Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2010 - Anul XV, nr. 9 (4300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ai nimănui

Mamă şi fiu, fără acte de identitate, internaţi într-un centru social din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mamă în vârstă de 26 de ani, fără certificat de naştere şi buletin, împreună cu copilul ei de doar câteva luni, care nu a fost înregistrat după naştere la primărie, a cerut ajutorul statului, pentru că nu avea nici bani, nici o locuinţă unde să-şi crească minorul.
Femeia a practicat cerşetoria, folosindu-se de copil pentru a strânge câţiva bănuţi pentru mâncare. Ea a fost identificată de specialiştii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, care au decis ca femeia să fie internată în Centrul Maternal din Gura Humorului.
Femeia a povestit că nu are nici un act de identitate, iar copilul ei nu a fost înscris la primăriei şi nici la medicul de familie. Pentru că era ţinut mai mult pe străzi, în frig şi foame, copilul a fost diagnosticat la internarea în centru cu enterocolită, pneumonie interstiţială, anemie, intoleranţă tranzitorie la lactoză, distrofie gr. I.
„Personalul medical din cadrul centrului social din Gura Humorului a urmărit şi supravegheat competent evoluţia copilului, care a depăşit ulterior deficitul ponderal, a realizat progrese, având o evoluţie corespunzătoare vârstei, asta după ce a fost internat o perioadă la Spitalul Judeţean Suceava”, ne-a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

Viaţă de familie

Mama copilului a beneficiat de consiliere psihologică şi a fost sprijinită pentru a beneficia de toate drepturile pentru copil.
Femeia a fost ajutată să-şi găsească o locuinţă cu chirie, la o bătrână, pe care trebuia să o ajute în gospodărie.
Între timp, tânăra s-a căsătorit, a cerut încetarea rezidenţei în Centrul Maternal, dar şi-a păstrat aceeaşi gazdă din Gura Humorului. Bărbatul este angajat la o firmă humoreană, iar femeia îngrijeşte alţi doi copii dintr-o familie vecină, realizând un venit de 200 lei lunar.
Copilul care cu câteva luni în urmă era folosit în scopul cerşetoriei şi nu avea acte de identitate trăieşte acum într-o familie normală, se dezvoltă corespunzător vârstei şi nu se mai află în situaţie de risc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamă şi fiu, fără acte de identitate, internaţi într-un centru social din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mamă şi fiu, fără acte de identitate, internaţi într-un centru social din Gura Humorului5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei