Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără bilet

Trei hoţi din trenurile de călători, prinşi într-o singură zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei hoţi din trenurile de călători au fost prinşi într-o singură zi pe raza judeţului Suceava, pentru reţinerea unuia dintre indivizi, oamenii legii fiind nevoiţi să facă uz de armă.

Doi dintre hoţi au avut tupeul să-i fure chiar pe conductorii de tren, luându-le acestora genţile de serviciu.

Al treilea individ prins la furat a încercat să lase fără portofel o călătoare dintr-un tren accelerat, însă a fost prins după o urmărire de câteva sute de metri de un poliţist de frontieră aflat într-o altă misiune.

 

Urmărire prin gară, după hoţ

Duminică dimineaţă, în jurul orei 4:15, în staţia CFR Suceava Nord (Iţcani), o femeie care tocmai coborâse din acceleratul 1766 Timişoara –Iaşi, Elena C., din Cugir, a observat că are fermoarul la geantă deschis, iar din interior îi lipsea portofelul în care avea aproximativ 750 de lei şi cartea de identitate.

Femeia a observat un tânăr suspect care a luat-o la fugă printre călătorii coborâţi din tren şi, bănuind că respectivul este cel care i-a furat portofelul, a început să strige după ajutor.

Pe peronul staţiei CFR Suceava Nord se aflau în acel moment doi poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, care escortau un grup de trei cetăţeni moldoveni prinşi trecând fraudulos graniţa, la Centrul de Imigranţi Rădăuţi. Unul dintre poliţiştii de frontieră, agentul principal Ciprian Condrad, a luat-o la fugă după suspect, reuşind să-l ajungă după câteva sute metri, în spatele gării.

Fugarul a fost identificat în persoana unui anume Ilie Lăzăriuc, în vârstă de 19 ani, din Dorohoi, tânărul fiind predat agenţilor postului de poliţie al gării Iţcani, care i-au întocmit dosar penal.

Potrivit informaţiilor furnizate de şeful Poliţiei Gării Suceava Nord, agentul şef principal Gavril Moroşan, Lăzăriuc a fost eliberat recent din penitenciar, unde a fost închis pentru o tâlhărie.

 „Am găsit şi portofelul, în cele din urmă. Îl aruncase în zăpadă. Apreciez intervenţia promptă a poliţistului de frontieră şi-i mulţumesc şi pe această cale pentru atitudinea de care a dat dovadă”, a precizat şeful postului de poliţie al gării Iţcani.

       

Poliţia, stai că trag!

La câteva ore după cazul de la Iţcani, un alt caz de furt din trenurile de călători avea să fie anunţat la serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă -112.

De această dată, cei care reclamau furtul nu erau călători, ci chiar conductorii trenului personal Suceava –Ilva Mică. Aceştia le-au spus poliţiştilor că, la scurt timp după ce au trecut de halta Berchişeşti, persoane necunoscute au rupt lanţul care asigura uşa de la compartimentul de serviciu al partidei de tren şi au furat din interior genţile conductorilor, în care se aflau documente de serviciu, pachete cu mâncare, bunuri personale şi staţiile de emisie recepţie.

Conductorii de tren le-au spus poliţiştilor că, în staţia CFR Gura Humorului, au văzut doi suspecţi coborând din tren şi fugind spre pădurea Bogdăneasa. În câteva minute, în gara din Gura Humorului a ajuns cel mai apropiat echipaj de poliţie, care s-a luat după urmele lăsate de suspecţi.

După o urmărire de aproximativ 700 de metri, poliţiştii au găsit, aruncate în zăpadă, cele două genţi furate, din care nu lipsea nimic.

Echipajul de poliţie a continuat să scotocească zona şi pe o stradă din apropiere a dat de unul dintre suspecţi. Acesta a încercat din nou să fugă, moment în care poliţiştii l-au somat să stea. Văzând că tânărul nu are de gând să se oprească, aceştia au tras un foc de armă în aer, lucru care l-a determinat pe fugar să stea pe loc.

Respectivul tânăr a fost identificat în persoana lui Marius Drăgan, în vârstă de 18 ani, din comuna Drăgoieşti.

Complicele său a fost identificat şi prins câteva ore mai târziu, fiind vorba despre un minor tot din comuna Drăgoieşti, Daniel Catargiu.

Tinerii s-au ales şi ei cu dosare penale pentru furt calificat, în ambele cazuri dosarele fiind preluate de Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei hoţi din trenurile de călători, prinşi într-o singură zi.
 Vizualizări articol: 2423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei hoţi din trenurile de călători, prinşi într-o singură zi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toata stima pentru omenia lui! trimis de
( 9 mar 2010, 13:26:45
,,Unul dintre politistii de frontiera, agentul principal Ciprian Condrad, a luat-o la fuga dupa suspect, reusind sa-l ajunga dupa c�teva sute metri, �n spatele garii.''
Acest om trebuie neaparat promovat, de avut grija de el. Sa fie sanatos! Toata stima pentru omenia lui!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei