Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2010 - Anul XV, nr. 161 (4452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Lucrare

Pod pentru acces în caz de urgenţă la Gura Solcii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Localitatea suceveană Gura Solcii este de mai bine de două săptămâni izolată de restul comunei Grăniceşti, după ce pârâul Solcuţa a ieşit din matcă şi a rupt podul care permitea trecerea hipo şi auto în şi din sat. Practic, la ora actuală, cei 750 de locuitori din Gura Solcii nu se pot deplasa cu maşinile sau căruţele în afara satului, singura modalitate de a ieşi din localitate fiind o punte, numai pietonală. În caz de urgenţă, la Gura Solcii, la ora actuală nu pot ajunge ambulanţa sau pompierii.

Pentru că podul care face legătura cu satul este pe jumătate la pământ, iar reconstrucţia lui este o lucrare de durată şi care presupune costuri ridicate, la Gura Solcii s-a demarat la jumătatea săptămânii trecute construirea unui pod tubular pentru accesul în caz de urgenţă, dar şi pentru a permite localnicilor să intre şi să iasă din sat cu maşinile şi cu căruţele. “Am fost solicitaţi de către Consiliul Judeţean să construim acest pod”, a declarat Dumitru Popescu, manager la SC SUCT SA.

 

Muncitorii de la SUCT au muncit inclusiv duminica pentru a finaliza cât mai repede lucrarea

Potrivit managerului Popescu, societatea sa a executat şi lucrările la puntea pietonală care face legătura cu satul, acesta fiind şi singurul pod rămas în picioare după inundaţii.

“Dacă nu era puntea construită de noi nu se putea intra în sat. Cu toate acestea, primăria nu mi-a dat nici până acum nici un ban pentru lucrare”, a spus Dumitru Popescu. El a mai adăugat că pentru construcţia punţii de la Gura Solcii, în anul 2008, şi a celei de la Udeşti, din acelaşi an, nu şi-a primit încă banii, şi anume aproximativ opt miliarde de lei vechi.

“Acum am acceptat să facem lucrarea fiindcă cererea a venit de la Consiliul Judeţean, şi sunt convins că acolo nu voi avea probleme să-mi primesc banii”, a mai spus Popescu.

Zi şi noapte, zi de lucru sau zi de odihnă, 12 angajaţi ai SC SUCT SA şi cinci utilaje lucrează pentru a termina podul şi a permite localnicilor să intre şi să iasă din sat.

“Am început lucrările de joi şi sperăm ca până miercuri să le finalizăm. Astăzi (n.r. ieri) este duminică şi oamenii noştri lucrează, pentru că este o situaţie aparte, oamenii aceştia nu pot beneficia de ajutor în caz de urgenţă, fiindcă nu se poate ajunge la ei”, a mai declarat Dumitru Popescu.

Primarul comunei Grăniceşti, Gheorghe Nuţu, a declarat că “podul care se construieşte acum va fi cu siguranţă, pentru multă vreme, singura cale de acces cu maşinile în sat, fiindcă reconstrucţia podului luat de ape este aproape imposibilă la ora actuală şi presupune şi mult timp”.

SC SUCT a fost prezentă la inundaţiile din ultima perioadă la Marginea, Roşcani şi Zvoriştea, unde s-au făcut lucrări de intervenţie şi s-au ridicat diguri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pod pentru acces în caz de urgenţă la Gura Solcii.
 Vizualizări articol: 1250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pod pentru acces în caz de urgenţă la Gura Solcii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei