a înregistrat în mod ilegal pe cheltuieli trei facturi şi a dedus TVA de pe o factură care nu avea consemnat TVA, toate cu scopul de a diminua baza impozabilă şi pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului”.

Prin toate aceste presupuse manevre penale femeia de 52 de ani s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului, cauzând un prejudiciu total de 314.133 de lei, care reprezintă impozitul pe profit, TVA-ul, plus majorări de întârziere.

 

Prejudiciu de peste 400.000 de lei, în cazul unui administrator din Fundu Moldovei

Într-un al treilea caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a început urmărirea penală împotriva lui Lucian A., administrator al unei societăţi din satul Botuş, comuna Fundu Moldovei, care nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă 16 facturi emise de către diferiţi clienţi. Şirul manevrelor penale nu se opreşte aici, conform poliţiei administratorul înregistrând pe  cheltuieli sume de bani nejustificate cu facturi, utilizând şi înregistrând în evidenţa contabilă 69 de avize de însoţire materiale lemnoase emise de diferiţi furnizori care conţin date false, operaţiunile fiind nereale şi  înregistrând în contabilitate 257 de facturi fiscale care conţin date false în sensul că operaţiunile nu erau reale. Toate, arată anchetatorii, cu scopul sustragerii de la plata TVA şi a impozitului pe profit, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind de 416.489 de lei, dintre care 235.566 de lei reprezentând impozit pe profit, 34.209 lei reprezentând TVA şi 146.714 lei majorări de întârziere.

De asemenea, procurorii au mai început urmărirea penală şi a doi complici, unul al Vioricăi R. şi unul al lui Lucian A..

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru afacerişti cu lemn din zona Câmpulung, urmăriţi penal pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Patru afacerişti cu lemn din zona Câmpulung, urmăriţi penal pentru înşelăciune şi evaziune fiscală3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare de ce !? trimis de
(22 aug 2011, 12:27:05
Ma intreb de ce nu sunt verificati patroni care invart milioane de euro si aici ma refer la com. Izv. Sucevei . Poate este prea departe pentru controlori sa se deplaseze pana acolo sau poate ca patroni respectivi stiu sa evite verificarile fiscale .
2.   Comentariu trimis de
(22 aug 2011, 21:19:54
Numai atati evazionisti cu lemn sunt in Campulung Mold ? Ma faceti sa rad. Cu cei de pe Valea Caselor cum ramane? Nu au padure in proiprietate, nu au bani sa liciteze padure si totusi in fiecare zi doboara arbori din padure, ii taie in gater ca au gaterul lor, si apoi livreaza fara nici un act scanduri,dulapi ca asa pot lua un pret mai bun. Ia verificati pe Mazare Daniel, Mandrila Sorin ...gaterul de langa tabara.......Cand am sa vad ca s-au luat masuri impotriva acestor persoane, am sa fiu convins ca intradevar mergem pe drumul cel bun.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei