Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 apr 2010 - Anul XV, nr. 78 (4369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Vinerea Paştilor

Aglomeraţie la tarabele cu verdeţuri, fructe şi lactate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Vinerea Mare a Paştilor, pieţele agro-alimentare din Suceava au fost pline ochi. Tarabele cu verdeţuri, legume şi fructe, dar şi cele cu lactate au fost cele mai solicitate. Sucevenii care au dorit să folosească alimente naturale „de ţară” pentru pregătirea bucatelor de Paşte au ales să cumpere verdeţurile, brânza de vaci pentru pască, caşul proaspăt, smântâna şi ouăle direct de la producătorii autohtoni, în defavoarea produselor frumos ambalate din hipermarketuri.

Orăşenii şi-au cumpărat, pe ultima sută de metri, şi fructe pentru masa de Paşte. Doar o parte din mere erau autohtone, şi se vindeau cu preţuri cuprinse între 1,5 lei şi trei lei/kilogramul, restul fructelor fiind din import.

 

Preţuri „umflate” înainte de sărbători

Cumpărătorii s-au cam plâns de preţurile „umflate” doar în preajma sărbătorile pascale. Verdeţurile au fost de la început destul de scumpe, astfel că în Piaţa Mare nu se vindea ieri nici o legătură de pătrunjel, mărar, leuştean, ceapă verde la mai puţin de un leu. Asta, în condiţiile în care la o legătură intrau doar câteva frunze de verdeaţă. Mai scump se vindeau ridichile, o legătură la doi lei sau trei legături la cinci lei. Dacă săptămâna trecută roşiile de import se vindeau cu 5,5 lei, ieri preţul unui kilogram era de şapte lei, iar salata verde se vindea cu 1,5 - 3 lei bucata.

„Mi se par cam piperate preţurile la verdeţuri. Paştele a venit de timpuriu şi nu prea au avut când să crească nici zarzavaturile. Luăm şi noi doar câte o legătură din fiecare, dar tot dai aproape zece lei pe toate. Eu nu mănânc carne de miel şi atunci îmi cumpăr mai multe legume. Tot acolo ajung cu banii. După Paşte o să scadă preţurile şi târgoveţii vor veni cu oferte la toate produsele”, ne-a pus Anişoara Răuţ, care se afla ieri în Piaţa Mare, pentru ultimele cumpărături.

 

Coşul cu bucate

La hala cu lactate, lumea stătea la coadă pentru a cumpăra brânză de vaci proaspătă, caş, smântână, ouă. Preţurile săriseră mult de preţul normal de zilele trecute. Un ou de casă se vindea cu un leu bucata, brânza de vaci costa 15 lei sau 17 lei/kg, iar smântâna între 10 şi 12 lei. Mai puţini cumpărători se aflau la hala special amenajată din Piaţa Mare unde se vindea carne de miel. Carcasele de miel se comercializau cu 20 lei/kg. Anul trecut s-au vândut cu 17 lei/kg. Preţul este mai mare în acest an pentru că sunt miei mai puţini şi mai mici. Singura problemă este că organele de miel, care sunt necesare la prepararea drobului, nu se vând separat. Cei care reuşesc totuşi să facă rost de organe pot să-şi cumpere prapure la 5 lei. Sucevenii care nu au trecut ieri prin piaţă şi îşi pregătesc „coşul de Paşte” din hipermarketuri găsesc drob gata făcut în magazine la 17 lei/kg. Măslinele, atât în piaţă, cât şi în magazine, puteau fi cumpărate ieri la preţuri între 12 şi 17 lei kilogramul, în funcţie de calitate. Cozonacul cel mai ieftin comercializat în magazine era la şase lei bucata, iar cel mai scump ajungea şi la 25 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie la tarabele cu verdeţuri, fructe şi lactate.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Aglomeraţie la tarabele cu verdeţuri, fructe şi lactate4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Febra sarbatorilor trimis de
( 3 apr 2010, 15:03:03
este ceva specific inainte de sarbatori,insa in piata din Campulung Moldovenesc firul de marar era 1 leu ,deci o legatura de marar din doua fire =2,lei,iar leusteanul 3lei leg.cu doua fire. Fiecare supravietuieste dar aceasta e curata jacmaneala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei