Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Sindicatele centrale iau atitudine în cazul abuzurilor din Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul ruşinos în care a fost târât liderul sindicatului Pro Lex al vameşilor de la Siret nu avea cum să rămână fără ecouri la nivel naţional. Vasile Lincu, liderul naţional al Pro Lex, a declarat că ceea ce s-a petrecut în cazul lui Ioan Tudor denotă frica de a nu deranja pe cineva. „Acţiunile care s-au derulat în acest caz sunt vădit ilegale şi exagerate, iar conducerea instituţiei care a luat măsurile respective ar trebui să explice cu argumente serioase ce s-a petrecut. Au mai fost şi alte cazuri în ţară de acest fel, dar niciodată nu am întâlnit o asemenea precipitare”, a declarat Vasile Lincu. Acesta a completat că pentru promovarea unei persoane trebuie îndeplinite o serie de condiţii atât cu privire la studii, cât şi profesionale, iar schimbarea din funcţie trebuia făcută cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, ceea ce nu s-a întâmplat. „Nu i s-a imputat nimic, nu este cercetat în nici un dosar, iar singura concluzie ar fi că şi-a făcut treaba mai mult decât trebuia şi a deranjat pe cineva anume”, a concluzionat Vasile Lincu.

 

Scurt istoric al scandalului de la Siret

Toată nebunia a început pe 12 august, la şapte zile după ce Ioan Tudor a fost numit cu delegaţie, pentru o perioadă de 6 luni, la conducerea Biroului Vamal Siret. La acea dată, Ioan Tudor a fost schimbat din funcţia de director şi, probabil pentru a i se închide gura, a fost numit, tot cu delegaţie, până pe 31 decembrie 2010, în funcţia de director adjunct al Biroului Vamal Siret. Pentru că a avut curajul să se adreseze presei, Ioan Tudor a fost sancţionat din nou, iar pe 17 august a fost eliberat şi din această funcţie, başca s-a trezit detaşat pentru 60 de zile la Vama Suceava. Toate schimbările nu au avut nici un fel de justificare, iar directorul executiv al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, Mihai Arcana, s-a încurcat în explicaţii penibile despre cazul Ioan Tudor.

Cert este că în acest caz au fost încălcate mai multe legi şi dispoziţii interioare ale ANAF, fapt care duce la ideea că în Vama Siret trebuie să fie şef doar cine trebuie. De altfel, Ioan Tudor şi-a exprimat intenţia să acţioneze instituţia în judecată, iar colegii săi de la sindicatul central al Pro Lex au anunţat că-l vor sprijini în demersurile sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele centrale iau atitudine în cazul abuzurilor din Vama Siret.
 Vizualizări articol: 2181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Sindicatele centrale iau atitudine în cazul abuzurilor din Vama Siret5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei