Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cereri respinse

Maneliştii Iova au încercat fără succes să scape din arestul Poliţiei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, organizatorul concursului „Miss Piranda”, şi fiul acestuia, Fănică Iova, au apărut ieri în faţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava pentru a cere să fie cercetaţi în stare de libertate. Chiar dacă şi-au schimbat avocatul, maneliştii Iova nu au avut prea mare succes, cererile de eliberare sub control judiciar fiind respinse de judecătorul de caz. Aceeaşi soartă a avut-o şi alt arestat în ultimul megadosar cu trafic de ţigări, Vasile Titi Ieremciuc, în timp ce Adrian Militaru va afla mâine dacă rămâne sau nu în arestul Poliţiei Suceava, după ce ieri a cerut termen pentru angajarea unui avocat.

 

Două cereri de punere în libertate sub control judiciar într-o singură săptămână

Dacă Paul şi Fănică Iova au depus prima cerere de punere în libertate sub control judiciar, Vasile Titi Ieremciuc s-a aflat la a doua încercare de acest fel. Acesta a justificat cererea prin aceea că este singur acasă şi are de îngrijit doi copii studenţi. În plus, Ieremciuc a arătat că trebuie să se ocupe de cele 7 hectare de teren agricol pe care-l lucrează, iar lăsarea sa în libertate nu ar reprezenta un pericol social. La rândul său, Ionel Andrişan, avocatul care-l reprezintă pe Vasile Titi Ieremciuc, a subliniat că nu există elemente din care să rezulte posibilitatea zădărnicirii anchetei de către clientul său, mai ales că acesta nu are acces la dosar. „Mai mult, după data de 5 iulie 2010, inculpatul nu mai apare pe nici o interceptare video sau audio, iar cele cinci acte materiale care i se impută nu sunt probate în nici un fel. Nici percheziţia domiciliară nu a dus la identificarea unor probe incriminatoare, iar suma de bani confiscată provine din vânzarea unui utilaj agricol, nicidecum din aşa-zisa contrabandă cu ţigări. Nu sunt fapte anterior lunii iulie şi nici date din care să rezulte că a avut relaţii cu grupul infracţional de 50 de persoane audiate de DIICOT”, a arătat avocatul Ionel Andrişan. Acesta a mai declarat că cei care au constituit grupul organizat sunt liberi, în timp ce persoanele care au fapte mai simple, de complicitate, sunt în arest, o situaţie care nu este deloc normală. „Clientul meu nu este cunoscut cu antecedente penale, contribuţia sa la activitatea infracţională a grupului a fost mai mică decât a altor inculpaţi arestaţi sau chiar aflaţi în libertate, astfel încât cercetarea sa în stare de libertate nu ar reprezenta un pericol”, şi-a încheiat pledoaria avocatul Andrişan.

 

„Cultura străzii”, popularizată de familia Iova

Cu un alt avocat faţă de faza arestării preventive, Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, a sperat că va putea ieşi din arest. Laurian Ostaficiuc, avocatul care „i-a preluat” din mers pe Paul Iova şi pe fiul acestuia, Fănică Iova, a declarat că scopul de prevenţie poate fi atins nu neapărat prin menţinerea în arest a celor doi, ci şi prin punerea în libertate sub control judiciar. „Este o persoană care nu are un caracter antisocial. În plus, este o persoană publică prin firma de impresariat artistic pe care o deţine şi colaborează cu mari companii în domeniu popularizând cultura străzii, prin manele. Un asemenea gen de cultură este acceptat şi are o influenţă foarte mare în societatea civilă”, l-a apărat Ostaficiuc pe organizatorul „Miss Piranda”. Avocatul a explicat că Paul Iova are posibilităţi licite pentru a-şi câştiga existenţa, iar societatea îl percepe cu alte preocupări decât cele infracţionale. „Bugetul de stat este prejudiciat în continuare cu 60 de lei/zi pentru fiecare deţinut, iar tatăl şi fiul se află în aceeaşi celulă, deci nu se poate vorbi despre rolul de izolare care l-ar avea menţinerea lor în arest”, a mai precizat Laurian Ostaficiuc în faţa completului de judecată.

Argumentele prezentate de avocaţi nu au avut darul de a-l convinge pe judecător, care a respins cererile de eliberare sub control judiciar. Soluţiile Tribunalului Suceava pot fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Suceava, iar între timp se pregătesc să ajungă în faţa judecătorilor, cu acelaşi tip de cerere, şi ceilalţi membri ai grupării, printre care se numără şi George Tărâţă, zis „Cuşu”, din Vicovu de Jos, precum şi Constantin Nistor, zis „Copilu”, din Vicovu de Sus.

Reţeaua anihilată la sfârşitul lunii iulie este acuzată că a prejudiciat bugetul de stat cu 1.100.000 de euro prin vânzarea ilegală a 500.000 de pachete de ţigări aduse ilegal din Ucraina şi Republica Moldova şi distribuite apoi pe piaţa neagră din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maneliştii Iova au încercat fără succes să scape din arestul Poliţiei Suceava.
 Vizualizări articol: 2011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Maneliştii Iova au încercat fără succes să scape din arestul Poliţiei Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei