Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iul 2011 - Anul XVI, nr. 155 (4753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Omor

Un cuţit înfipt în inimă, finalul tragic al duşmăniei dintre doi cumnaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Duşmănia de-o viaţă dintre doi cumnaţi care locuiau în aceeaşi gospodărie s-a sfârşit tragic acum două zile, unul dintre bărbaţi înjunghiindu-l pe celălalt în inimă. Crima s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 16.00, în comuna Vereşti, autorul predându-se poliţiei imediat după comiterea faptei şi recunoscând totul în faţa anchetatorilor. El şi-a pus fapta pe seama agresivităţii excesive de care ar fi dat dovadă cumnatul său, invocând legitima apărare.

 

Bărbatul omorât, Dumitru R., în vârstă de 62 de ani, locuia singur în casa familiei sale, soţia şi copiii fiind plecaţi în străinătate. În faţa locuinţei acestuia, într-o bucătărie, trăia, tot singur, fratele soţiei sale, Viorel Balan, în vârstă de 50 de ani. Toţi vecinii audiaţi de poliţie au declarat că cei doi se certau frecvent, adesea ajungându-se la bătaie şi ameninţări cu cuţite şi topoare.

 

Autorul omorului, o victimă în ochii vecinilor

Conform acestora, bărbatul de 62 de ani era mai mereu agresorul, în timp ce autorul omorului era o victimă care adesea pleca de acasă săptămâni întregi, tocmai pentru că nu mai suporta viaţa de calvar provocată de cumnat.

Aşa s-ar fi întâmplat şi sâmbătă, în ziua crimei. Viorel Balan a venit acasă după ce a fost plecat o lungă perioadă de timp în Băneşti. Întâlnirea dintre cei doi a fost din nou violentă.

„El (n.r. - victima omorului) avea pregătite toate armele, două ţevi, lanţ, i-a dat lui Viorel peste cap, omul s-a răzbunat până la urmă... apoi s-a dus singur şi s-a predat”, a declarat unul dintre vecini, Mircea Iacobuţă, care a amintit şi de un episod din iarna trecută, când bărbatul de 62 de ani ar fi incendiat mica locuinţă a cumnatului său.

Toţi vecinii cu care am vorbit la faţa locului îi luau apărarea celui arestat acum pentru omor.

„Din ce se aude, cel omorât a sărit la bătaie cu o bărdiţă, iar cuţitul cu care a fost omorât era tot al lui. Ăsta omorât era băut. Tot timpul îl bătea pe Viorel şi el săracul pleca de acasă ca să nu se mai certe”, povesteşte şi Cristina Dănila, o altă localnică.     

 

Două lovituri de cuţit, din care una în inimă 

Ancheta poliţiei confirmă că între cei doi a avut loc o încăierare, chiar în mijlocul curţii. La un moment dat, Viorel Balan i-a aplicat două lovituri violente de cuţit cumnatului său în zona toracelui, una, cea fatală, fiind în inimă.  

După ce şi-a lăsat cumnatul într-o baltă de sânge, pe trotuarul de lângă casă, autorul s-a dus la un vecin, i-a mărturisit ce a făcut şi l-a rugat să anunţe poliţia locală. Agenţii de la Postul de Poliţiei Vereşti l-au ridicat şi l-au dus la post, de aici ancheta fiind preluată de o echipă specializată de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei, coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.  

Cazul nu este însă unul care să pună probleme deosebite, autorul recunoscându-şi fapta şi relatând-o în detaliu organelor de anchetă.

Iniţial, sâmbătă seară, Viorel Balan a fost introdus în arest pentru o perioadă de 24 de ore, pe baza ordonanţei de reţinere. Ieri, acesta a fost prezentat instanţei de judecată, Tribunalul Suceava, care a emis pe numele său un mandat de arestare pe o perioadă de 29 de zile.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un cuţit înfipt în inimă, finalul tragic al duşmăniei dintre doi cumnaţi.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un cuţit înfipt în inimă, finalul tragic al duşmăniei dintre doi cumnaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ancheta de prin vecini trimis de
( 4 iul 2011, 14:20:56
Intradevar relatare spectaculoasa ca de obicei, dar subiectiva. Alcolemia ucigasului de 1.4 lantul de aur cu care a fost maltratata faptasul, confirmate de procuror, alte relatari decat oameni care nu sunt pe bune cu victima ar aduce lumina in plus asupra cazului de fata.
2.   Bai nea vanea......... trimis de
( 4 iul 2011, 14:39:05
daca tu esti mai bun decat reporterul ce a scris articolul dc nu il scii tu smechere???????/ de 2 lei............
2.1  RE: Bai nea vanea......... trimis de
( 4 iul 2011, 14:56:39
Prietene, esti cretin.
3.   Precizari trimis de
( 4 iul 2011, 15:39:06
Stimate Lovely,

Pt ca sunt sucevean cred se poate mai mult de la provincie. Cred ca un articol nu tre umplut cu balast picant inutil(vezi aceiasi stire pe alte surse decat tv tabloide, adevarul, suceava news, etc, . Cred ca un judecator reporter, etc corect asculta mai multe pareri. Un cutit in inima de la o cearta e prea mult. Poate te-ai certat pana acum si nu ai primit un cutit. Sunt cititor si nu reporter ca sa iti scriu articole. Cred ca se poate mai mult de la Domnul Florin Paiu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei