Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 apr 2010 - Anul XV, nr. 78 (4369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 50 de persoane au recompus, vineri, un puzzle uriaş cu informaţii despre autism

Aproximativ 50 de persoane, copii, părinţi, specialişti, voluntari, susţinători, au recompus vineri dimineaţă, în Parcul Colţea din Piaţa Universităţii din Capitală, un puzzle uriaş, sub formă de fundă, în care o mare parte din piese conţineau informaţii despre autism.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Învingem Autismul în parteneriat cu Puzzle România, marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, se arată într-un comunicat de vineri al Asociaţiei.

Această acţiune este prima dintr-o serie de activităţi pentru conştientizarea autismului în România, pe care Asociaţia Învingem Autismul le va desfăşura în luna aprilie a acestui an, pentru a sensibiliza opinia publică şi pentru a creşte gradul de cunoaştere a acestei afecţiuni în România.

După încheierea evenimentului, piesele de puzzle conţinând informaţii despre autism au fost plasate în câteva locaţii din Bucureşti (teatre, instituţii ale autorităţilor statului, hoteluri, facultăţi, restaurante, magazine). Piesele vor rămâne în aceste locaţii pe toată durata lunii aprilie, lună dedicată, internaţional, conştientizării autismului.

Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologică care apare fie la naştere, fie la vârsta de 18 luni - doi ani a copilului. Autismul nu este o boală psihică.

Toţi copiii cu Tulburări din Spectrul Autismului (TSA) manifestă deficienţe de socializare, de comunicare verbală sau nonverbală şi comportamente repetitive şi stereotipe. Fiecare dintre aceste simptome se manifestă în grade şi prin comportamente diferite, la fiecare copil/persoană cu autism.

Statisticile internaţionale realizate începând cu anii '90 relevă o incindenţă alarmantă a tulburărilor din spectrul autismului: 1 la 166 de copii - potrivit Congresului European de Neuropsihiatrie de la Barcelona sau chiar de 1 la 150, potrivit Centers for Disease Control, Atlanta, fiind o afecţiune mai des intâlnită decât cancerul, diabetul, SIDA, sindromul Down.

În toată lumea există aproximativ 67 de milioane de oameni cu autism. Autismul poate aparea în toate tipurile de familii, indiferent de mediul social, rasă, etnie şi este de patru ori mai întâlnit la băieţi decât la fete.

Persoanele cu autism pot avea şi alte afecţiuni asociate, ca de exemplu epilepsie (25 la sută din cazuri), retard mintal, probleme senzoriale. Nu există o metodă medicală de prevenire sau un remediu pentru autism. Cu toate acestea, dacă sunt diagnosticaţi la timp (la vârsta de 18 luni - trei ani) şi încep o terapie adecvată, copiii cu tulburări din spectrul autismului pot avea progrese importante, cu mari şanse de integrare socială.

Alături de persoanele cu autism, familiile acestora sunt afectate în egală masură. Stresul din familiile cu autism este extrem de puternic, estimările precizând că patru din cinci cupluri care au copii cu autism divorţează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 50 de persoane au recompus, vineri, un puzzle uriaş cu informaţii despre autism.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproximativ 50 de persoane au recompus, vineri, un puzzle uriaş cu informaţii despre autism5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei