Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Eroare umană cu nume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Snopul de arbitraje catastrofale de la Campionatul Mondial nu putea să nu facă pui. Exact după cum estimam încă de atunci, pilda proastă de acolo se constituie acum într-o perpetuă justificare a oricărui arbitraj prost, la noi sau aiurea, pe principiul că „dacă la World Cup se întâmplă aşa ceva, de ce nu se poate la fel şi într-un campionat oarecare?” Ce, proştii noştri e musai să fie mai breji decât proştii planetari? Undeva, totuşi, am greşit. Iată unde: când pronosticam un val de arbitraje dezastruoase, aveam în vedere doar partea penală, adică mă refeream la probabilele aranjamente, la meciurile cu scorul stabilit cu trei zile înainte, la campioanele desemnate nu prin joc, din steag şi fluier, la echipele retrogradate cu aceleaşi ustensile. Nici măcar o clipă nu mă gândisem că pot fi şi arbitraje de-a dreptul cretine, nu cu intenţie, ci doar din prostie, incompetenţă şi eventual deranjamente la nivelul percepţiei (văz, auz) dacă nu cumva chiar la nivelul neuronului (că mai mulţi, de unde?). Am văzut atâtea atrocităţi, încât „măcel” a ajuns o vorbă lipsită de conţinut în raport cu ceea ce sunt în stare arbitrii noştri. Pentru că ce altceva decât măcel este atunci când în loc de penalty jucătorul faultat grosolan în careu primeşte... galben pentru simulare!? ... Iar apoi e scos pe targă, înlocuit şi află că urmează să stea pe tuşă mai mult de o lună! E ceea ce a păţit Clujul. Dar asta e glumă pe lângă prestaţia lui Colţescu. Atunci când a fluierat penalty pentru Brăneşti, mi-a venit în minte chestia aia, că „în Anglia dacă ar fi asemenea fază, nici un singur arbitru din 1000 nu ar fluiera nimic”. Mai apoi, m-am corectat: nicăieri în lume, în galaxie, în Calea Lactee. Însă fiindcă nu există limite, Colţescu a ţinut să se întreacă pe el însuşi, dând unul şi Stelei, mai al naibii: ăia doi nici nu se atinseseră! În asemenea situaţii, n-ai cum să-l bănuieşti pe idiot că e hoţ, ci doar idiot. Numai că n-ai voie să-i spui aşa, că omu’ e sensibil, cică a vrut chiar să se sinucidă după altă tărăşenie asemănătoare. De ce n-a finalizat lucrarea, nu ştiu. Dar ştiu precis că ăia bătuţi de gândul sinuciderii stau rău cu neuronul (că mai mulţi, de unde!?). La un campionat ca al nostru, bolnav de toate alea, poate că asta şi trebuie: arbitrii bolnavi psihici. Colţescu nu a făcut o „eroare umană”. El este una.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroare umană cu nume.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Eroare umană cu nume4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei