Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iul 2011 - Anul XVI, nr. 155 (4753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări la final

Fostul şef şi fostul adjunct al Poliţiei de Frontieră Suceava, sancţionaţi disciplinar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă au demisionat din funcţii la scurt timp după arestările în masă operate în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, după o amplă anchetă a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şeful şi adjunctul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Gheorghe Ieremie şi comisarul Constantin Mihai Prelipceanu, nu au scăpat de sancţiuni.

Reprezentanţii Biroului de Presă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din România au comunicat măsurile disciplinare luate împotriva lui Ieremie şi Prelipceanu.

„În urma evaluării efectuate, au fost constatate o serie de deficienţe în ceea ce priveşte activitatea specifică desfăşurată şi modul de îndeplinire a îndatoririlor de serviciu de către mai mulţi ofiţeri cu funcţii de conducere şi ofiţeri specialişti cu funcţie de execuţie din cadrul IJPF Suceava. Având în vedere faptul că deficienţele constatate s-au înregistrat pe fondul încălcării unor prevederi legale şi norme interne, la finalul controlului conducerea IGPF a dispus declanşarea procedurii cercetării prealabile, pentru a se constata existenţa/inexistenţa, după caz, a uneia sau a mai multor abateri disciplinare prevăzute”, a declarat Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al IGPF.

Cei doi ofiţeri cu funcţii de conducere, respectiv şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi adjunctul acestuia, au fost sancţionaţi disciplinar cu „atenţionare”, pentru „neglijenţă manifestată în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”.

 

Controlul de la Suceava a venit la câteva zile după arestările de la Siret

Cercetările care au vizat mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava au avut loc în perioada 14-18 februarie 2011, la scurt timp după arestările din PTF Siret. Fără să mai aştepte rezultatele verificărilor efectuate de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), comisarul-şef Gheorghe Ieremie, şeful de atunci al IJPF Suceava, şi adjunctul său, comisarul Constantin Mihai Prelipceanu, au demisionat din funcţii.

Un comunicat remis de reprezentanţii IGPF imediat după finalizarea controlului a arătat deficienţe grave în activitate. Mai exact, s-a ajuns la concluzia că atât controalele desfăşurate pe linie internă, cât şi munca operativă şi informativă erau ineficiente, iar implicarea în combaterea traficului ilegal cu ţigări era insuficientă.

Ca urmare a concluziilor preliminare, la acea vreme s-a dispus măsura cercetării prealabile faţă de nouă ofiţeri, dintre care cinci cu funcţii de conducere, respectiv şeful IJPF Suceava, comisar-şef Gheorghe Ieremie, adjunctul şefului de inspectorat, comisar Constantin Mihai Prelipceanu, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, comisar-şef Nelu Fediuc, şeful Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, comisar Marian Cosovan, şeful Biroului Supraveghere Control Trafic Frontieră, subcomisar Dănuţ Tcaciuc, precum si alţi patru ofiţeri operativi din cadrul IJPF Suceava. Alţi trei ofiţeri din instituţie au fost atenţionaţi, fiind dispuse 28 de măsuri organizatorice, respectiv de remediere a disfuncţiilor şi deficienţelor constatate, atât la nivelul IJPF Suceava, cât şi la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret.

 

Comisarul-şef Nelu Fediuc, printre sancţionaţi

Sancţiunea cea mai drastică a fost luată împotriva comisarului-şef Nelu Fediuc. Acesta a fost eliberat din funcţia de şef al SPF Siret, iar decizia Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din România a şi fost pusă în practică după ce Ministerul Administraţiei şi Internelor a respins contestaţia depusă de Nelu Fediuc. În urma finalizării cercetării prealabile şi analizării în cadrul Consiliului Superior de Disciplină a cazului „Fediuc”, şeful SPF Siret a fost sancţionat disciplinar cu „trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut” pentru „neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef şi fostul adjunct al Poliţiei de Frontieră Suceava, sancţionaţi disciplinar.
 Vizualizări articol: 3187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Fostul şef şi fostul adjunct al Poliţiei de Frontieră Suceava, sancţionaţi disciplinar4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De asteptat trimis de
( 4 iul 2011, 14:01:04
Sa-mi bag ... da' ce i-a mai sanctionat de tare...atentionarea aia nu are nici o valoare...traim in romania...
2.   Ha..ha..ha... trimis de
( 4 iul 2011, 14:18:36
Mii de angajati sunt dati afara din servici pentru simplul motiv ca se face reorganizare si ei ,dupa ce si-au umplut buzunarele,sunt sanctionati cu 'atentionare' ...Rusine lor si la toti cei de la conducere!
3.   La Piovra trimis de
( 4 iul 2011, 15:17:35
II cunosc pe amandoi despre Ieremie pot sa spun ca merita mai mult dar Prelipcean era mai cu capu pe umeri...in fine oricum titlul nu este simbolic...
4.   Solutie basecurista trimis de
( 4 iul 2011, 23:58:05
atentionari?cand se vorbeste de restructurare?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei