Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mai 2010 - Anul XV, nr. 107 (4398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Urbanism

27 de localităţi au Planurile Urbanistice Generale expirate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

27 de localităţi din judeţul Suceava au Planurile Urbanistice Generale expirate, având obligaţia să înceapă procedurile pentru reactualizarea lor. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu, care a precizat că această instituţie este cea care coordonează activitatea de amenajare şi urbanism la nivelul întregului judeţ.

„În momentul de faţă, prioritară este actualizarea Planurilor Urbanistice Generale ale localităţilor, deoarece 27 dintre acestea au PUG-uri cu termenul de valabilitate expirat. Aceste localităţi au început procedurile pentru actualizare, documentaţiile lor fiind în diferite faze”, a explicat Cadariu. El a adăugat că primăriile care trebuie să întocmească noile PUG-uri au ca obligaţie, printre altele, să delimiteze zonele de protecţie a monumentelor istorice şi a siturilor arheologice, a zonelor de risc natural (cutremure, alunecări de teren şi inundaţii) şi a altor zone protejate, cum ar fi siturile industriale dezafectate sau părăsite.

 

PUG-urile din cinci localităţi cu monumente UNESCO nu mai sunt valabile

Daniel Cadariu a mai declarat că un caz special în ceea ce priveşte întocmirea PUG-urilor se înregistrează în localităţile în care se află monumente istorice cu valoare de patrimoniu mondial, înscrise în lista UNESCO, respectiv Suceava, Arbore, Mănăstirea Humorului, Vatra Moldoviţei, Pătrăuţi, Dolhasca şi Gura Humorului.

„Dintre cele şapte localităţi, cinci au PUG-urile expirate, fiind începute însă procedurile pentru întocmirea documentaţiilor în vederea actualizării acestora. În cadrul documentaţiilor de urbanism, pentru localităţile respective, se urmăreşte în mod special delimitarea zonei de protecţie a monumentelor şi stabilirea regulilor de construire în cadrul zonei, lucru care se concretizează prin întocmirea Planurilor Urbanistice Zonale”, a arătat vicepreşedintele CJ Suceava.

Cadariu a mai spus că în condiţiile în care documentaţiile de detaliu, respectiv Planurile Urbanistice Zonale, se finanţează prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cursul lunii aprilie a.c., Consiliul Judeţean Suceava a făcut demersuri pentru ca şase dintre cele şapte localităţi cu monumente UNESCO să primească fonduri în acest scop. El a mai arătat că cea de-a şaptea localitate, comuna Mănăstirea Humorului, are deja asigurată finanţarea pentru documentaţiile de detaliu, încă din anul 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 de localităţi au Planurile Urbanistice Generale expirate.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
27 de localităţi au Planurile Urbanistice Generale expirate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei