Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mai 2010 - Anul XV, nr. 107 (4398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afirmaţie

Băsescu: „Dacă nu reduceam salariile şi pensiile, ar fi trebuit să angajăm un nou credit în 2011”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că dacă salariile şi pensiile nu sunt reduse, România va fi nevoită să angajeze un nou credit extern, ceea ce ar însemna "amanetarea" viitorului ţării şi a milioane de români.

Preşedintele a subliniat că unul dintre obiectivele programului convenit de guvern cu FMI este reducerea obligaţiilor de plată ale bugetului de stat, precizând că, în urma datoriilor contractate de România de la bugetul de stat, trebuie să fie plătite 10,007 miliarde de euro şi că numai în 2010, urmare a creditelor angajate în anii anteriori, trebuie plătite dobânzi de peste 1,8 miliarde de euro.

"De aceea trebuie să adoptăm politica de reducere a îndatorărilor...Dacă nu reducem salariile şi pensiile, în 2011 ar fi trebuit să angajăm un nou credit. Am fi amanetat viitorul ţării, a milioane de români", a spus Băsescu, adăugând că este esenţial ca următoarele şase luni să fie o perioadă "de realism" din partea sindicatelor şi partidelor.

În ce priveşte obiectivele programului convenit de guvern cu FMI , Băsescu a spus că ele vizează reducerea cheltuielilor din bugetul de stat, categorie unde fondul de salarii reprezintă 27 la sută şi reducerea cheltuielilor sociale, care reprezintă împreună cu fondul de pensii 35 la sută din bugetul de stat.

Preşedintele a mai spus că ar fi nedrept dacă cineva ar acuza FMI de existenţa acestui program, programul aparţinând guvernului. "Dacă populaţia va fi nemulţumită şi programul un eşec, nu FMI va fi responsabil, ci instituţiile, începând cu preşedintele şi, în primul rând guvernul", a mai declarat preşedintele.

Băsescu a precizat că, încă de la începutul discuţiilor cu FMI, guvernul a fost pregătit cu un program alternativ, care nu implica creşterea fiscalităţii.

 

Ajutorul persoanelor cu handicap şi indemnizaţia pentru copii nu vor fi atinse de reduceri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, după discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale, că ajutorul pentru persoane cu handicap şi indemnizaţia pentru copii "nu vor fi atinse", toate celelalte subvenţii fiind un subiect de "analiză, reducere sau anulare".

"Trebuie să ne obişnuim să trăim cu cât producem şi să nu trăim cu falsuri", a spus Băsescu.

Întrebat dacă este de acord cu propunerea sindicaliştilor ca şi patronatele să plătească preţul crizei, preşedintele Băsescu a răspuns negativ. Şeful statului a arătat că patronatele au plătit deja printr-o restructurare consistentă şi că în anul 2009 statul nu a reuşit să se restructureze din punct de vedere al cheltuielilor decât într-o măsură foarte mică.

"Nu este corect, ei au plătit deja costul. Ce cost să mai punem pe spatele societăţilor ca să creştem veniturile în bugetul de stat", a întrebat Băsescu.

Preşedintele a întrebat ce garanţii ar fi că dacă s-ar creşte taxele pe companii, dacă ar creşte TVA şi cota unică la 20% ar fi încasări mai mari în bugetul de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: „Dacă nu reduceam salariile şi pensiile, ar fi trebuit să angajăm un nou credit în 2011”.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: „Dacă nu reduceam salariile şi pensiile, ar fi trebuit să angajăm un nou credit în 2011”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Auzi ba, basescule trimis de
(10 mai 2010, 11:19:23
daca nu bagai un munte de bani in ministerul ciocanitoarei aleia, cooarda aia de udrea, poate nu mai era nevoie sa tai in salariile oamenilor. si asa benzina e mult peste pretul romanilor, painea e 1,5 lei dar tot scade din gramaj,...si multe altele. mai bine lasa matale conducerea ca si asa esti praf (precum mutu) de atata rachiu si mai du-te tu in piizda maa-tii cu cuurva aia a ta cu tot.
2.   Si partea buna! trimis de
(10 mai 2010, 12:03:38
O mana de profesionisti ar fi rezolvat criza din aceasta tara si altfel! Pe de alta parte privesc si partea buna a lucrurilor, bugetarii in marea lui majoritate a votat cu Ba Se Scu mpira!
3.   Reduceri de personal nu doar de salariu!!! trimis de
(10 mai 2010, 13:01:14
Simplu in administratia locala numarul angajatilor este mult supradimensionat. Fiecare primar si adus oamenii lui in pozitii cheie dar pe cei vechi nu ia concediat ci ia trecut pe linie moarta in alte birouri. astfel in multe orase dintr-un birou und ein urma cu 3 ani erau de 4-5 bugetari sunt acum 7-8 bugetari care iau salarii frumusele. Dispoibilizati 35% din personalul din administratia centrala si locala si nu mai era nevoie decat de maxim 10-12% reduceri salariale si pensiile revizuite doar cele de peste 3000-3500 lei
4.   Investiti trimis de
(10 mai 2010, 19:26:46
dar dak se interzic aducerea in tara de produse care sunt si pe la noi si sa se incerce ridicarea economiei prin alte moduri spre exemplu cum zicea si base sa folosim produse romanesti nu cred k noi suntem mai prosti si nu suntem in stare sa comercializam nimic.....de pasti am vazut chibrite made in olanda nici macar astea nu se mai fac la noi????eu sunt in italia da consum in mare parte produse romanesti fie k le cumpar de aici sau imi trimit bunici mei....asta-vara cand am fost acasa am vazut k si lapte se aducea din ungaria de ce???la abatoare se aduce carne din strainatate dc???noi nu avem animale???si dupa ne plangem k economia nu creste franta cum a facut si a interzis aducerea produselor din afara si asa au reusit trebuie sa incercam sa facem ceva ca in ritmu asta Romania ramane doar un punct pe harta si base a fost obligat sa faca anuntu care la facut tariceanu zicea k dubleaza pensiile si alte chesti da base ia zis k de unde bani si ca raspuns a ramas mut
5.   Besinosu trimis de
(10 mai 2010, 22:48:13
Bah Basexule, viitorul tarii l-ai amanetat deja. Inca de cand ai candidat prima data pentru primaria Bucuresti. De acolo au pornit toate. Nu te mai da atata in stamba ca salvezi Romania si etc. Dupa tine potopul. Te doare pe tine undeva ca noi, pu-limea o sa platim dobanda la FMI in urmatorii 20 de ani.Care vom mai ramane in tara asta transformata in rahat de clica voastra de politicienti.Ati pus mana de la mana dupa '89 si ati reusit in 21 de ani ce n-au reusit altii in secole.Sa distrugeti si sa destabilizati un popor care acum munceste doar pentru a avea ce manca. Romania ar trebui sa se numeasca de acum Sclavialand nu Land of Choice, cum isi dorea pitipoanca aia de Udrea s-o numeasca. Cred ca te are tare la mana de-i arunci cu fonduri in fiecare luna. Bine era daca nu intram in UE. Am devenit piata de desfacere pentru afaceristii europeni (De, FR) care conduc Europa. Macar pe greci i-a durut in paispe de datoriile facute, ca ei oricum au muls UE de euroi fara sa-i mai dea inapoi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei