Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 oct 2010 - Anul XV, nr. 239 (4530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tupeu

Ziarist bătut de faţă cu poliţiştii, pentru că filma la locul producerii unui grav accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un jurnalist din cadrul postului local de televiziune Intermedia TV, Dinu Zară, a fost lovit în plină stradă, în timp ce lua imagini de la locul producerii unui grav accident rutier, la câţiva metri de sediul Poliţiei municipiului Suceava, întreaga scenă petrecându-se chiar sub ochii poliţiştilor care făceau cercetări la faţa locului.

Potrivit jurnalistului, unul dintre agenţii de poliţie, prin atitudinea sa sfidătoare faţă de reporterul prezent la faţa locului, l-a încurajat pe agresor, şi nu a luat nici o măsură după ce acesta din urmă l-a lovit cu palma peste faţă pe reprezentantul postului de televiziune.

 

Accidentată grav pe trecerea de pietoni

Vineri seară, în jurul orei 20.45, pe strada „Universităţii”, vizavi de sediul Poliţiei municipiului Suceava, un tânăr din localitate, Nicoară S. (25 de ani), a dat cu maşina peste o femeie, care s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure, pe culoarea roşie a semaforului electric pentru pietoni.  

Victima, Eugenia H., în vârstă de 61 de ani, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a fost transportată în stare gravă la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava.

Trecând prin zonă la scurt timp după producerea accidentului, reporterul a scos o cameră foto pe care o avea asupra sa şi a început să filmeze, încercând să ia câteva cadre.

La faţa locului se aflau deja doi poliţişti, unul de la Criminalistică, celălalt din structurile Poliţiei Rutiere. Acesta din urmă, explică Dinu Zară, a început să se ia de ziarist încă de când  a început să filmeze: „Paparazzi, hai lasă-ne, frate,...dă-i drumul de aici”.

Atitudinea poliţistului, mai spune reporterul care filma de pe trotuar, fără a împiedica cu nimic cercetarea la faţa locului, nu a făcut decât să-l încurajeze pe un individ care se afla în zonă, cel mai probabil o cunoştinţă de-a şoferului implicat în accident, individ care s-a apropiat de jurnalist şi i-a spus să nu mai filmeze, lovindu-l la un moment dat cu palma peste faţă.

Incidentul s-a petrecut la doi metri de poliţistul de la Circulaţie şi, deşi reporterul Dinu Zară susţine că l-a sesizat imediat de agresiune, omul legii nu a luat nici o măsură. 

„Deşi i-am cerut să intervină, i-am spus că vreau să depun plângere împotriva agresorului şi i-am solicitat să îl legitimeze, poliţistul, pe care ulterior am aflat îl cheamă Alexandru Duţuc, a refuzat şi, prin acest comportament, l-a încurajat pe agresor, care apoi m-a ameninţat din nou cu bătaia”, declară Dinu Zară, precizând că a depus deja o sesizare la Poliţie, iar astăzi va înainta o plângere penală şi la Parchet.

 

„Mi se pare incredibil că poţi fi agresat pe stradă, chiar lângă sediul Poliţiei, de faţă cu un poliţist, fără ca acesta să intervină”

În opinia reporterului de televiziune, poliţistul în cauză a rămas indiferent în momentul în care a asistat la producerea a două infracţiuni: „lovire sau alte violenţe” şi „ameninţare”.

„Consider că prin faptul că a asistat la comiterea unor infracţiuni fără a interveni, poliţistul a încălcat jurământul de credinţă, Statutul Poliţistului şi Legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Române, motiv pentru care solicit IPJ Suceava scuze publice şi sancţionarea acestei abateri disciplinare. Nu pot să nu mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă în locul meu era o persoană care nu îşi cunoaşte drepturile şi ce încredere mai putem avea în modul în care unii poliţişti îşi fac datoria. Mi se pare incredibil că poţi fi agresat pe stradă, chiar lângă sediul Poliţiei, de faţă cu un poliţist, fără ca acesta să intervină. Consider că această conduită este un grav derapaj de la Codul de etică şi deontologie al poliţistului şi sper că IPJ Suceava se va delimita de acest tip de comportament al angajaţilor instituţiei”, a mai adăugat jurnalistul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziarist bătut de faţă cu poliţiştii, pentru că filma la locul producerii unui grav accident rutier.
 Vizualizări articol: 1435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 17 voturi
Ziarist bătut de faţă cu poliţiştii, pentru că filma la locul producerii unui grav accident rutier3.8517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astia-s aia care se plang ca le scad salariile trimis de
(11 oct 2010, 11:53:49
Pai se justifica scaderea salariilor..si asa iau salar degeaba... sa vezi cum sunt toti parcati pe trotuar la padrino la total chagal... nu primesc aia o amenda de la domnii politisti, deci 0 incasari pentru stat de la cei care incalca legea dar ei salarii vor...
2.   O palma pe obrazul presei susevene! trimis de
(11 oct 2010, 13:11:22
Pai daca esti ziarist nu inseamna ca intreg orasul este proprietatea ta privata! Politia are un purtator de cuvant a.i. ziaristul Zara trebuia sa se adreseze Inspectoratului de Politie cu privire la accident. Pe de alta parte, din cate stiu eu, nu ai voie sa pozezi/filmezi o persoana fara acordul acesteia. Cu aceste smecherii se ocupa paparazzi, de asta si atatea procese pentru ziarele de scandal!
2.1  RE: O palma pe obrazul presei susevene! trimis de
(11 oct 2010, 13:33:25
draga chronos, ziaritul respectiv avea tot dreptul sa filmeze deoarece era pe domeniul public, si filma domeniul public. Paparazii filmeaza de pe domeniul public, sau nu, un domeniu privat, masina locuinta curte, si deobicei vedete. Daca nicoara ala e vedeta, ramane de vazut.
3.   Cat poti fi de prost?! trimis de
(11 oct 2010, 13:30:59
Chronos, era pe strada si putea filma ce vroia muschiul lui. Filma, asa cum vezi si pe video, la locul unui accident. E meseria lui. Se vede clar ca tov politist e iritat de prezenta ziaristului, in loc sa-si vada de treaba, iar atitudinea agentului e total nepotrivita.
Ca si interventia ta, de altfel, dar ma rog...
Nu bag mana in foc, dar cred ca esti promotie Campina...
4.   Cica cam asa sta treaba! trimis de
(11 oct 2010, 14:12:01
Am intrebat un prieten care sta des cu legea in mana si mi-a dat urmatorul citat pe care vi-l impartasesc si voua: >
Nu stiu daca ati inteles! Eu recunosc ca mi se pare ambigu, dar macar reiese clar ca nu ai voi sa fotografiezi o persoana fara acordul acesteia sau sa filmezi bunul cuiva in scop comercial fie el si pe spatiu public, ceea ce mi se pare corect!
4.1  RE: Cica cam asa sta treaba! trimis de
(11 oct 2010, 14:13:36
Se pare ca browserul interpreteaza altfel unele tag-uri, dar iata si citatul:
... Orice "regulament" interzicind fotografiatul (fara finalitate comerciala) intr-un spatiu public este abuziv cu exceptia "obiectivelor strategice".
Fotogarfiatul persoanelor nu este posibil decit cu acordul ei ... "legea dreptului la imagine"!
Un spatiu public in care se interzice fotografiatul inceteaza de a mai fi public si devine inchis publicului !!!!
De fapt, linia de demarcatie tine de notiunea de expunere publica ...
4.2  RE: Cica cam asa sta treaba! trimis de
(11 oct 2010, 14:17:56
"Respectul fata de persoana fotografiata trebuie sa fie total. Acordul ei, daca este posibil, este binevenit, iar daca se razgindeste, publicarea oricarui material nu se mai poate face. Orice documentar se face obligatoriu cu acordul celor filmati. Daca nu, postprocesarea este obligatorie astfel incit sa nu fie recunoscuti ... etc
Orice persoana are dreptul la intimitate, iar fotograful este obligat sa se plieze refuzului de a fi fotografiata"
4.3  RE: Cica cam asa sta treaba! trimis de
(11 oct 2010, 16:09:51
@CHRONOS
Ai citat nişte bazaconii combinate cu legea 8 privind dreptul de autor.
Citeşte Art. 78, 79 şi 80 din Cod Civil.
Lucrurile se complică când se fac publice înregistrările foto-video. Atât timp cât filmezi/fotografiezi obiective sau oameni în locuri unde nu este prevăzută intrezicerea filmatului/fotografiatului, totul este în regulă.
În cazul de faţă, repoterul trebuia să depună plângere pentru lovire.
5.   In romania toti sunt smecheri trimis de
(11 oct 2010, 15:10:57
Iar numai la politie sa nu apelzi cand ai nevoie de ajutor. Au un sictir pe ei ..., de nu mai pot. Acolo ori esti tare si-ti faci dreptate, ori taci si stai tupilat.
6.   ... trimis de
(11 oct 2010, 16:56:42
Daca politaiul era de la circulatie... nu era treaba lui sa intervina.
Daca as fi fost in locul ziaristului, as fi filmat persoana agresiva, iar daca aceasta s-ar fi indreptat spre mine amenintator, m-as fi ascuns in spatele politaiului. Ei bine, in cazul acesta se schimba situatia, politaiul neputandu-se feri (dara s-ar fi dat la o parte ar fi insemnat complicitate la agresiune), fiind obligat sa intervina.
7.   Arde-i trimis de
(11 oct 2010, 17:07:12
autorul articolului se pare ca s-a profilat pe politisti.....de vede ca are "simpatie" pentru ei.
8.   Toate drepturile conferite trimis de
(11 oct 2010, 18:34:31
Ziaristii au dreptul sa te inregistreze, sa te filmeze, sa te pozeze si apoi sa te santajeze.
9.   HA HA!!! trimis de
(11 oct 2010, 18:51:33
toata lumea stie ce tupeu dus pana la nesimtire au unii ziaristi.din specia aia ti o vand pe mama pt un articol de prima pagina.
personal citesc presa locala pt amuzament,dar in mare e o mizerie in care profesionalismul nu exista.
sergiule tata, dinu zara asta sigur e unu cu care mergi tu la bere,da asta nu inseamna ca tre sa i plangem toti de mila.lasa te de meserie grasule
10.   Zara esti o mizerie trimis de
(11 oct 2010, 19:18:02
cea mai mare bucurie pe ziua de azi cu aceasta stire.
Zara asta de cand si-o cauta......ha,ha,ha si-a gasit-o.
un bravo aluia care i-a dat, dar se pare ca numai l-a mangaiat putin......
11.   Ziarist care i s-a pus pata pe politie trimis de
(11 oct 2010, 19:26:38
Un motociclist din statul american Maryland risca 5 ani de inchisoare pentru ca a filmat un politist si a postat imaginile pe YouTube.
In Maryland SUA legea nu permite filmarea politistilor fara acordul lor.
11.1  RE: Ziarist care i s-a pus pata pe politie trimis de
(11 oct 2010, 20:21:20
And your point is...?
12.   Pentru ziaristi trimis de
(12 oct 2010, 11:07:14
ma bucur foarte mult ca isi baga nasul in tot locul astea parca zicea ca e in trecere pe acolo trebuia sa isi vada de treaba lui,cum se intampla oare ca era chiar acolo cand sa intamplat accidentul,,poate are vedenii si stia ca se intampla .ha ha ha ha ha ,cate o sa mai primeasca din astea eu ias rumpe capu.nu o palma 50 de palme mai bune

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei