Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate mintală

Numărul sucevenilor cu afecţiuni psihiatrice a depăşit 14.500

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din ce în ce mai mulţi suceveni iau drumul spre cabinetele de psihiatrie pentru a depăşi problemele cu care se confruntă şi, în cazul afecţiunilor uşoare, reuşesc să se recupereze şi să redevină „funcţionali” în câteva luni sau câţiva ani. La această oră, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Suceava sunt 14.514 bolnavi psihici, în creştere faţă de anul trecut, când erau înregistraţi 13.776 de pacienţi. Procentual, asta înseamnă că 2,04 la sută din populaţia judeţului Suceava are o afecţiune psihică diagnosticată.

Explicaţia creşterii numărului de bolnavi psihici în ultimele şase luni ale acestui an o oferă medicul psihiatru Irina Bălăuţă, de la CMI Policlinica Areni. Potrivit doctorului Bălăuţă, pe de o parte a crescut adresabilitatea către psihiatri, oamenii nu se mai jenează să meargă la medic şi au început să înţeleagă importanţa prezentării la timp la psihiatru, „deşi ar mai fi mult de lucru la informarea populaţiei în acest sens”.

Pe de altă parte, majoritatea medicilor suceveni, indiferent de specialitate, aplică uzual terapia combinată în cazul afecţiunilor pe care le tratează şi recomandă pacienţilor lor şi o vizită la psihiatru.

Ultima cauză a creşterii numărului de prezentări, deloc de neglijat, este impactul realităţii asupra oamenilor, cu efect stresant. Pentru un număr din ce în ce mai mare de suceveni a dispărut speranţa, oamenii nu văd un viitor bun pentru ei şi familiile lor şi simt nevoia să fie sprijiniţi.

 

Tulburările depresive şi cele anxioase, cele mai frecvente probleme cu care merg sucevenii la psihiatru

Cele mai frecvente tulburări care aduc sucevenii la psihiatru sunt cele depresive şi anxietăţile, care se pot trata în câteva luni sau câţiva ani. De boală sunt afectate atât persoanele tinere, active, indiferent dacă lucrează în ţară sau în străinătate, cât şi bătrânii, din toate păturile sociale. Nu contează nici gradul de educaţie, nici statutul social, nici situaţia financiară, directorul şi paznicul unei firme încearcă aceleaşi spaime legate de viitor. Cu psihoterapie sau cu medicamente pot fi ajutaţi să depăşească momentele dificile. Dr. Bălăuţă a precizat că cei peste 14.500 de pacienţi din evidenţele psihiatrice sunt aproape toţi cu medicaţie şi foarte puţini fac psihoterapie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul sucevenilor cu afecţiuni psihiatrice a depăşit 14.500.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Numărul sucevenilor cu afecţiuni psihiatrice a depăşit 14.5003.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei