Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examene

Peste 2.500 de elevi încep astăzi bacalaureatul de toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi începe cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, iar la examen participă peste 2.500 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava.

Examenul de bacalaureat din toamnă începe în data de 22 august, cu proba orală pentru limba şi literatura română, şi continuă pe 23 august, cu proba la limba maternă, urmată de proba orală într-o limba de circulaţie internaţională. Pe 25 - 26 august candidaţii se vor prezenta pentru evaluarea competenţelor digitale.
În data de 29 august încep probele scrise cu cea de limba şi literatura română, iar pe 31 august elevii susţin proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).
În 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării (geografie, biologie, economie, fizică, chimie, informatică, logică, psihologie, sociologie, filosofie).
Afişarea primelor rezultate se va face în 4 septembrie (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor se va face între orele 16:00 – 20:00. Rezultatele finale urmează să fie afişate în data de 7 septembrie.

 

Număr dublu de candidaţi faţă de cel din sesiunea de toamnă de anul trecut

Numărul absolvenţilor suceveni înscrişi la bacalaureatul de toamnă este mai mare decât cel al candidaţilor respinşi în prima sesiune a examenului maturităţii. La prima sesiune de bacalaureat au fost respinşi 2.412 candidaţi, iar pentru bacalaureatul de toamnă s-au înscris 2.467 de absolvenţi de liceu.

Faţă de anul trecut, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat numărul candidaţilor din acest an este dublu, având în vedere că la sesiunea din august 2010 a bacalaureatului au fost înscrişi 1.229 de absolvenţi de liceu.

Numărul mare al candidaţilor din acest an este determinat şi de procentul scăzut de promovabilitate din prima sesiune a examenului. Numai 66% din absolvenţii de liceu care au susţinut bacalaureatul în acest an au reuşit să ia examenul.

 

Opt centre de testare

În judeţul Suceava, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va da în opt centre de testare, respectiv Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar „Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Toate lucrările candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de evaluare, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din Suceava.

 

Camere de supraveghere în sălile de examen

Inspectoratul Şcolar Suceava a solicitat primăriilor, mai exact consiliilor locale din localităţile în care s-au organizat centre de testare pentru bacalaureat, să monteze camere de supraveghere în toate sălile de examen. „La recomandarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, am trimis adrese primăriilor pentru a monta camere de supraveghere în şcolile în care se dă cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat”, a spus purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman. Primăriile, respectiv consiliile locale, din localităţile în care se află şcolile centre de examen au responsabilitatea de a monta aceste camere, întrucât respectivele unităţi de învăţământ se află în subordinea lor.

În prima sesiune de examen, în nici un centru de testare din judeţ nu au fost montate camere de supraveghere a candidaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.500 de elevi încep astăzi bacalaureatul de toamnă.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 2.500 de elevi încep astăzi bacalaureatul de toamnă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei